• 1
Hitri kontakt ikona
HITRI
KONTAKT

SPOROČANJE OKVAR
(24 na dan)

01 230 40 02

NAČRTOVANI IZKLOPI

Vsi načrtovani izklopi

VSI KONTAKTI

SPLOŠNE INFORMACIJE
(PON-PET med 6.00 in 18.00)
(01) 230 40 03
info@elektro-ljubljana.si

SPOROČANJE OKVAR
(24 ur na dan)
(01) 230 40 02

INFORMACIJSKE PISARNE

OSTALI KONTAKTI

Energija za boljši vsakdan

S pozitivno energijo skrbimo za izboljšanje kvalitete življenja, za dobrobit družbe in okolja. Aktivno delujemo na področju ozaveščanja in svetovanja o učinkoviti rabi energije ter varovanju okolja, podpiramo lokalne skupnosti, pomagamo izobraževalnim ustanovam in projektom, skrbimo za zaposlene in upokojene sodelavce, negujemo kulturno in tehniško dediščino ter podpiramo umetnost.

 

Temelj trajnostnega razvoja so mladi

Naš sodelavec Marko Piko je v več kot tridesetih letih kot Električar Piko v različnih vrtcih in šolah skoraj 9.000 otrokom na zabaven način predstavil osnove električne energije, poklic elektrikarja in učinkovito rabo energije. Piko otroke odpelje tudi na zanimive in zabavne oglede razdelilnih transformatorskih postaj, hidrocentral ali Stare mestne elektrarne ter tako širi znanje o električni energiji med najmlajšimi.

Električar Piko

Za srednješolce na Elektru Ljubljana pripravljamo delavnice o varčevanju z električno energijo, na katerih z merjenjem porabe spoznavajo varčnost različnih naprav. S praktičnimi nasveti, kako lahko privarčujejo doma in v šoli, jih ozaveščamo o učinkoviti rabi električne energije. Seznanjamo jih tudi z e-mobilnostjo, delovanjem električnih vozil in razvojem tega področja.

Varno gnezdo za ptice

Naša infrastruktura pogosto predstavlja tudi dom nekaterim pticam. Zato skrbimo za izolacijo izpostavljenih delov nadzemnih vodov in delov naprav v notranjosti elektroenergetskih objektov ter tako varujemo ptice pred nesrečami.

Varno gnezdo za ptice

Posebno skrb namenjamo štorkljam, skrbimo za njihova gnezdišča in naraščaj.  Bele štorklje so ranljiva vrsta, ki je zaradi pomanjkanja prehranjevalnega habitata v Sloveniji zaščitena. Ker pogosto gnezdijo na lokacijah, kjer bi bilo njihovo gnezdo lahko ogroženo, pomagamo pri prestavljanju teh gnezd. Včasih so prestavitve gnezd nujne tudi z vidika nemotene oskrbe z električno energijo.

Varno gnezdo za ptice

Na našem območju je trenutno okoli 40 gnezdišč, opazen pa je trend širjenja populacije štorkelj.  Z Zavodom RS za varstvo narave intenzivno sodelujemo v obliki tehnične pomoči reševanja gnezdišč (priskrbimo gnezda in konzole, postavljamo gnezda) in pri obročkanju štorkelj na območju Dolenjske in Bele krajine.

 

Električna in umetniška energija pod isto streho

Stara elektrarna, Foto: Nada Žgank

Kultura je gibanje družbe in hkrati naša skupna zgodovina, zato s podpiranjem kulturno-umetniških dejavnosti skrbimo za prihodnost, z varovanjem industrijske dediščine pa za ohranjanje tehniške zgodovine.

Stara mestna elektrarna – Elektro Ljubljana je eden redkih primerov ohranjene industrijske arhitekture pri nas. Gradnja se je začela leta 1898, takrat ena najmodernejših elektrarn je kasneje doživela mnogo sprememb, s pomočjo katerih je ohranjala korak s časom vse do konca druge svetovne vojne. V 80-ih letih 20. stoletja so jo začeli uporabljati umetniki, ki še danes delujejo v njej, vsako leto pa gosti tudi mednarodni festival Mladi levi.

Uporaba objekta Stare mestne elektrarne predstavlja edinstven primer, kako pod isto streho  izvajati  poslovno dejavnost (tu se nahaja naš distribucijski center vodenja) in namenjati prostor umetniškim vsebinam. V sodelovanju z Ministrstvom za kulturo, Mestno občino Ljubljana in Zavodom Bunker potekajo tu uprizoritve umetniških predstav, izobraževanja in dogodki.

V Stari mestni elektrarni omogočamo organizacijo raznovrstnih dogodkov vsem, ki željo svoja srečanja doživeti v edinstvenem zgodovinskem okolju .

Želim izvedeti več o najemu dvorane.

 

Ohranjamo stik z nekdanjimi sodelavci

Že od same ustanovitve podpiramo delovanje Društva upokojencev Elektro Ljubljana. Svoje nekdanje sodelavce redno obveščamo o dogajanjih v naši družbi in pripravljamo srečanja z njimi. Zanje je to izjemnega pomena, saj tako ostajajo v stiku s podjetjem, v katerem je večina njih preživela pomemben del svojega življenja. Naše interno glasilo tako poleg zaposlenih prejemajo tudi vsi naši upokojeni sodelavci. Nekaj članov Društva upokojencev Elektro Ljubljana pa aktivno sodeluje tudi pri nastajanju časopisa.

Ohranjamo stik z nekdanjimi sodelavci

Posluh za dobro

Materialno in finančno podpiramo humanitarne, kulturne, športne in družbeno-socialne dogodke. Z donacijami si prizadevamo prispevati čim več v našem oskrbovanem območju, predvsem za otroke in osebe v stiski. Sredstva dodeljujemo skladno s Pravilnikom o dodelitvi sponzorskih in donatorskih sredstev

Naša družba je tudi med podporniki Kajakaške zveze, zato smo na uspehe naših kajakašev še posebno ponosni.

SMS pojavno okno slika

Vas obvestimo o izklopu?

Izpolnite spletni obrazec in o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu vas bomo brezplačno obveščali preko elektronske pošte ali sporočil SMS.

Prijavite se
Izredne razmere pojavno okno slika

Omejevanje porabe

Spoštovani uporabniki, obveščamo vas, da bo v skladu z razglašenimi izrednimi razmerami, prekinjena dobava električne energije uporabnikom na območju Elektra Ljubljana. Ure izklopov bodo objavljene na naši spletni strani, vsak dan od 21. ure dalje za naslednji dan. Prosimo vas, da spremljate spletno stran, kjer bodo objavljene tudi vse morebitne spremembe terminov odklopov, ki lahko nastanejo zaradi sprememb razmer v omrežju. Lahko pa se prijavite na brezplačno obveščanje o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu preko SMS sporočil ali elektronske pošte. V času izklopa ravnajte z električnimi napravami kot, da so pod napetostjo.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje

Elektro Ljubljana

Več informacij