• Kontakt
Hitri kontakt ikona
HITRI
KONTAKT

SPOROČANJE OKVAR
(24 na dan)

01 230 40 02

NAČRTOVANI IZKLOPI

Vsi načrtovani izklopi

VSI KONTAKTI

SPLOŠNE INFORMACIJE
(PON-PET med 6.00 in 18.00)
(01) 230 40 03
info@elektro-ljubljana.si

SPOROČANJE OKVAR
(24 ur na dan)
(01) 230 40 02

INFORMACIJSKE PISARNE

OSTALI KONTAKTI

OBVESTILA

 
petek, 15. september 2023
...

V soboto, 16. 9., zmanjšana zanesljivost napajanja na območju Ribnice

Zaradi rednih vzdrževalnih del na prenosnem omrežju bo v soboto, 16. septembra, od 7. do 15. ure zmanjšana zanesljivost in kakovost preskrbe z električno energijo odjemalcem na območju Ribnice. V primeru slabega vremena bodo dela prestavljena.

Zahvaljujemo se za razumevanje.

ponedeljek, 04. september 2023
...

Oškodovani v poplavah naj se obračajo izključno na občinske komisije

Vsi, ki so utrpeli škodo v naravni ujmi avgusta 2023, naj se za vse informacije glede upravičenosti do interventnih ukrepov za odpravo posledic poplav in zemeljskih plazov ter za oddajo vloge za povrnitev nastale škode obrnejo na občinske komisije, ki izvajajo popis škode. Dokazila o škodi in vloge za povrnitev škode ni treba pošiljati distribucijskemu operaterju, elektrodistribucijskim podjetjem ali dobaviteljem električne energije. Distribucijski operater električne energije bo podatke o povzročeni škodi na posameznih objektih pridobil sam, iz centralne zbirke podatkov, ki jo vodi Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje. Vsem odjemalcem v Sloveniji pa se bo električna energija, ki je bila dobavljena na dan solidarnosti, 14. avgusta 2023, obračunala po nižji dnevni tarifni postavki. Vse ukrepe predpisuje Zakon o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav in zemeljskih plazov iz avgusta 2023.

sreda, 16. avgust 2023
...

Kako ravnati z električnimi napravami po poplavah

Električne naprave, ki so bile poplavljene, predstavljajo veliko nevarnost za kratek stik in možnost električnega udara, saj je voda lahko prodrla v notranjost naprav.

Zato je najprej nujno izklopiti električno napajanje naprav ter inštalacijo. Prav tako je priporočljivo v hišnem razdelilcu odklopiti varovalke na prizadetem območju objekta.

Priklop poplavljenih električnih naprav, tudi če so bile posušene, ne sme biti izveden brez predhodnega pregleda s strani strokovnjaka.

Kljub navidezni suhosti lahko ostanki vlage v notranjosti naprav še vedno predstavljajo tveganje za električni udar. Zato v takšnih primerih poiščite pomoč usposobljenega strokovnjaka, ki bo naprave temeljito pregledal, jih očistil in opravil morebitna potrebna popravila.

V primeru, da opazite na napravah ali instalaciji iskrenje ali karkoli nenavadnega, nemudoma izklopite naprave in se preko telefona ali e-pošte obrnite na naš info center, kjer vam bomo svetovali.

 

Kontakt info centra:

Telefonska številka: 01 230 40 03 (vsak dan med 6.00 in 22.00)

E-pošta: izredne.razmere@elektro-ljubljana.si

torek, 08. avgust 2023
...

Informacije za uporabnike, ki so jih prizadele poplave

Zaradi škode na omrežju in na zasebnih objektih, ki so posledica nedavnih poplav, bo info center Elektra Ljubljana do nadaljnjega deloval v podaljšanem delovnem času, in sicer med 6.00 in 22.00.

V primeru, da so bile vaše električne naprave poplavljene, vas prosimo, da pred ponovnim priklopom preverite njihovo tehnično stanje. Če niste prepričani, če naprave ali instalacije delujejo brezhibno, se preko telefona ali e-pošte obrnite na naš info center, kjer vam bomo svetovali.

 

Kontakt info centra:

Telefonska številka: 01 230 40 02 (vsak dan med 6.00 in 22.00)

E-pošta: izredne.razmere@elektro-ljubljana.si

nedelja, 06. avgust 2023
...

Stanje na omrežju, 6. avgust

Ekipe Elektra Ljubljana izvajajo pospešeno sanacijo električnega omrežja. Na območju Kamnika je v dopoldanskih urah potekala sanacija srednjenapetostnega omrežja proti dolini Črne, kjer smo okoli 12. ure vzpostavili napajanje z električno energijo.

Odprava okvar se še nadaljuje. V tistih delih kamniške občine, kjer dostop ni mogoč, je še vedno motena tudi preskrba z električno energijo. 

Trenutno je na območju Elektra Ljubljana brez električne energije še 540 uporabnikov. 

sobota, 05. avgust 2023
...

Stanje na omrežju

Zaradi obilnega deževja in poplavljanja rek je brez električne energije še 2400 uporabnikov. Najbolj prizadeto je območje Kamnika, kjer zaradi plazov in vode popravil na omrežju ne moremo izvajati. Okvare bomo odpravili takoj, ko bo to mogoče.

 Prosimo za razumevanje.

petek, 04. avgust 2023
...

Nujno opozorilo lastnikom sončnih elektrarn

Lastnike sončnih elektrarn opozarjamo, naj bodo pozorni, če pride do zalitja inverterjev sončnih elektrarn. Ti so namreč ključni deli sistema, pretvarjajo enosmerno električno energijo, ki jo proizvedejo sončni paneli, v izmenično električno energijo, primerno za uporabo v gospodinjstvih in omrežjih. Če pride do poplav in so inverterji zaliti, je to lahko resen problem za delovanje sončne elektrarne.

četrtek, 20. julij 2023
...

Ne spreglejte novosti na računu za električno energijo

Na računih za električno energijo smo julija vsi uporabniki že prejeli informacijo o dogovorjeni moči.

četrtek, 20. julij 2023
...

Stanje na omrežju ob 12.40

Uporabnikom sporočamo, da je zaradi neurij v preteklih dneh danes ob 12.40 na območju Elektra Ljubljana brez električne energije 1977 uporabnikov. Vse razpoložljive ekipe so na terenu in odpravljajo okvare.
Prosimo za razumevanje.

sreda, 19. julij 2023
...

Okvare na omrežju zaradi neurja

Zaradi hudega neurja in vetroloma, ki se je zgodil včeraj v večernih urah, je bilo na območju Elektra Ljubljana brez električne energije skoraj 35.000 uporabnikov. Trenutno je brez napajanja še 1768 uporabnikov, naše ekipe pa so na terenu in odpravljajo okvare.

Vljudno prosimo za razumevanje.

 

12345678910Zadnja
SMS pojavno okno slika

Vas obvestimo o izklopu?

Izpolnite spletni obrazec in o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu vas bomo brezplačno obveščali preko elektronske pošte ali sporočil SMS.

Prijavite se
Izredne razmere pojavno okno slika

Omejevanje porabe

Spoštovani uporabniki, obveščamo vas, da bo v skladu z razglašenimi izrednimi razmerami, prekinjena dobava električne energije uporabnikom na območju Elektra Ljubljana. Ure izklopov bodo objavljene na naši spletni strani, vsak dan od 21. ure dalje za naslednji dan. Prosimo vas, da spremljate spletno stran, kjer bodo objavljene tudi vse morebitne spremembe terminov odklopov, ki lahko nastanejo zaradi sprememb razmer v omrežju. Lahko pa se prijavite na brezplačno obveščanje o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu preko SMS sporočil ali elektronske pošte. V času izklopa ravnajte z električnimi napravami kot, da so pod napetostjo.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje

Elektro Ljubljana

Več informacij