• Kontakt
Hitri kontakt ikona
HITRI
KONTAKT

SPOROČANJE OKVAR
(24 na dan)

01 230 40 02

NAČRTOVANI IZKLOPI

Vsi načrtovani izklopi

VSI KONTAKTI

SPLOŠNE INFORMACIJE
(PON-PET med 6.00 in 18.00)
(01) 230 40 03
info@elektro-ljubljana.si

SPOROČANJE OKVAR
(24 ur na dan)
(01) 230 40 02

INFORMACIJSKE PISARNE

OSTALI KONTAKTI

OBVESTILA

 
torek, 21. november 2023
...

Odprt razpis prožnosti na območju Grosuplja

Uporabniki Elektra Ljubljana z območja nadzorništva Grosuplje lahko do 1. decembra 2023 sodelujete na razpisu prožnosti. Razpis je odprt uporabnike, ki se napajajo s transformatorskih postaj (TP)  Stara vas,  Žabja vas,  Peč,  Dedni dol,  Polica-Peč in Spodnje Brezovo.

Kaj je prožnost?

Prožnost je zmožnost uporabnika, da kratkotrajno zmanjša porabo oz. moč na merilnem mestu na zahtevo Elektra Ljubljana. Največ preobremenitev je v zimskem času, ko se uporabniki ogrevajo na električno energijo. Ob preobremenjenem omrežju ponudniki storitve prožnosti prejmejo zahtevo, da na svojem merilnem mestu zmanjšajo porabo za kratek čas, za kar prejmejo nagrado.

Kako postanete ponudnik prožnosti?

Ponudnik postanete s prijavo na storitev na portalu Moj elektro. Navodila za prijavo so objavljena na spletni strani prožnosti. Za pomoč in vse dodatne informacije pa smo vam na voljo na proznost@elektro-ljubljana.si

četrtek, 09. november 2023
...

Prijava škode po poplavah do 14. novembra

Vlada je 27. oktobra sprejela sklep, da lahko občine posredujejo dodatne sezname oškodovancev, ki so bili prizadeti v poplavah in še niso prijavili škode ali pa je pri njih pri prejšnjem vpisu prišlo do morebitnih napak. Občine morajo sezname posredovati do vključno 14. 11. 2023. Dodaten seznam bo Uprava RS za zaščito in reševanje nato vnesla v aplikacijo AJDA. Vnos v aplikacijo bo podlaga za dobavitelje električne energije, da gospodinjstvom, prizadetim v poplavah, obračunajo znižano ceno električne energije. 

torek, 24. oktober 2023
...

Delovni čas informacijskih pisarn v praznični dneh

Informacijske pisarne Elektra Ljubljana bodo v ponedeljek, 30. 10. 2023, zaprte.

torek, 17. oktober 2023
...

Konec tedna zmanjšana zanesljivost oskrbe za Bežigradom

Zaradi nujnih vzdrževalnih del na prenosnem 110 kV omrežju bo od petka, 20. 10., od 22:00 ure do nedelje, 22. 10., do 20:00 ure zmanjšana zanesljivost in kakovost oskrbe z električno energijo uporabnikom na območju Bežigrada.

V primeru slabega vremena bodo dela prestavljena na drug termin.

Zahvaljujemo se za razumevanje. 

sreda, 04. oktober 2023
...

Uporabniki lahko sami izračunajo možnost priklopa elektrarne

Število priklopov samooskrbnih virov, zlasti malih sončnih elektrarn, v zadnjih letih strmo narašča, zato smo v Elektru Ljubljana in Elektru Gorenjska svojim uporabnikom na portalu Moj elektro ponudili novo storitev, informativni izračun možnosti postavitve samooskrbnih proizvodnih virov na nizkonapetostno omrežje za končne uporabnike.

petek, 15. september 2023
...

V soboto, 16. 9., zmanjšana zanesljivost napajanja na območju Ribnice

Zaradi rednih vzdrževalnih del na prenosnem omrežju bo v soboto, 16. septembra, od 7. do 15. ure zmanjšana zanesljivost in kakovost preskrbe z električno energijo odjemalcem na območju Ribnice. V primeru slabega vremena bodo dela prestavljena.

Zahvaljujemo se za razumevanje.

ponedeljek, 04. september 2023
...

Oškodovani v poplavah naj se obračajo izključno na občinske komisije

Vsi, ki so utrpeli škodo v naravni ujmi avgusta 2023, naj se za vse informacije glede upravičenosti do interventnih ukrepov za odpravo posledic poplav in zemeljskih plazov ter za oddajo vloge za povrnitev nastale škode obrnejo na občinske komisije, ki izvajajo popis škode. Dokazila o škodi in vloge za povrnitev škode ni treba pošiljati distribucijskemu operaterju, elektrodistribucijskim podjetjem ali dobaviteljem električne energije. Distribucijski operater električne energije bo podatke o povzročeni škodi na posameznih objektih pridobil sam, iz centralne zbirke podatkov, ki jo vodi Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje. Vsem odjemalcem v Sloveniji pa se bo električna energija, ki je bila dobavljena na dan solidarnosti, 14. avgusta 2023, obračunala po nižji dnevni tarifni postavki. Vse ukrepe predpisuje Zakon o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav in zemeljskih plazov iz avgusta 2023.

sreda, 16. avgust 2023
...

Kako ravnati z električnimi napravami po poplavah

Električne naprave, ki so bile poplavljene, predstavljajo veliko nevarnost za kratek stik in možnost električnega udara, saj je voda lahko prodrla v notranjost naprav.

Zato je najprej nujno izklopiti električno napajanje naprav ter inštalacijo. Prav tako je priporočljivo v hišnem razdelilcu odklopiti varovalke na prizadetem območju objekta.

Priklop poplavljenih električnih naprav, tudi če so bile posušene, ne sme biti izveden brez predhodnega pregleda s strani strokovnjaka.

Kljub navidezni suhosti lahko ostanki vlage v notranjosti naprav še vedno predstavljajo tveganje za električni udar. Zato v takšnih primerih poiščite pomoč usposobljenega strokovnjaka, ki bo naprave temeljito pregledal, jih očistil in opravil morebitna potrebna popravila.

V primeru, da opazite na napravah ali instalaciji iskrenje ali karkoli nenavadnega, nemudoma izklopite naprave in se preko telefona ali e-pošte obrnite na naš info center, kjer vam bomo svetovali.

 

Kontakt info centra:

Telefonska številka: 01 230 40 03 (vsak dan med 6.00 in 22.00)

E-pošta: izredne.razmere@elektro-ljubljana.si

torek, 08. avgust 2023
...

Informacije za uporabnike, ki so jih prizadele poplave

Zaradi škode na omrežju in na zasebnih objektih, ki so posledica nedavnih poplav, bo info center Elektra Ljubljana do nadaljnjega deloval v podaljšanem delovnem času, in sicer med 6.00 in 22.00.

V primeru, da so bile vaše električne naprave poplavljene, vas prosimo, da pred ponovnim priklopom preverite njihovo tehnično stanje. Če niste prepričani, če naprave ali instalacije delujejo brezhibno, se preko telefona ali e-pošte obrnite na naš info center, kjer vam bomo svetovali.

 

Kontakt info centra:

Telefonska številka: 01 230 40 02 (vsak dan med 6.00 in 22.00)

E-pošta: izredne.razmere@elektro-ljubljana.si

nedelja, 06. avgust 2023
...

Stanje na omrežju, 6. avgust

Ekipe Elektra Ljubljana izvajajo pospešeno sanacijo električnega omrežja. Na območju Kamnika je v dopoldanskih urah potekala sanacija srednjenapetostnega omrežja proti dolini Črne, kjer smo okoli 12. ure vzpostavili napajanje z električno energijo.

Odprava okvar se še nadaljuje. V tistih delih kamniške občine, kjer dostop ni mogoč, je še vedno motena tudi preskrba z električno energijo. 

Trenutno je na območju Elektra Ljubljana brez električne energije še 540 uporabnikov. 

12345678910Zadnja
SMS pojavno okno slika

Vas obvestimo o izklopu?

Izpolnite spletni obrazec in o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu vas bomo brezplačno obveščali preko elektronske pošte ali sporočil SMS.

Prijavite se
Izredne razmere pojavno okno slika

Omejevanje porabe

Spoštovani uporabniki, obveščamo vas, da bo v skladu z razglašenimi izrednimi razmerami, prekinjena dobava električne energije uporabnikom na območju Elektra Ljubljana. Ure izklopov bodo objavljene na naši spletni strani, vsak dan od 21. ure dalje za naslednji dan. Prosimo vas, da spremljate spletno stran, kjer bodo objavljene tudi vse morebitne spremembe terminov odklopov, ki lahko nastanejo zaradi sprememb razmer v omrežju. Lahko pa se prijavite na brezplačno obveščanje o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu preko SMS sporočil ali elektronske pošte. V času izklopa ravnajte z električnimi napravami kot, da so pod napetostjo.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje

Elektro Ljubljana

Več informacij