• Kontakt
HITRI
KONTAKT

SPOROČANJE OKVAR
(24 na dan)

01 230 40 02

NAČRTOVANI IZKLOPI

Vsi načrtovani izklopi

VSI KONTAKTI

SPLOŠNE INFORMACIJE
(PON-PET med 6.00 in 18.00)
(01) 230 40 03
info@elektro-ljubljana.si

SPOROČANJE OKVAR
(24 ur na dan)
(01) 230 40 02

INFORMACIJSKE PISARNE

OSTALI KONTAKTI

OBVESTILA

 
29. januar 2021
...

V nedeljo ponoči možne zakasnitve pri intervencijah

V noči iz 31. 1. na 1. 2. se lahko zaradi nujnih vzdrževalnih del na interni telekomunikacijski infrastrukturi podaljša čas do intervencije na terenu. Klicni centri bodo delovali nemoteno.    

Zahvaljujemo se za razumevanje.

16. december 2020
...

V nedeljo, 20. 12., zmanjšana zanesljivost napajanja na območju Kamnika

Zaradi rednih vzdrževalnih del na prenosnem omrežju bo v nedeljo, 20. decembra, od 7. do 17. ure zmanjšana zanesljivost in kakovost preskrbe z električno energijo na območju Kamnika. 

Zahvaljujemo se za razumevanje.

3. december 2020
...

V nedeljo, 6. 12., zmanjšana zanesljivost napajanja na območju Trebnjega

Zaradi rednih vzdrževalnih del na prenosnem omrežju bo v nedeljo, 6. decembra od 7. do 15. ure zmanjšana zanesljivost in kakovost oskrbe z električno energijo odjemalcem na območju Trebnjega. V primeru slabega vremena bodo dela prestavljena.

Zahvaljujemo se za razumevanje

18. november 2020
...

V soboto, 21. 11., zmanjšana zanesljivost napajanja na območju Trebnjega

Zaradi nujnih vzdrževalnih del na prenosnem omrežju bo v soboto, 21. novembra od 7. do 19. ure zmanjšana zanesljivost oskrbe z električno energijo odjemalcem na območju Trebnjega.

Zahvaljujemo se za razumevanje.

30. oktober 2020
...

V nedeljo, 8.11., zmanjšanja zanesljivost napajanja na območju Novega mesta

Zaradi nujnih vzdrževalnih del na prenosnem 110 kV omrežju bo v nedeljo, 8. 11. 2020 od 7. do 15. ure zmanjšana zanesljivost in kakovost preskrbe z električno energijo odjemalcem na širšem območju Novega mesta in Bele krajine.

Zahvaljujem se vam za razumevanje.

25. september 2020
...

Razpis za prodajo rabljenih vozil

Na podlagi statuta družbe in sklepov nadzornega sveta družbe objavljamo razpis o prodaji poslovno nepotrebnega premoženja:

8. september 2020
...

V soboto, 12. 9., zmanjšana zanesljivost napajanja na območju Trebnjega

Zaradi rednih vzdrževalnih del na prenosnem 110 kV omrežju bo v soboto, 12. 9. 2020 od 7.00 do 15.00 zmanjšana zanesljivost in kakovost oskrbe z električno energijo odjemalcem na območju RTP Trebnje.

Zahvaljujemo se za razumevanje.

13. julij 2020
...

Tudi Ribnica odslej v mreži Gremo na elektriko

Danes sta župan občine Ribnica Samo Pogorelc in predsednik uprave Elektra Ljubljana Andrej Ribič svojemu namenu uradno predala prvo polnilnico za električna vozila v občini Ribnica.

11. junij 2020
...

Zmanjšana zanesljivost napajanja na območju Trebnjega

Zaradi rednih vzdrževalnih del na prenosnem 110 kV omrežju bo v soboto, 13. 6. 2020, od 7.00 do 17.00 ure zmanjšana zanesljivost in kakovost oskrbe z električno energijo odjemalcem na območju RTP Trebnje.

V primeru slabih vremenskih razmer bodo dela prestavljena.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje

28. maj 2020
...

Neodvisni agregator na trgih električne energije - aktualni vidiki

Agencija za energijo v sodelovanju z Borzenom, ELES, SODO ter elektrodistribucijskimi podjetji Elektro Celje, Elektro Gorenjska, Elektro Ljubljana, Elektro Maribor in Elektro Primorska (v nadaljevanju partnerji) nadaljuje javno posvetovanje o vzpostavitvi trga s prožnostjo aktivnega odjema v Sloveniji, in sicer z objavo novega tematsko zoženega posvetovalnega dokumenta.

Dokument se osredotoča na problematiko uvedbe vloge (neodvisnega) agregatorja na trg in funkcijami, vlogami in odgovornostmi, povezanimi s to vlogo. V pripravi dokumenta so sodelovali tudi predstavniki Ministrstva za infrastrukturo, ki aktivno sodelujejo pri implementaciji svežnja CEP.

Posvetovalni dokument opisuje aktualne vidike vpliva (neodvisnega) agregatorja v primerih uporabe, in sicer umestitev na organiziran trg oziroma bilančno shemo v smislu razmerja z dobaviteljem in drugimi udeleženci ter korekcijo izračuna obračunske moči na ravni posameznega odjemalca, ki sodeluje pri zagotavljanju sistemskih storitev. Obravnavani so tudi koncept deljene pripadnosti (»split supply«), problematika določanja količine realizacije pri aktivaciji prožnosti (koncept »baseline«) ter različni vidiki obveščanja ter izmenjave podatkov, vključno s potencialno novo entiteto na trgu, tj. Register prožnosti.

Agencija in partnerji želimo pridobiti odziv vseh deležnikov, ki jih obravnavana problematika zadeva, tj. tržnih udeležencev, ponudnikov energetskih storitev, poslovnih subjektov, ki razvijajo ali nudijo IT rešitve oziroma storitve za podporo zadevnim poslovnim procesom na nacionalni in regionalni ravni ali ravni EU, znanstvenikov in raziskovalcev, posameznikov in drugih zainteresiranih.

Vsekakor pa pričakujemo čim večji odziv tržnih udeležencev, ki že delujejo na trgih električne energije oziroma trgih prožnosti v Sloveniji ali načrtujejo vstop na te trge (dobavitelji-agregatorji, potencialni neodvisni agregatorji, ponudniki energetskih storitev idr.). 

Več informacij najdete v povabilu javnosti in samem posvetovalnem dokumentu.

12345678910Zadnja