• Kontakt
Hitri kontakt ikona
HITRI
KONTAKT

SPOROČANJE OKVAR
(24 na dan)

01 230 40 02

NAČRTOVANI IZKLOPI

Vsi načrtovani izklopi

VSI KONTAKTI

SPLOŠNE INFORMACIJE
(PON-PET med 6.00 in 18.00)
(01) 230 40 03
info@elektro-ljubljana.si

SPOROČANJE OKVAR
(24 ur na dan)
(01) 230 40 02

INFORMACIJSKE PISARNE

OSTALI KONTAKTI

OBVESTILA

 
sobota, 05. avgust 2023
...

Stanje na omrežju

Zaradi obilnega deževja in poplavljanja rek je brez električne energije še 2400 uporabnikov. Najbolj prizadeto je območje Kamnika, kjer zaradi plazov in vode popravil na omrežju ne moremo izvajati. Okvare bomo odpravili takoj, ko bo to mogoče.

 Prosimo za razumevanje.

petek, 04. avgust 2023
...

Nujno opozorilo lastnikom sončnih elektrarn

Lastnike sončnih elektrarn opozarjamo, naj bodo pozorni, če pride do zalitja inverterjev sončnih elektrarn. Ti so namreč ključni deli sistema, pretvarjajo enosmerno električno energijo, ki jo proizvedejo sončni paneli, v izmenično električno energijo, primerno za uporabo v gospodinjstvih in omrežjih. Če pride do poplav in so inverterji zaliti, je to lahko resen problem za delovanje sončne elektrarne.

četrtek, 20. julij 2023
...

Ne spreglejte novosti na računu za električno energijo

Na računih za električno energijo smo julija vsi uporabniki že prejeli informacijo o dogovorjeni moči.

četrtek, 20. julij 2023
...

Stanje na omrežju ob 12.40

Uporabnikom sporočamo, da je zaradi neurij v preteklih dneh danes ob 12.40 na območju Elektra Ljubljana brez električne energije 1977 uporabnikov. Vse razpoložljive ekipe so na terenu in odpravljajo okvare.
Prosimo za razumevanje.

sreda, 19. julij 2023
...

Okvare na omrežju zaradi neurja

Zaradi hudega neurja in vetroloma, ki se je zgodil včeraj v večernih urah, je bilo na območju Elektra Ljubljana brez električne energije skoraj 35.000 uporabnikov. Trenutno je brez napajanja še 1768 uporabnikov, naše ekipe pa so na terenu in odpravljajo okvare.

Vljudno prosimo za razumevanje.

 

petek, 30. junij 2023
...

Z letom 2024 prihaja novi tarifni sistem

Naslednje leto, s 1. 3. 2024, bo stopil v veljavo novi tarifni sistem. Ta se nanaša samo na omrežnino in ne na obračunavanje električne energije.

četrtek, 29. junij 2023
...

Rešena odprta medsebojna razmerja med Elektrom Ljubljana in GEN energija

Družbi Elektro Ljubljana d.d. in GEN energija d.o.o. sta sklenili poravnavo, s katero sporazumno in v obojestransko korist razrešujeta vsa odprta sporna medsebojna razmerja, vezana na poslovni delež družbe Elektro Ljubljana d.d. v družbi GEN-EL d.o.o.

Sporazumna poravnava bo osnova za vpis družbe GEN energija d.o.o. kot imetnika dosedanjega 25-odstotnega deleža Elektra Ljubljana d.d. na deležu v družbi GEN-EL d.o.o.

Družbi sta se s poravnavo zavezali, da bosta z umikom zaključili vse odprte sodne postopke, vezane na navedeni poslovni delež v družbi GEN-EL. Dosežen je bil dogovor za poravnavo pri vrednosti 17,8 milijona evrov. S poravnavo v obojestransko korist se družbi še izdatneje osredotočata k njunemu temeljnemu poslanstvu in osnovnim dejavnostim kot gradnikoma uspešne izvedbe zelenega prehoda slovenskega elektroenergetskega sistema.

 

sreda, 28. junij 2023
...

Z julijem cenejše polnjenje v mreži Gremo na elektriko

Na polnilnicah mreže Gremo na elektriko bo z julijem polnjenje električnih vozil cenejše. Cena za kWh se bo znižala na 0,35 eur oziroma 0,45 eur na hitrih polnilnicah, pristojbina za začetek polnjenja pa ostaja 0,50 eur. Novi cenik stopi v veljavo s 1. julijem.

Gremo na elektriko ostaja najbolj razvejana mreža polnilnic za električna vozila, ki trenutno šteje že 500 polnilnih mest. Z razpršenostjo polnilnic po vsej Sloveniji družba Elektro Ljubljana, ki je upravitelj mreže, omogoča lahko dostopno in cenovno ugodno storitev polnjenja električnih vozil.

Več o naši mreži je dostopno na spletni strani Gremo na elektriko, kjer bo 1. julija objavljen tudi novi cenik.

 

FOTO Miha Fras

ponedeljek, 26. junij 2023
...

30. redna seja skupščine delničarjev Elektra Ljubljana

Na današnji 30. redni seji skupščine Elektra Ljubljana so se delničarji seznanili z revidiranim letnim poročilom družbe za leto 2022 z mnenjem revizorja, pisnim poročilom nadzornega sveta o preveritvi in potrditvi letnega poročila družbe za leto 2022 ter prejemki uprave in članov nadzornega sveta, ki so jih za opravljanje nalog v družbi prejeli v letu 2022. Članom nadzornega sveta, ki so v letu 2022 opravljali to funkcijo in so na tej funkciji v času odločanja skupščine, so podelili razrešnico za opravljeno delo v preteklem letu.

ponedeljek, 12. junij 2023
...

Podpisan sporazum za začetek projekta GreenSwitch

V Københavnu so predstavniki konzorcija projekta GreenSwitch in Evropske izvajalske agencije za podnebje, infrastrukturo in okolje v prisotnosti visokih predstavnikov Evropske komisije slavnostno obeležili podpis sporazuma o sofinanciranju projekta v okviru programa Instrument za povezovanje Evrope.

12345678910Zadnja
SMS pojavno okno slika

Vas obvestimo o izklopu?

Izpolnite spletni obrazec in o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu vas bomo brezplačno obveščali preko elektronske pošte ali sporočil SMS.

Prijavite se
Izredne razmere pojavno okno slika

Omejevanje porabe

Spoštovani uporabniki, obveščamo vas, da bo v skladu z razglašenimi izrednimi razmerami, prekinjena dobava električne energije uporabnikom na območju Elektra Ljubljana. Ure izklopov bodo objavljene na naši spletni strani, vsak dan od 21. ure dalje za naslednji dan. Prosimo vas, da spremljate spletno stran, kjer bodo objavljene tudi vse morebitne spremembe terminov odklopov, ki lahko nastanejo zaradi sprememb razmer v omrežju. Lahko pa se prijavite na brezplačno obveščanje o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu preko SMS sporočil ali elektronske pošte. V času izklopa ravnajte z električnimi napravami kot, da so pod napetostjo.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje

Elektro Ljubljana

Več informacij