• Kontakt
Hitri kontakt ikona
HITRI
KONTAKT

SPOROČANJE OKVAR
(24 na dan)

01 230 40 02

NAČRTOVANI IZKLOPI

Vsi načrtovani izklopi

VSI KONTAKTI

SPLOŠNE INFORMACIJE
(PON-PET med 6.00 in 18.00)
(01) 230 40 03
info@elektro-ljubljana.si

SPOROČANJE OKVAR
(24 ur na dan)
(01) 230 40 02

INFORMACIJSKE PISARNE

OSTALI KONTAKTI

OBVESTILA

 
torek, 20. december 2022
...

Obvestilo velikim poslovnim odjemalcem glede neupravičenega odjema

Vse velike poslovne odjemalce električne energije ponovno pozivamo k pravočasni sklenitvi pogodb o dobavi električne energije z izbranim dobaviteljem, torej še pred koncem leta 2022. Zanesljiva oskrba z energijo za vse odjemalce in odporen energetski sistem sta namreč tisto, k čemur stremimo vsi akterji energetike v Sloveniji. S sklenjeno pogodbo o dobavi si odjemalci zagotovijo zanesljivo dobavo električne energije, hkrati pa se izognejo dodatnim stroškom, do katerih lahko pride, če pogodbe pravočasno niso sklenjene. Posebej opozarjamo na neupravičen odjem in zato podajamo nekaj pojasnil.

petek, 16. december 2022
...

Imenovani novi člani nadzornega sveta

Na današnji 29. redni seji skupščine Elektra Ljubljana so delničarji družbe, pred potekom mandatne dobe, odpoklicali člane nadzornega sveta družbe  Božidarja Godnjavca, Davorina Dimiča, Gorazda Justinka. Za nove predstavnike kapitala so za štiriletno mandatno obdobje, s 17. decembrom 2022, imenovali Vekoslava Korošca, Marka Naraločnika in Davida Skornška.  

četrtek, 15. december 2022
...

Priključili prvo sončno elektrarno z dinamičnim prilagajanjem moči

V Elektru Ljubljana smo priključili prvo sončno elektrarno, ki ima dinamično prilagojeno moč glede na trenutne razmere v omrežju. »Zdaj vzpostavljamo sistem, ki bo spremljal kritične točke v omrežju glede na napetostne razmere. Napetost namreč merimo v kritični točki omrežja, ki je na drugi lokaciji, kot je postavljena sončna elektrarna. Meritve se pošljejo v distribucijski center vodenja, kjer jih preračunamo in potem pošljemo signale na sončno elektrarno, da zmanjša proizvodnjo, ko se pojavi problem,« je dejal predsednik uprave Aleksander Zupančič.  

ponedeljek, 12. december 2022
...

Nove cene storitev polnjenja na polnilnicah

S 1. januarjem 2023 bodo stopile v veljavo nove cene polnjena električnih vozil na polnilnicah Elektra Ljubljana. Cena polnjenja na AC polnilnicah bo po novem znašala 0,39 EUR za kWh, cena polnjena na hitrih DC polnilnicah do 50 kW 0,49 EUR za kWh, nad 50 kW pa 0,59 EUR za kWh. Dodatek k cenam polnjenja in pristojbine ostajajo nespremenjene.

Dvig cen je posledica dviga cen električne energije.

Nov cenik vam je na voljo na spletni strani Gremo na elektriko

petek, 09. december 2022
...

Poziv velikim poslovnim odjemalcem: zadnji dnevi za sklenitev pogodb

Zanesljiva oskrba z energijo za vse odjemalce in odporen energetski sistem sta tisto, k čemur stremimo vsi akterji energetike v Sloveniji. Obdobje enormnih cen energentov odpira številna vprašanja o oskrbi danes, jutri in čez nekaj let. Bližamo se koncu leta 2022, v katerem je dobava električne energije v Sloveniji potekala nemoteno. Nihče ni ostal brez energije. Še več, gospodinjstva in mali poslovni odjemalci imajo zagotovljene regulirane cene za dobršen del prihodnjega leta. Večji poslovni odjemalci pa sklepajo pogodbe o nakupu elektrike in plina za naslednje ali več let v naprej. Večina je pogodbe za leto 2023 že sklenila, še vedno pa pomembni delež velikih poslovnih odjemalcev tega ni storil. Brez sklenjenih pogodb dobavitelj ne more »dobaviti« elektrike in plina. Brez pogodb sledi odklop od omrežja.

petek, 18. november 2022
...

Javno zbiranje ponudb za nakup nepremičnine

Elektro Ljubljana, d. d. na podlagi statuta družbe in sklepa nadzornega sveta o prodaji poslovno nepotrebnih nepremičnin objavlja javno zbiranje ponudb za nakup nepremičnine. Predmet prodaje je stavbno zmeljišče, parc. št. 1149/9 in 1149/10, k.o. 1625 Ribnica.

petek, 28. oktober 2022
...

Zmanjšana zanesljivost napajanja na območju Vrhnike

Zaradi nujnih vzdrževalnih del na prenosnem 110 kV omrežju bo od sobote,  5. 11. od 6. ure do nedelje, 6. 11. 2022 do 17. ure zmanjšana zanesljivost in kakovost oskrbe z električno energijo odjemalcem na območju razdelilne transformatorske postaje Vrhnika.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

sreda, 26. oktober 2022
...

Vabilo k izkazu interesa za nakup poslovnih deležev v družbi Stelkom

Družbe Elektro Ljubljana d. d., Elektro Celje d. d., Elektro Maribor d. d., Elektro Primorska d. d. in HSE d.o.o. so imetnice poslovnih deležev v družbi Stelkom - telekomunikacije in storitve d.o.o. Družbe objavljajo:

torek, 25. oktober 2022
...

Zmanjšana zanesljivost napajanja na območju Ribnice

Zaradi nujnih vzdrževalnih del na prenosnem 110 kV omrežju bo v soboto, 5. 11. 2022, od 7.00 do 15.00 ure zmanjšana zanesljivost in kakovost oskrbe z električno energijo odjemalcem na območju razdelilne transformatorske postaje Ribnica.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

torek, 11. oktober 2022
...

Do soglasja za izgradnjo sončne elektrarne v 14 dneh

V Elektru Ljubljana smo z vstopom v ta mesec odpravili celotne zaostanke vlog za izdajo soglasij o izgradnji sončne elektrarne iz preteklosti. Tako sedaj uporabnikom izdajamo soglasja v dveh tednih od vložene popolne vloge. »Izpostaviti velja, da se je število vlog močno povečalo. Če smo jih lani v celem letu prejeli manj kot tri tisoč, smo jih letos samo do konca septembra kar sedem tisoč. Do sredine letošnjega leta se je tako nabralo že preko 2300 nerešenih vlog in ker trend ni kazal na umiritev razmer, smo izvedli organizacijske in kadrovske spremembe, ki so obrodile sadove. Zahvala gre predvsem požrtvovalnosti naših zaposlenih, ki so delali popoldneve in vikende, da smo uspeli omogočiti našim uporabnikom tekoče in ažurno obravnavanje vlog,« je dejal predsednik uprave Aleksander Zupančič in hkrati poudaril, da so letos izdali že približno 6.200 pozitivnih soglasij. »Zavrnjenih vlog je še vedno sorazmerno malo, a tudi te stranke lahko postavijo sončno elektrarno v uporabniškem načinu, saj kljub temu, da ne morejo oddajati električne energije v omrežje, še vedno lahko postavijo samooskrbno elektrarno.« V podjetju svetujemo, naj uporabniki električno energijo uporabljajo ali shranijo pri sebi s pomočjo baterije. Če nimajo možnosti individualne samooskrbe ali strehe, se lahko vključijo tudi v skupnostno samooskrbo. V okviru pilotnih projektov v podjetju pa preizkušamo tudi druge rešitve, s katerimi bi z aktivnim upravljanjem omogočili oddajo energije tudi tistim, ki jim je bilo sedaj zavrnjeno soglasje, ne da bi pri tem morali posegati v omrežje.

12345678910Zadnja
SMS pojavno okno slika

Vas obvestimo o izklopu?

Izpolnite spletni obrazec in o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu vas bomo brezplačno obveščali preko elektronske pošte ali sporočil SMS.

Prijavite se
Izredne razmere pojavno okno slika

Omejevanje porabe

Spoštovani uporabniki, obveščamo vas, da bo v skladu z razglašenimi izrednimi razmerami, prekinjena dobava električne energije uporabnikom na območju Elektra Ljubljana. Ure izklopov bodo objavljene na naši spletni strani, vsak dan od 21. ure dalje za naslednji dan. Prosimo vas, da spremljate spletno stran, kjer bodo objavljene tudi vse morebitne spremembe terminov odklopov, ki lahko nastanejo zaradi sprememb razmer v omrežju. Lahko pa se prijavite na brezplačno obveščanje o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu preko SMS sporočil ali elektronske pošte. V času izklopa ravnajte z električnimi napravami kot, da so pod napetostjo.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje

Elektro Ljubljana

Več informacij