• E-mobilnost
Hitri kontakt ikona
HITRI
KONTAKT

SPOROČANJE OKVAR
(24 na dan)

01 230 40 02

NAČRTOVANI IZKLOPI

Vsi načrtovani izklopi

VSI KONTAKTI

SPLOŠNE INFORMACIJE
(PON-PET med 6.00 in 18:00)
(01) 230 40 03
info@elektro-ljubljana.si

SPOROČANJE TEŽAV PRI UPORABI POLNILNIC
gremo.naelektriko@elektro-ljubljana.si

OSTALI KONTAKTI

Prožnost

Se ogrevate na elektriko in bi želeli dodatno zaslužiti s kratkotrajnim zmanjšanjem porabe na zahtevo?

 

Kdo lahko pri tem sodeluje?

 

  • Uporabniki, ki svoje domove ogrevate z električno energijo, toplotnimi črpalkami ali električnimi pečmi in jih lahko kratkotrajno izklopite.
  • Če je pozimi vaš znesek na položnici več kot 100 EUR.
  • Če imate baterijski hranilnik električne energije.

 

Kakšen je sistem tega delovanja?

Prožnost je zmožnost uporabnika, da kratkotrajno zmanjša porabo oz. moč na merilnem mestu na zahtevo Elektra Ljubljana. Največ preobremenitev je v zimskem času, ko se uporabniki ogrevajo na električno energijo. Ob preobremenjenem omrežju bo Elektro Ljubljana ponudnikom storitve prožnosti poslal zahtevo, da na svojem merilnem mestu zmanjšajo porabo za kratek čas. Bolj ko bodo zmanjšali porabo, večja bo nagrada. Za polletno sodelovanje je lahko vrednost nagrade tudi do 50,00 EUR.

Prožnost lahko ponujajo tudi pravne osebe, ki imajo možnost prilagajanja porabe v svojih podjetjih. Časovni termini, v katerih bo aktivirana prožnost, so odvisni od omrežja.

 

Prijava na storitev

1. Registracija prožnosti

Na portalu Moj elektro se registrirajte kot ponudnik storitve prožnosti. Navodila za registracijo so dostopna na portalu. Prijava je možna z uporabo Rekono in SI-PASS storitve za preverjanje identitete.

Po uspešni prijavi izberite merilno mesto, na katerem lahko ponudite prožnost. Izberite zavihek Prožnost in v Registracija prožnosti vpišite moč prožnosti. Moč prožnosti določite na podlagi nazivne moči naprave/aparata, ki jo/ga boste izklopili, ko boste prejeli zahtevo za zmanjšanje porabe.

Primer: nazivna moč toplotne črpalke je 6 kW in ker toplotna črpalka ne dela vedno z nazivno močjo, je moč prožnosti enaka polovici nazivne moči, to je 3 kW. V primeru baterijskega hranilnika je moč prožnosti enaka nazivni moči hranilnika.

Za prejemanje obvestil o razpisih vpišite svoj elektronski naslov in/ali GSM-številko, če želite, da vas obveščamo z SMS-obvestili.

Če imate z agregatorjem sklenjen dogovor ali pogodbo, da bo v vašem imenu ponujal prožnost, to označite.

2. Prijava na razpis

Ko bo vaša transformatorska postaja preobremenjena, bo Elektro Ljubljana objavil razpis za iskanje najugodnejših ponudnikov prožnosti. Razpisna dokumentacija bo objavljena na spletni strani Elektra Ljubljana in na portalu Moj elektro. O odprtju razpisa za prožnost na vaši transformatorski postaji boste prejeli obvestilo po elektronski pošti ali/in SMS. Takrat na portalu Moj elektro in zavihku Prijava na razpis izberite razpis in vnesite ceno v EUR za izklopljeno 1 kWh energije. Če ste vnesli moč prožnosti 3 kW, bo vsaka izklopljena ura pomenila 3 kWh. Če bo vnesena cena previsoka, boste prejeli obvestilo in s tem možnost, da pravočasno naredite spremembo.

3. Podpis pogodbe

Po zaključenem razpisu boste po SMS ali elektronski pošti obveščeni, ali ste bili izbrani ali ne. Če boste izbrani, boste na dom prejeli pogodbo, v katero boste vpisali številko svojega bančnega računa, nanj pa vam bo, skladno s pogodbo, ob obračunskih obdobjih nakazana nagrada. Podpisano pogodbo boste vrnili v priloženi ovojnici, ali pa nam jo boste skenirano poslali po e-pošti. Če na vašem merilnem mestu še ni nameščen števec, ki omogoča registriranje 15-minutne porabe, vam bodo pred veljavnostjo pogodbe zamenjali tudi obračunski števec.

4. Izvajanje storitve prilagajanja

En dan, preden bo pogodba začela veljati, boste prejeli e-pošto ali SMS. Ko se bo v omrežju pojavila potreba po zmanjševanju obremenitve, boste prejeli aktivacijski SMS ali e-pošto, pri čemer boste 15 minut prej obveščeni, da zmanjšajte porabo. Več ko boste izklopili, več denarja boste zaslužili. Odvisno od komunikacijskih poti števca boste lahko že naslednji dan na portalu Moj elektro pogledali, koliko energije ste izklopili (aktivirana energija) med aktivacijo in koliko ste s tem tudi zaslužili.

 

Več podrobnosti si lahko preberete v Splošnih pogojih.

 

SMS pojavno okno slika

Vas obvestimo o izklopu?

Izpolnite spletni obrazec in o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu vas bomo brezplačno obveščali preko elektronske pošte ali sporočil SMS.

Prijavite se
Izredne razmere pojavno okno slika

Omejevanje porabe

Spoštovani uporabniki, obveščamo vas, da bo v skladu z razglašenimi izrednimi razmerami, prekinjena dobava električne energije uporabnikom na območju Elektra Ljubljana. Ure izklopov bodo objavljene na naši spletni strani, vsak dan od 21. ure dalje za naslednji dan. Prosimo vas, da spremljate spletno stran, kjer bodo objavljene tudi vse morebitne spremembe terminov odklopov, ki lahko nastanejo zaradi sprememb razmer v omrežju. Lahko pa se prijavite na brezplačno obveščanje o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu preko SMS sporočil ali elektronske pošte. V času izklopa ravnajte z električnimi napravami kot, da so pod napetostjo.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje

Elektro Ljubljana

Več informacij