• Kontakt
Hitri kontakt ikona
HITRI
KONTAKT

SPOROČANJE OKVAR
(24 na dan)

01 230 40 02

NAČRTOVANI IZKLOPI

Vsi načrtovani izklopi

VSI KONTAKTI

SPLOŠNE INFORMACIJE
(PON-PET med 6.00 in 18.00)
(01) 230 40 03
info@elektro-ljubljana.si

SPOROČANJE OKVAR
(24 ur na dan)
(01) 230 40 02

INFORMACIJSKE PISARNE

OSTALI KONTAKTI

OBVESTILA

 
četrtek, 29. februar 2024
...

Konec tedna zmanjšana zanesljivost oskrbe na območju Bežigrada

Zaradi nujnih vzdrževalnih del na prenosnem 110 kV omrežju bo od petka, 1. 3., od 22. ure do nedelje, 3. 3., do 20. ure zmanjšana zanesljivost in kakovost preskrbe z električno energijo uporabnikom na območju RTP Bežigrad.

V primeru slabega vremena bodo dela prestavljena na drug termin.

Zahvaljujemo se za razumevanje.

četrtek, 15. februar 2024
...

Obvestilo za uporabnike

Vse uporabnike, ki so podali vlogo za pridobitev soglasja za razpršene vire proizvodnje najkasneje do 31. 12. 2023, obveščamo, da smo v letu 2023 prejeli 13.871 vlog za razpršene vire, od tega 55,10 % v zadnjih treh mesecih (oktober, november, december).

Zaradi povečanega števila prejetih vlog se roki za reševanje vlog podaljšujejo. Glede na količino prejetih vlog ocenjujemo, da bomo vse vloge za samooskrbo, ki smo jih prejeli do 31. 12. 2023, ustrezno rešili in zaključili najkasneje do konca junija 2024.

 

četrtek, 08. februar 2024
...

Izpad električne energije v centru Ljubljane

Včeraj je bila ob 21.38 uri prekinjena preskrba z električno energijo 1273 uporabnikom omrežja v centru mesta Ljubljana. Do prekinitve je prišlo zaradi preboja izolacije na srednje napetostnem  kablovodu med transformatorskima postajama (TP) Gregorčičeva in Novi trg ter med razdelilno postajo RTP Center in TP Kongresni trg. Brez električne energije so ostali uporabniki, ki se napajajo iz dveh srednje napetostnih vodov iz RTP Center.

Po lokalizaciji okvare so dežurne ekipe postopoma zagotovile preskrbo z električno energije do 23.40 ure.

Vsem uporabnikom se zaradi težav opravičujemo.

ponedeljek, 22. januar 2024
...

Prekinitve napajanja na območju Senožeti

Uporabnike na območju Senožeti, ki so trenutno brez napajanja z električno energijo, obveščamo, da bomo priklop izvedli v najkrajšem možnem času, najkasneje danes do 13. ure.

petek, 19. januar 2024
...

Stanje na omrežju

Uporabnike obveščamo, da zaradi obilnega sneženja ponekod prihaja do težav s preskrbo z električno energijo. 

Vse razpoložljive ekipe na terenu odpravljajo okvare.

Stanje na omrežju lahko spremljate na naši spletni strani.

 

četrtek, 21. december 2023
...

Delovni čas informacijskih pisarn v praznični dneh

Obveščamo vas, da bodo informacijske pisarne podjetja v petek, 29. 12. 2023, zaprte.

torek, 21. november 2023
...

Odprt razpis prožnosti na območju Grosuplja

Uporabniki Elektra Ljubljana z območja nadzorništva Grosuplje lahko do 1. decembra 2023 sodelujete na razpisu prožnosti. Razpis je odprt uporabnike, ki se napajajo s transformatorskih postaj (TP)  Stara vas,  Žabja vas,  Peč,  Dedni dol,  Polica-Peč in Spodnje Brezovo.

Kaj je prožnost?

Prožnost je zmožnost uporabnika, da kratkotrajno zmanjša porabo oz. moč na merilnem mestu na zahtevo Elektra Ljubljana. Največ preobremenitev je v zimskem času, ko se uporabniki ogrevajo na električno energijo. Ob preobremenjenem omrežju ponudniki storitve prožnosti prejmejo zahtevo, da na svojem merilnem mestu zmanjšajo porabo za kratek čas, za kar prejmejo nagrado.

Kako postanete ponudnik prožnosti?

Ponudnik postanete s prijavo na storitev na portalu Moj elektro. Navodila za prijavo so objavljena na spletni strani prožnosti. Za pomoč in vse dodatne informacije pa smo vam na voljo na proznost@elektro-ljubljana.si

četrtek, 09. november 2023
...

Prijava škode po poplavah do 14. novembra

Vlada je 27. oktobra sprejela sklep, da lahko občine posredujejo dodatne sezname oškodovancev, ki so bili prizadeti v poplavah in še niso prijavili škode ali pa je pri njih pri prejšnjem vpisu prišlo do morebitnih napak. Občine morajo sezname posredovati do vključno 14. 11. 2023. Dodaten seznam bo Uprava RS za zaščito in reševanje nato vnesla v aplikacijo AJDA. Vnos v aplikacijo bo podlaga za dobavitelje električne energije, da gospodinjstvom, prizadetim v poplavah, obračunajo znižano ceno električne energije. 

torek, 24. oktober 2023
...

Delovni čas informacijskih pisarn v praznični dneh

Informacijske pisarne Elektra Ljubljana bodo v ponedeljek, 30. 10. 2023, zaprte.

torek, 17. oktober 2023
...

Konec tedna zmanjšana zanesljivost oskrbe za Bežigradom

Zaradi nujnih vzdrževalnih del na prenosnem 110 kV omrežju bo od petka, 20. 10., od 22:00 ure do nedelje, 22. 10., do 20:00 ure zmanjšana zanesljivost in kakovost oskrbe z električno energijo uporabnikom na območju Bežigrada.

V primeru slabega vremena bodo dela prestavljena na drug termin.

Zahvaljujemo se za razumevanje. 

12345678910Zadnja
SMS pojavno okno slika

Vas obvestimo o izklopu?

Izpolnite spletni obrazec in o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu vas bomo brezplačno obveščali preko elektronske pošte ali sporočil SMS.

Prijavite se
Izredne razmere pojavno okno slika

Omejevanje porabe

Spoštovani uporabniki, obveščamo vas, da bo v skladu z razglašenimi izrednimi razmerami, prekinjena dobava električne energije uporabnikom na območju Elektra Ljubljana. Ure izklopov bodo objavljene na naši spletni strani, vsak dan od 21. ure dalje za naslednji dan. Prosimo vas, da spremljate spletno stran, kjer bodo objavljene tudi vse morebitne spremembe terminov odklopov, ki lahko nastanejo zaradi sprememb razmer v omrežju. Lahko pa se prijavite na brezplačno obveščanje o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu preko SMS sporočil ali elektronske pošte. V času izklopa ravnajte z električnimi napravami kot, da so pod napetostjo.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje

Elektro Ljubljana

Več informacij