• Kontakt
HITRI
KONTAKT

SPOROČANJE OKVAR
(24 na dan)

01 230 40 02

NAČRTOVANI IZKLOPI

Vsi načrtovani izklopi

VSI KONTAKTI

SPLOŠNE INFORMACIJE
(PON-PET med 6.00 in 18.00)
(01) 230 40 03
info@elektro-ljubljana.si

SPOROČANJE OKVAR
(24 ur na dan)
(01) 230 40 02

INFORMACIJSKE PISARNE

OSTALI KONTAKTI

VSE OBJAVE

Otvoritev električne polnilnice na Vodnikovem trgu

sreda, 21. september 2016
Otvoritev električne polnilnice na Vodnikovem trgu

Prvo električno polnilnico od 25 načrtovanih, ki jih bo v Ljubljani postavila družba Elektro Ljubljana, smo uporabnikom predali na Vodnikovem trgu.

V sklopu Evropskega tedna mobilnosti sta ljubljanski župan Zoran Janković in predsednik uprave Elektra Ljubljana Andrej Ribič dala v uporabo novo električno polnilnico na Vodnikovem trgu. Ta je prva izmed javnih polnilnic v sklopu projekta »Storitev polnjenja električnih vozil na javnih polnilnih postajah v MOL«. V prvi fazi tega projekta bo septembra v  Ljubljani na voljo 16 novih polnilnic, poleg obstoječih devetih in treh v parkirni hiši Kongresni trg. Do konca leta jih je tako načrtovanih skupaj 25.   

Projekt je nastajal postopoma, v sodelovanju z LUZ, ki je za področje mesta Ljubljana pripravil večletno zasnovo postavitve lokacij javnih polnilnic, skladno z evropskimi smernicami in v tesnem sodelovanju z družbo Elektro Ljubljana, ki je, ob upoštevanju varovanja kulturne dediščine, za napajanje skrbno izbrala najprimernejše lokacije. V projektu je kot partner sodelovala tudi družba Elektro energija kot dobavitelj zelene energije.  

Ob otvoritvi je predsednik Elektra Ljubljana Andrej Ribič zadovoljno dejal: »Ljubljana je Zelena prestolnica Evrope in v Elektru Ljubljana smo ponosni, da k njeni okolju prijazni podobi lahko prispevamo svoj delež.« Župan Zoran Janković je izpostavil dobro sodelovanje z Elektrom Ljubljana in izrazil veselje, da se že uveljavljenim oblikam trajnostne mobilnosti pridružujejo tudi nove električne polnilnice. Tako bo Ljubljana, najlepše mesto na svetu, do svojih prebivalcev in okolja še bolj prijazna.