• Kontakt
Hitri kontakt ikona
HITRI
KONTAKT

SPOROČANJE OKVAR
(24 na dan)

01 230 40 02

NAČRTOVANI IZKLOPI

Vsi načrtovani izklopi

VSI KONTAKTI

SPLOŠNE INFORMACIJE
(PON-PET med 6.00 in 18.00)
(01) 230 40 03
info@elektro-ljubljana.si

SPOROČANJE OKVAR
(24 ur na dan)
(01) 230 40 02

INFORMACIJSKE PISARNE

OSTALI KONTAKTI

VSE OBJAVE

Elektrifikacija za leto 2050

petek, 06. april 2018
Elektrifikacija za leto 2050

Včeraj je v Ljubljani v Hotelu Slon potekala 4. strateška konferenca elektrodistribucije Slovenije, z naslovom Elektrifikacija za leto 2050

Strokovnjaki iz različnih podjetij so predstavili svoje poglede na tehnološki razvoj in z njim povezane povečane potrebe uporabnikov. Med predavatelji je bila  med drugimi članica uprave SDH, mag. Nada Drobne Popovič, ki je izpostavila dobro delovanje elektrodistribucijskih podjetij in izkazala zavedanje upravljalca, da lahko z ustrezno dividendno politiko pripomore k dekarbonizaciji v smislu povečanja investicij. Mag. Duška Godina, direktorica Agencije za energijo, je izpostavila vlogo aktivnega uporabnika in dinamičnega tarifiranja, ki bo ustrezno prepoznana pri ključnih dokumentih, ki regulirajo dejavnost elektrodistribucij. Konferenca je imela letos tudi mednarodno udeležbo. Predstavnik hrvaškega podjetja HEP ODS, mag. Davor Sokač, je predstavil organizacijo in smer prihodnjega razvoja. Izkazalo se je, da se srečujejo s podobnimi izzivi kot slovenski elektrodistributerji.

Na okrogli mizi o ključnih potrebah in nalogah slovenske distribucije so predstavniki petih slovenskih distribucijskih podjetij v središče postavili vpliv naraščajočega števila uporabnikov električne energije in večanja porabe na delovanje distribucijskega sistema. Spregovorili so o izzivih, ki jih v bližnji prihodnosti prinašajo digitalizacija, dekarbonizacija ogrevanja, e-mobilnost in integracija obnovljivih virov v omrežje. V razpravah so izpostavili pomembno vlogo distribucije v odnosu do končnega uporabnika, kot tudi dejstvo, da bodo lahko v prihodnje le robustna omrežja končnim uporabnikom zagotavljala zanesljivo oskrbo. Dotaknili so se tudi energetske politike, ki naj podpira delovanje distribucij.

Udeležence sta s svojim obiskom počastila tudi predsednik Državnega zbora, dr. Milan Brglez, in minister za infrastrukturo, dr. Peter Gašperšič.

Več na povezavi.

SMS pojavno okno slika

Vas obvestimo o izklopu?

Izpolnite spletni obrazec in o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu vas bomo brezplačno obveščali preko elektronske pošte ali sporočil SMS.

Prijavite se
Izredne razmere pojavno okno slika

Omejevanje porabe

Spoštovani uporabniki, obveščamo vas, da bo v skladu z razglašenimi izrednimi razmerami, prekinjena dobava električne energije uporabnikom na območju Elektra Ljubljana. Ure izklopov bodo objavljene na naši spletni strani, vsak dan od 21. ure dalje za naslednji dan. Prosimo vas, da spremljate spletno stran, kjer bodo objavljene tudi vse morebitne spremembe terminov odklopov, ki lahko nastanejo zaradi sprememb razmer v omrežju. Lahko pa se prijavite na brezplačno obveščanje o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu preko SMS sporočil ali elektronske pošte. V času izklopa ravnajte z električnimi napravami kot, da so pod napetostjo.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje

Elektro Ljubljana

Več informacij