• Kontakt
HITRI
KONTAKT

SPOROČANJE OKVAR
(24 na dan)

01 230 40 02

NAČRTOVANI IZKLOPI

Vsi načrtovani izklopi

VSI KONTAKTI

SPLOŠNE INFORMACIJE
(PON-PET med 6.00 in 18.00)
(01) 230 40 03
info@elektro-ljubljana.si

SPOROČANJE OKVAR
(24 ur na dan)
(01) 230 40 02

INFORMACIJSKE PISARNE

OSTALI KONTAKTI

VSE OBJAVE

Smo med najbolj zaželenimi partnerji projekta EDI

torek, 30. oktober 2018
Smo med najbolj zaželenimi partnerji projekta EDI

Družba Elektro Ljubljana se je med 16 najboljšimi uvrstila v tretji krog evropskega projekta EDI. Pri projektu gre za razvijanje start up podjetij in programskih rešitev s pomočjo analiz velike količine podatkov (big data). Nastopili smo z idejo odkrivanja anomalij s pomočjo podatkov z naprednih števcev. Naš cilj je pridobiti podjetje, ki bo za nas pripravilo rešitev v obliki programa za avtomatsko zaznavanje anomalij na distribucijskem omrežju.

V prvem krogu je bila naša ideja druga najbolj zaželena, kar 14 podjetij je želelo sodelovati z nami in za nas pripraviti rešitev. Po ocenah vodstva evropskega projekta v organizaciji Univerze Deusto je bilo za sodelovanje z nami v drugem krogu primerno le eno podjetje, in sicer Pragma-Iot iz Grčije. V Berlinu smo skupaj z grškim podjetjem sodelovali na zaključnem testu drugega kroga (Datathon), kjer so ocenili pristnost ideje, tehnični načrt in poslovni potencial programske rešitve. Test smo opravili z odliko in se uvrstili med 16 najboljših ter v naslednji krog projekta, kjer bomo lahko razvili načrtovano programsko rešitev. S tem smo naredili korak naprej do končnega cilja, da bodo napredni števci res postali pametni.

EDI je evropski projekt, financiran s strani EU iz programa za raziskave in razvoj Obzorje 2020. V projektu sodelujejo evropska podjetja z različnih poslovnih področij. Ideje za pridobivanje vrednosti iz velikih količin podatkov so pripravili tudi pri številnih drugih evropskih podjetjih, kot so RACC, VW Navarra, Migros, JOT, VPS, Sonae, Via verde, Energa itd.