• Kontakt
HITRI
KONTAKT

SPOROČANJE OKVAR
(24 na dan)

01 230 40 02

NAČRTOVANI IZKLOPI

Vsi načrtovani izklopi

VSI KONTAKTI

SPLOŠNE INFORMACIJE
(PON-PET med 6.00 in 18.00)
(01) 230 40 03
info@elektro-ljubljana.si

SPOROČANJE OKVAR
(24 ur na dan)
(01) 230 40 02

INFORMACIJSKE PISARNE

OSTALI KONTAKTI

VSE OBJAVE

Za več e-mobilnosti v Novem mestu

petek, 16. november 2018
Za več e-mobilnosti v Novem mestu

Danes smo bili v Novem mestu na otvoritvi osmih novih polnilnic za električna vozila. Poleg že obstoječe polninice na Novem trgu, ki smo jo postavili že leta 2012 in jo 2017 prenovili, letos sodelujemo v projektu postavitve novih polnilnic na področju mestne občine Novo mesto kot izvajalci gradbenih in električnih del. Družba Elektro Ljubljana bo zagotovila tudi upravljanje in vzdrževanje polnilnih postaj.  

Na otvoritvi se nam je pridružil tudi župan Novega mesta, mag. Gregor Macedoni. Predsednik uprave Elektra Ljubljana, mag. Andrej Ribič, pa je ob tej priložnosti povedal: »Skupaj z novimi novomeškimi polnilnicami ima Elektro Ljubljana v svojem sistemu upravljanja kar 122 polnilnic. Vse lahko daljinsko nadzorujemo, skrbimo za njihovo vzdrževanje, omogočeno pa je tudi gostovanje. E-mobilnost v Sloveniji ni prihodnost, ampak sedanjost. Najbolj zgovorne so številke, saj je bilo v primerjavi z letom 2016 na naših polnilnicah Gremo na elektriko letos za kar 7-krat več polnjenj. Prepričani smo, da bo postavitev osmih novih polnilnic v Novem mestu spodbudila uporabo električnih vozil tudi v vaši občini.«

Na posamezni polnilnici se lahko polnita dve vozili hkrati in, če vozilo to omogoča, v manj kot eni uri. Vsaka naša polnilnica ima dve vtičnici na enem stebričku. Polnilnica je tudi prispevek k turistični ponudbi kraja, kajti prenekateri obiskovalec z električnim vozilom bo prav Novo mesto izbral za postanek in ogled mesta.