• Kontakt
HITRI
KONTAKT

SPOROČANJE OKVAR
(24 na dan)

01 230 40 02

NAČRTOVANI IZKLOPI

Vsi načrtovani izklopi

VSI KONTAKTI

SPLOŠNE INFORMACIJE
(PON-PET med 6.00 in 18.00)
(01) 230 40 03
info@elektro-ljubljana.si

SPOROČANJE OKVAR
(24 ur na dan)
(01) 230 40 02

INFORMACIJSKE PISARNE

OSTALI KONTAKTI

VSE OBJAVE

E-mobilnost za študente FDV

petek, 15. marec 2019
E-mobilnost za študente FDV

Ob svetovnem dnevu varčevanja z energijo, ki ga obeležujemo 6. marca, smo v sodelovanju s Fakulteto za družbene vede pripravili omizje na temo elektrifikacije prometa v prihodnosti. Omizja Gremo na elektriko so se udeležili štirje strokovnjaki s področja e-mobilnosti, vsak pa je predstavil svoj vidik vpliva elektrifikacije prometa na našo bližnjo prihodnost.

Dr. Jurij Curk iz Elektra Ljubljana je spregovoril predvsem o vplivu povečane porabe električne energije na omrežje, Uršula Krisper pa o razvoju polnilne infrastrukture po svetu in pri nas. Dr. Samuel Rodman Oprešnik iz Fakultete za strojništvo je opozoril, kakšen problem predstavljajo baterije, pri čemer je poudaril, da se pri elektrifikaciji prometa preveč pozablja na železniški promet, ki za razliko od avtomobilov ne potrebuje baterije. Dr. Matjaž Uršič s Fakultete za družbene vede pa je izpostavil nekatere družbene vidike električne prihodnosti.

Uvodnim predstavitvam je sledilo omizje, ki ga je povezovala novinarka Anja Čuček. Udeleženci, kot tudi poslušalci, so se strinjali, da se nam obetajo velike spremembe v prometu in da nas na tem področju čaka še veliko dela.

Vabljeni k ogledu posnetka omizja.

 

FOTO Miha Fras