• Kontakt
Hitri kontakt ikona
HITRI
KONTAKT

SPOROČANJE OKVAR
(24 na dan)

01 230 40 02

NAČRTOVANI IZKLOPI

Vsi načrtovani izklopi

VSI KONTAKTI

SPLOŠNE INFORMACIJE
(PON-PET med 6.00 in 18.00)
(01) 230 40 03
info@elektro-ljubljana.si

SPOROČANJE OKVAR
(24 ur na dan)
(01) 230 40 02

INFORMACIJSKE PISARNE

OSTALI KONTAKTI

VSE OBJAVE

E-mobilnost za študente FDV

petek, 15. marec 2019
E-mobilnost za študente FDV

Ob svetovnem dnevu varčevanja z energijo, ki ga obeležujemo 6. marca, smo v sodelovanju s Fakulteto za družbene vede pripravili omizje na temo elektrifikacije prometa v prihodnosti. Omizja Gremo na elektriko so se udeležili štirje strokovnjaki s področja e-mobilnosti, vsak pa je predstavil svoj vidik vpliva elektrifikacije prometa na našo bližnjo prihodnost.

Dr. Jurij Curk iz Elektra Ljubljana je spregovoril predvsem o vplivu povečane porabe električne energije na omrežje, Uršula Krisper pa o razvoju polnilne infrastrukture po svetu in pri nas. Dr. Samuel Rodman Oprešnik iz Fakultete za strojništvo je opozoril, kakšen problem predstavljajo baterije, pri čemer je poudaril, da se pri elektrifikaciji prometa preveč pozablja na železniški promet, ki za razliko od avtomobilov ne potrebuje baterije. Dr. Matjaž Uršič s Fakultete za družbene vede pa je izpostavil nekatere družbene vidike električne prihodnosti.

Uvodnim predstavitvam je sledilo omizje, ki ga je povezovala novinarka Anja Čuček. Udeleženci, kot tudi poslušalci, so se strinjali, da se nam obetajo velike spremembe v prometu in da nas na tem področju čaka še veliko dela.

Vabljeni k ogledu posnetka omizja.

 

FOTO Miha Fras

SMS pojavno okno slika

Vas obvestimo o izklopu?

Izpolnite spletni obrazec in o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu vas bomo brezplačno obveščali preko elektronske pošte ali sporočil SMS.

Prijavite se
Izredne razmere pojavno okno slika

Omejevanje porabe

Spoštovani uporabniki, obveščamo vas, da bo v skladu z razglašenimi izrednimi razmerami, prekinjena dobava električne energije uporabnikom na območju Elektra Ljubljana. Ure izklopov bodo objavljene na naši spletni strani, vsak dan od 21. ure dalje za naslednji dan. Prosimo vas, da spremljate spletno stran, kjer bodo objavljene tudi vse morebitne spremembe terminov odklopov, ki lahko nastanejo zaradi sprememb razmer v omrežju. Lahko pa se prijavite na brezplačno obveščanje o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu preko SMS sporočil ali elektronske pošte. V času izklopa ravnajte z električnimi napravami kot, da so pod napetostjo.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje

Elektro Ljubljana

Več informacij