• Kontakt
Hitri kontakt ikona
HITRI
KONTAKT

SPOROČANJE OKVAR
(24 na dan)

01 230 40 02

NAČRTOVANI IZKLOPI

Vsi načrtovani izklopi

VSI KONTAKTI

SPLOŠNE INFORMACIJE
(PON-PET med 6.00 in 18.00)
(01) 230 40 03
info@elektro-ljubljana.si

SPOROČANJE OKVAR
(24 ur na dan)
(01) 230 40 02

INFORMACIJSKE PISARNE

OSTALI KONTAKTI

VSE OBJAVE

Vožnja na elektriko odslej plačljiva, a še vedno ugodna

četrtek, 25. april 2019
Vožnja na elektriko odslej plačljiva, a še vedno ugodna

V družbi Elektro Ljubljana smo na novinarski konferenci predstavili uvedbo plačevanja storitev polnjenja električnih vozil na polnilnicah v mreži Gremo na elektriko. S 6. majem se tako končuje desetletno obdobje, v katerem so na mreži polnilnic Gremo na elektriko, ki je največja v Sloveniji, omogočali brezplačno polnjenje.

Predsednik uprave, mag. Andrej Ribič, je ob tej priložnosti povedal: »Opravili smo pionirsko delo na področju e-mobilnosti. Težko bi našli družbo, ki je toliko naredila za spodbujanje njenega razvoja. Zavedati pa se moramo, da je gradnja, vzdrževanje in uporaba polnilnic povezana z visokimi stroški, ki smo jih v desetih letih vzeli nase kot del naše odgovornosti do okolja. V tem času smo beležili skoraj 90.000 brezplačnih polnjenj.«

Uršula Krisper, vodja službe za tehnološki razvoj, je pojasnila: »Samo v letu 2018 smo za električno energijo in vzdrževanje polnilnic ter programske opreme porabili več kot 74.000 €.« Da bi lahko storitev, ki se je v tem času izjemno razširila, izboljšali ter še naprej zagotavljali odlično celostno delovanje te vsak dan večje mreže, so se odločili za uvedbo zaračunavanja polnjenja na njihovih polnilnicah.

Dr. Jurij Curk, svetovalec uprave, je predstavil način zaračunavanja: »Cenik odraža dejanske stroške posameznega polnjenja, v ceno so vključeni še fiksni stroški, povezani s polnilnico. Polnjenje bo znašalo od 0,01 do 0,09 € na minuto, glede na moč polnjenja, pristojbina pa 1 € za enkratne uporabnike in 0,50 € za predplačnike. Za lažjo predstavo: če bi polnili doma za 100 km, bi to stalo 1,5–2 €, na polnilnicah Gremo na elektriko pa po tem ceniku 2–2,5 €.«

Plačevanje bo potekalo s plačilno kartico preko aplikacije Gremo na elektriko. V prvi fazi bosta na voljo dva načina, in sicer 'Polni in plačaj', kjer se bo obračunalo in plačalo vsako polnjenje posebej, ali način 'Predplačnik', kjer si bo uporabnik na svoj račun v aplikaciji naložil dobroimetje. Način plačevanja uporabnik izbere ob registraciji v sistem.

Že obstoječi uporabniki bodo dobili status predplačnika, saj je ta način bolje prilagojen rednim uporabnikom. Na račun si bodo morali naložiti dobroimetje, identificirali se bodo lahko še vedno tudi s kartico RFID. Seveda pa bodo lahko izbrali tudi način 'Polni in plačaj'.

Navodila, kako sistem uporabljati po novem, ter splošne pogoje uporabe in cenik si lahko uporabniki ogledajo na aplikaciji. V družbi Elektro Ljubljana zagotavljajo, da bodo v prihodnosti na voljo tudi drugi načini plačevanja. Predvsem pa si bodo prizadevali, da bodo mrežo polnilnic še naprej širili in nudili kakovostne storitve.

SMS pojavno okno slika

Vas obvestimo o izklopu?

Izpolnite spletni obrazec in o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu vas bomo brezplačno obveščali preko elektronske pošte ali sporočil SMS.

Prijavite se
Izredne razmere pojavno okno slika

Omejevanje porabe

Spoštovani uporabniki, obveščamo vas, da bo v skladu z razglašenimi izrednimi razmerami, prekinjena dobava električne energije uporabnikom na območju Elektra Ljubljana. Ure izklopov bodo objavljene na naši spletni strani, vsak dan od 21. ure dalje za naslednji dan. Prosimo vas, da spremljate spletno stran, kjer bodo objavljene tudi vse morebitne spremembe terminov odklopov, ki lahko nastanejo zaradi sprememb razmer v omrežju. Lahko pa se prijavite na brezplačno obveščanje o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu preko SMS sporočil ali elektronske pošte. V času izklopa ravnajte z električnimi napravami kot, da so pod napetostjo.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje

Elektro Ljubljana

Več informacij