• Kontakt
HITRI
KONTAKT

SPOROČANJE OKVAR
(24 na dan)

01 230 40 02

NAČRTOVANI IZKLOPI

Vsi načrtovani izklopi

VSI KONTAKTI

SPLOŠNE INFORMACIJE
(PON-PET med 6.00 in 18.00)
(01) 230 40 03
info@elektro-ljubljana.si

SPOROČANJE OKVAR
(24 ur na dan)
(01) 230 40 02

INFORMACIJSKE PISARNE

OSTALI KONTAKTI

VSE OBJAVE

Srečanje z župani

12. junij 2019
Srečanje z župani

Včeraj smo se srečali z župani in predstavniki občin, ki so na območju Elektra Ljubljana. Druženje je bilo namenjeno pogovoru o nekaterih skupnih izzivih in potrebnem sodelovanju, ki nas čaka v prihodnje.

V prvem delu srečanja je predsednik uprave Andrej Ribič spregovoril o spremembah, na katere se morajo distribucijska podjetja pripraviti ob prehodu v nizkoogljično družbo. Izvršni direktor obratovanja in razvoja omrežja Matjaž Osvald je pojasnil problematiko naložb v elektroenergetsko infrastrukturo. Jurij Curk pa je pobližje predstavil razvoj, ki nas čaka na področju e-mobilnosti. Spregovoril je tudi o možnostih sodelovanja občin pri postavitvi polnilne infrastrukture in vključitve občin v vedno večji sistem polnilnic po Sloveniji. Strategijo e-mobilnosti v alpskem prostoru in dobre prakse na tem področju pa sta predstavila Blanka Odlazek iz regionalne razvojne agencije Gorenjske BSC in Iztok Jenko iz Gorenjskih elektrarn.

Veseli smo bili odziva županov ter pobud, ki so jih podali v nadaljevanju srečanja. Zadovoljni smo bili tudi ob izpostavljenih pozitivnih izkušnjah sodelovanja v preteklosti. Menimo namreč, da je prav sodelovanje ključnega pomena tudi za nadaljnji razvoj našega območja.

FOTO Miha Fras