• Kontakt
Hitri kontakt ikona
HITRI
KONTAKT

SPOROČANJE OKVAR
(24 na dan)

01 230 40 02

NAČRTOVANI IZKLOPI

Vsi načrtovani izklopi

VSI KONTAKTI

SPLOŠNE INFORMACIJE
(PON-PET med 6.00 in 18.00)
(01) 230 40 03
info@elektro-ljubljana.si

SPOROČANJE OKVAR
(24 ur na dan)
(01) 230 40 02

INFORMACIJSKE PISARNE

OSTALI KONTAKTI

VSE OBJAVE

Postavitev energetskega otoka v Trebnjem

sreda, 03. julij 2019
Postavitev energetskega otoka v Trebnjem

V začetku tedna smo v družbi trebanjskega župana Alojzija Kastelica in predstavnikov občine v Trebnjem odprli novo polnilnico za električna vozila, ki predstavlja korak naprej v razvoju polnilne infrastrukture Gremo na elektriko.

Gre namreč za sistem polnilnic, ki se povezuje s sončno elektrarno in tako deluje samooskrbno. S projektom želimo tudi ugotoviti, koliko elektrike za e-vozila bomo lahko v prihodnosti zagotavljali neposredno iz sončne energije.

V iskanju dodatnih virov za financiranje polnilne infrastrukture, ki so za cenovno ugodno storitev polnjenja nujni, smo polnilnice opremili z oglaševalskimi ekrani. Ugotoviti želimo, ali lahko na ta način storitev polnjenja tudi v prihodnosti ohranimo cenovno dostopne.

Projekt je plod sodelovanja Občine Trebnje, ki je priskrbela sofinanciranje s strani Eko sklada ter za ustrezen prostor, ter družb Sitel, ki je poleg osnovne ideje projekta poskrbelo za dobavo opreme sončne elektrarne in oglaševalskih panelov, in  Elektro Ljubljana, ki je prevzela financiranje projekta, poskrbela za priključek in vključitev polnilnice v sistem Gremo na elektriko.

Načrtujemo, da bo izbrana lokacija delovala kot pilotni projekt, kjer bomo preizkušali nove rešitve. Z dobaviteljem, družbo Sitel, že preudarjamo nove možnosti, kot je namestitev hranilnika energije, ki bi služil razbremenjevanju omrežja in boljšemu izkoriščanju energije, pridelane v sončni elektrarni.

FOTO arhiv TIC Trebnje

SMS pojavno okno slika

Vas obvestimo o izklopu?

Izpolnite spletni obrazec in o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu vas bomo brezplačno obveščali preko elektronske pošte ali sporočil SMS.

Prijavite se
Izredne razmere pojavno okno slika

Omejevanje porabe

Spoštovani uporabniki, obveščamo vas, da bo v skladu z razglašenimi izrednimi razmerami, prekinjena dobava električne energije uporabnikom na območju Elektra Ljubljana. Ure izklopov bodo objavljene na naši spletni strani, vsak dan od 21. ure dalje za naslednji dan. Prosimo vas, da spremljate spletno stran, kjer bodo objavljene tudi vse morebitne spremembe terminov odklopov, ki lahko nastanejo zaradi sprememb razmer v omrežju. Lahko pa se prijavite na brezplačno obveščanje o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu preko SMS sporočil ali elektronske pošte. V času izklopa ravnajte z električnimi napravami kot, da so pod napetostjo.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje

Elektro Ljubljana

Več informacij