• Kontakt
HITRI
KONTAKT

SPOROČANJE OKVAR
(24 na dan)

01 230 40 02

NAČRTOVANI IZKLOPI

Vsi načrtovani izklopi

VSI KONTAKTI

SPLOŠNE INFORMACIJE
(PON-PET med 6.00 in 18.00)
(01) 230 40 03
info@elektro-ljubljana.si

SPOROČANJE OKVAR
(24 ur na dan)
(01) 230 40 02

INFORMACIJSKE PISARNE

OSTALI KONTAKTI

VSE OBJAVE

Postavitev energetskega otoka v Trebnjem

3. julij 2019
Postavitev energetskega otoka v Trebnjem

V začetku tedna smo v družbi trebanjskega župana Alojzija Kastelica in predstavnikov občine v Trebnjem odprli novo polnilnico za električna vozila, ki predstavlja korak naprej v razvoju polnilne infrastrukture Gremo na elektriko.

Gre namreč za sistem polnilnic, ki se povezuje s sončno elektrarno in tako deluje samooskrbno. S projektom želimo tudi ugotoviti, koliko elektrike za e-vozila bomo lahko v prihodnosti zagotavljali neposredno iz sončne energije.

V iskanju dodatnih virov za financiranje polnilne infrastrukture, ki so za cenovno ugodno storitev polnjenja nujni, smo polnilnice opremili z oglaševalskimi ekrani. Ugotoviti želimo, ali lahko na ta način storitev polnjenja tudi v prihodnosti ohranimo cenovno dostopne.

Projekt je plod sodelovanja Občine Trebnje, ki je priskrbela sofinanciranje s strani Eko sklada ter za ustrezen prostor, ter družb Sitel, ki je poleg osnovne ideje projekta poskrbelo za dobavo opreme sončne elektrarne in oglaševalskih panelov, in  Elektro Ljubljana, ki je prevzela financiranje projekta, poskrbela za priključek in vključitev polnilnice v sistem Gremo na elektriko.

Načrtujemo, da bo izbrana lokacija delovala kot pilotni projekt, kjer bomo preizkušali nove rešitve. Z dobaviteljem, družbo Sitel, že preudarjamo nove možnosti, kot je namestitev hranilnika energije, ki bi služil razbremenjevanju omrežja in boljšemu izkoriščanju energije, pridelane v sončni elektrarni.

FOTO arhiv TIC Trebnje