• Kontakt
Hitri kontakt ikona
HITRI
KONTAKT

SPOROČANJE OKVAR
(24 na dan)

01 230 40 02

NAČRTOVANI IZKLOPI

Vsi načrtovani izklopi

VSI KONTAKTI

SPLOŠNE INFORMACIJE
(PON-PET med 6.00 in 18.00)
(01) 230 40 03
info@elektro-ljubljana.si

SPOROČANJE OKVAR
(24 ur na dan)
(01) 230 40 02

INFORMACIJSKE PISARNE

OSTALI KONTAKTI

VSE OBJAVE

Moj elektro: sistem za enoten dostop do merilnih podatkov

četrtek, 03. oktober 2019
Moj elektro: sistem za enoten dostop do merilnih podatkov

Elektrodistribucijska podjetja, združena v Gospodarskem interesnem združenju distribucije električne energije, so vzpostavila brezplačen enoten spletni portal Moj elektro - Sistem za enoten dostop do merilnih podatkov (SEDMp).

Uporabniki bodo lahko odslej dostopali do svojih merilnih podatkov ne glede na elektrodistribucijsko območje ali dobavitelja. Portal Moj elektro omogoča prijavo uporabnika v napredni merilni sistem in na podlagi njegove upravičenosti do podatkov merilnega mesta (lastnik/plačnik) pregled podatkov, kot so:

  • tehnična opremljenost merilnega mesta, ki je osnova za obračun električne energije,
  • mesečni obračunski podatki porabljene električne energije,
  • porabljena električna energija v preteklih dnevih v izbranem časovnem obdobju in
  • porabljena električna energija v 15-minutnih intervalih za pretekle dneve.

Prikaz podatkov o porabljeni električni energiji je odvisen od ustrezne tehnične opremljenosti merilnega mesta (napredni merilni sistem) in razpoložljivosti podatkov v naprednem merilnem centru posameznega elektrodistribucijskega podjetja. Uporabniki omrežja bodo preko portala dobili jasne informacije o lastni porabi električne energije in o tem, kako upravljati s porabo.

Portal je namenjen končnim uporabnikom (odjemalcem in proizvajalcem električne energije), ki do sedaj niso imeli možnosti centraliziranega dostopa do merilnih podatkov na svojih ali pooblaščenih merilnih mestih. Uporabniki bodo lahko na portalu z ustreznimi pooblastili dostopali tudi do podatkov drugih upravičencev.

Projekt pa se nadaljuje z razvojem storitev za upravičence do podatkov (dobavitelji, agregatorji, pooblaščenci) . Upravičenci bodo podatke pridobili s pomočjo elektronske izmenjave podatkov (B2B).  Preko portala je predvideno tudi informiranje končnih uporabnikov z ustrezno tehnično opremljenostjo merilnega mesta o kakovosti oskrbe z električno energijo.

Sistem za enoten dostop do merilnih podatkov predstavlja skupaj s sistemskimi števci, komunikacijskimi povezavami in naprednimi merilnimi centri elektrodistribucijskih podjetij del naprednega merilnega sistema. Portal je tako ena izmed storitev Enotne vstopne točke nacionalnega podatkovnega vozlišča, skladno z Energetskim zakonom.

Vsem uporabnikom portala Moj elektro je na voljo tudi brezplačna mobilna aplikacija v trgovini Google Play (za uporabnike Android operacijskih sistemov), v kratkem pa tudi v App Store (za uporabnike iOS operacijskih sistemov).

 

SMS pojavno okno slika

Vas obvestimo o izklopu?

Izpolnite spletni obrazec in o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu vas bomo brezplačno obveščali preko elektronske pošte ali sporočil SMS.

Prijavite se
Izredne razmere pojavno okno slika

Omejevanje porabe

Spoštovani uporabniki, obveščamo vas, da bo v skladu z razglašenimi izrednimi razmerami, prekinjena dobava električne energije uporabnikom na območju Elektra Ljubljana. Ure izklopov bodo objavljene na naši spletni strani, vsak dan od 21. ure dalje za naslednji dan. Prosimo vas, da spremljate spletno stran, kjer bodo objavljene tudi vse morebitne spremembe terminov odklopov, ki lahko nastanejo zaradi sprememb razmer v omrežju. Lahko pa se prijavite na brezplačno obveščanje o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu preko SMS sporočil ali elektronske pošte. V času izklopa ravnajte z električnimi napravami kot, da so pod napetostjo.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje

Elektro Ljubljana

Več informacij