• Kontakt
HITRI
KONTAKT

SPOROČANJE OKVAR
(24 na dan)

01 230 40 02

NAČRTOVANI IZKLOPI

Vsi načrtovani izklopi

VSI KONTAKTI

SPLOŠNE INFORMACIJE
(PON-PET med 6.00 in 18.00)
(01) 230 40 03
info@elektro-ljubljana.si

SPOROČANJE OKVAR
(24 ur na dan)
(01) 230 40 02

INFORMACIJSKE PISARNE

OSTALI KONTAKTI

VSE OBJAVE

Za zeleno preobrazbo slovenske energetike

10. oktober 2019
Za zeleno preobrazbo slovenske energetike

Družba Elektro Ljubljana se je pridružila konzorciju za promocijo in pospešitev zelene preobrazbe slovenske energetike s ciljem razogljičenja Slovenije do leta 2050, ki sta ga ustanovili družbi ELES in GEN-I. Skupaj z družbama Elektro Celje in Elektro Gorenjska smo včeraj na Brdu pri Kranju podpisali izjavo, s katero se zavezujemo k zeleni transformaciji.

Za uspešno integracijo zelenih in pametnih tehnologij je povezovanje med glavnimi akterji v slovenski energetiki izjemno pomembno. Zato smo v družbi Elektro Ljubljana pristopili h konzorciju, ki sta ga s Konzorcijsko pogodbo za pospešitev zelene transformacije slovenske energetike s pomočjo pametnih omrežij ustanovili družbi ELES in GEN-I. Namen obeh ustanoviteljev je bil spodbuditi sodelovanje na razvojnih projektih in privabiti več deležnikov slovenske energetike, ki lahko prispevajo manjkajoče znanje in ideje za uresničevanje skupnega cilja – zelene preobrazbe in prehoda v brezogljično družbo.

Tako smo podprli idejo povezovanja za doseganje naprednejših rešitev in s podpisom pristopne izjave postali pridruženi partnerji konzorcija. Partnerji bomo z izvajanjem raziskovalnih in razvojnih projektov, s pripravo študij in izračunov za potrebe izvedbe skupnih projektov ter z izvajanjem skupnih promocijskih aktivnosti lažje dosegali cilje in bodočim generacijam zagotovili kvalitetnejše pogoje bivanja.

 

Moj elektro – druga nagrada za mobilno aplikacijo

Srečanje je potekalo v okviru konference Inovacije energetike 2019. Tokrat smo na konferenci predstavili najnovejšo aplikacijo, ki smo jo v družbi Elektro Ljubljana razvili skupaj z ostalimi elektrodistribucijskimi podjetji, s katerimi sodelujemo v okviru GIZ distribucije električne energije. Aplikacija Moj elektro, ki uporabnikom omogoča enoten dostop do merilnih podatkov, je bila  nagrajena kot druga najboljša inovacija na konferenci.

FOTO Bor Slana in arhiv Elektra Ljubljana