• Kontakt
Hitri kontakt ikona
HITRI
KONTAKT

SPOROČANJE OKVAR
(24 na dan)

01 230 40 02

NAČRTOVANI IZKLOPI

Vsi načrtovani izklopi

VSI KONTAKTI

SPLOŠNE INFORMACIJE
(PON-PET med 6.00 in 18.00)
(01) 230 40 03
info@elektro-ljubljana.si

SPOROČANJE OKVAR
(24 ur na dan)
(01) 230 40 02

INFORMACIJSKE PISARNE

OSTALI KONTAKTI

VSE OBJAVE

S prenovljeno RTP Hrastnik se odpirajo nove možnosti v Zasavju

petek, 22. november 2019
S prenovljeno RTP Hrastnik se odpirajo nove možnosti v Zasavju

 V družbi Elektro Ljubljana smo danes slavnostno otvorili prenovljeno razdelilno transformatorsko postajo Hrastnik. Objekt, ki predstavlja enega pomembnejših projektov družbe v zadnjem letu, je skupaj s predsednikom uprave in županom Hrastnika otvoril minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek.

Obnovljena RTP 110/20 kV Hrastnik uporabnikom zagotavlja večjo zanesljivost napajanja, povečala se je prenosna moč omrežja, izgube v omrežju pa so se zmanjšale. Kot je povedal predsednik uprave Elektra Ljubljana, mag. Andrej Ribič, je tako narejen pomemben korak k močnejšemu električnemu omrežju. Ob tem je dodal, da je šlo za pomembno naložbo družbe in da je bila obnova, katere namen je bila ukinitev 35 kV in prehod iz 10 na 20 kV nivo, tehnično izjemno zahtevna.

Gre namreč za objekt, ki je bil zgrajen v 80. letih prejšnjega stoletja za napajanje tako prebivalcev kot pomembnejših industrijskih obratov v regiji – Tovarne kemičnih izdelkov TKI Hrastnik, Steklarne Hrastnik in Rudnika Trbovlje-Hrastnik. Tudi pri obnovi so ti ostali napajani; prehod na območju Hrastnika je bil izveden ob stalni prisotnosti napetosti v RTP, kar je bil izjemno velik izziv za izvajalce del. Obnova je potekala od jeseni 2017, naložba pa je znašala 4,7 mio €.

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je ob otvoritvi poudaril, da predstavljajo z gospodarskega vidika vlaganja v bolj zanesljivo in zmogljivejše električno omrežje tudi nove razvojne možnosti v Zasavju. »Pričakujemo lahko tudi nadaljnjo širitev zasavskih podjetij, katerih uspehe z zadovoljstvom spremljamo  v zadnjem času.«

Naložbo pa je pozdravil tudi župan Hrastnika Marko Funkl, ki je med drugim izpostavil, da ta za 9200 prebivalcev občine Hrastnik predstavlja tudi priložnost za čistejše okolje – možnost povečane uporabe električnih vozil, električnega ogrevanja in priključevanje obnovljivih proizvodnih virov.

Foto: Miha Fras

SMS pojavno okno slika

Vas obvestimo o izklopu?

Izpolnite spletni obrazec in o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu vas bomo brezplačno obveščali preko elektronske pošte ali sporočil SMS.

Prijavite se
Izredne razmere pojavno okno slika

Omejevanje porabe

Spoštovani uporabniki, obveščamo vas, da bo v skladu z razglašenimi izrednimi razmerami, prekinjena dobava električne energije uporabnikom na območju Elektra Ljubljana. Ure izklopov bodo objavljene na naši spletni strani, vsak dan od 21. ure dalje za naslednji dan. Prosimo vas, da spremljate spletno stran, kjer bodo objavljene tudi vse morebitne spremembe terminov odklopov, ki lahko nastanejo zaradi sprememb razmer v omrežju. Lahko pa se prijavite na brezplačno obveščanje o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu preko SMS sporočil ali elektronske pošte. V času izklopa ravnajte z električnimi napravami kot, da so pod napetostjo.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje

Elektro Ljubljana

Več informacij