• Kontakt
Hitri kontakt ikona
HITRI
KONTAKT

SPOROČANJE OKVAR
(24 na dan)

01 230 40 02

NAČRTOVANI IZKLOPI

Vsi načrtovani izklopi

VSI KONTAKTI

SPLOŠNE INFORMACIJE
(PON-PET med 6.00 in 18.00)
(01) 230 40 03
info@elektro-ljubljana.si

SPOROČANJE OKVAR
(24 ur na dan)
(01) 230 40 02

INFORMACIJSKE PISARNE

OSTALI KONTAKTI

VSE OBJAVE

Poskrbeli smo za gnezda štorkelj v Vidmu - Dobrepolju

četrtek, 12. marec 2020

V skrbi za okolje, v katerem delujemo, tudi letos sodelujemo pri zagotavljanju varnih gnezdišč za štorklje.

Proti koncu marca se štorklje vračajo v naše kraje, kjer bodo preživele pomlad in poletje. Da bi zagotovili varno bivanje štorkelj, smo na območju občine Vidma - Dobrepolja prestavili dve gnezdi, ki sta stali na betonskih drogovih za prostozračne vode in bili v neposrednem stiku z njimi. »Zaradi tega bi lahko prišlo do stika in posledično poškodbe ali pogina ptice. Zato smo na drog postavili gnezdilni podstavek, ki ga je izdelal naš zaposleni,« je povedal Urban Likozar, vodja službe za distribucijsko operativo v Kočevju.

Po posvetu s predstavniki Društva za opazovanje in preučevanje ptic smo gnezdilni podstavek namestili na drog v neposredni bližini. Ker se štorklje vsako pomlad vračajo v isto gnezdo, je zelo pomembno, da gnezda ne prestavimo predaleč od prvotne lokacije. Tako sta gnezdi pripravljeni, da se štorklje vrnejo iz toplih krajev in se ponovno udomačijo pri nas.

V Društvu za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije pravijo, da je v 20 letih pri nas poginilo najmanj 64 štorkelj zaradi trka z žicami ali električnega udara, nekaj gnezd je tudi zgorelo. S prestavljanjem in varovanjem gnezd se v Elektru Ljubljana trudimo, da bi bilo takšnih nesreč vse manj.

 

FOTO Miha Fras

SMS pojavno okno slika

Vas obvestimo o izklopu?

Izpolnite spletni obrazec in o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu vas bomo brezplačno obveščali preko elektronske pošte ali sporočil SMS.

Prijavite se
Izredne razmere pojavno okno slika

Omejevanje porabe

Spoštovani uporabniki, obveščamo vas, da bo v skladu z razglašenimi izrednimi razmerami, prekinjena dobava električne energije uporabnikom na območju Elektra Ljubljana. Ure izklopov bodo objavljene na naši spletni strani, vsak dan od 21. ure dalje za naslednji dan. Prosimo vas, da spremljate spletno stran, kjer bodo objavljene tudi vse morebitne spremembe terminov odklopov, ki lahko nastanejo zaradi sprememb razmer v omrežju. Lahko pa se prijavite na brezplačno obveščanje o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu preko SMS sporočil ali elektronske pošte. V času izklopa ravnajte z električnimi napravami kot, da so pod napetostjo.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje

Elektro Ljubljana

Več informacij