• Kontakt
Hitri kontakt ikona
HITRI
KONTAKT

SPOROČANJE OKVAR
(24 na dan)

01 230 40 02

NAČRTOVANI IZKLOPI

Vsi načrtovani izklopi

VSI KONTAKTI

SPLOŠNE INFORMACIJE
(PON-PET med 6.00 in 18.00)
(01) 230 40 03
info@elektro-ljubljana.si

SPOROČANJE OKVAR
(24 ur na dan)
(01) 230 40 02

INFORMACIJSKE PISARNE

OSTALI KONTAKTI

VSE OBJAVE

Zanesljiva preskrba z električno energijo tudi v kriznih razmerah

petek, 13. marec 2020
Zanesljiva preskrba z električno energijo tudi v kriznih razmerah

Elektrodistribucijska podjetja z ukrepi in medsebojnim sodelovanjem za zanesljivo preskrbo z električno energijo tudi v kriznih razmerah

Gospodarsko interesno združenje distribucije električne energije (katerega člani so Elektro Maribor, Elektro Celje, Elektro Ljubljana, Elektro Gorenjska in Elektro Primorska) je poenotilo ukrepe za zagotavljanje ključnega kadra v vseh petih distribucijskih podjetjih za nemoteno izvajanje nalog GJS distribucijskega operaterja v Republiki Sloveniji. Tako bodo zmanjšali učinki na delovanje distribucijskega sistema ob pojavu koronavirusa. V okviru GIZ so sprejeli sklep o izmenjavi ključnega kadra med podjetji, če bi bilo to potrebno.

Elektrodistribucijska podjetja so širitev okužb s koronavirusom SARS-CoV-2 prepoznala kot grožnjo zagotavljanju nemotene oskrbe z električno energijo končnim odjemalcem, zaradi česar so v skladu z načrti že sprejeli ukrepe za nadaljnjo nemoteno delovanje sistema.

V GIZ distribucije električne energije aktivno spremljajo informacije ter navodila, ki jih v zvezi s pojavom virusa SARS-CoV-2 podajajo Nacionalni inštitut za javno zdravje, Ministrstvo za zdravje ter drugi pristojni organi. Sprejeli so preventivne ukrepe za omejevanje okužb zaposlenih. Pripravljen je tudi načrt za zagotovitev nemotenega opravljanja delovnih procesov družb.

Predsednika skupščine Gospodarskega interesnega združenja distribucije električne energije in predsednika uprave Elektra Ljubljana mag. Andrej Ribiča so imenovali za kontaktno osebo za Civilno zaščito za vsa elektrodistribucijska podjetja.

Sprejeti ukrepi so se do sedaj izkazali kot učinkoviti in elektrodistribucijska podjetja situacijo v celoti obvladujejo. Tudi v naslednjih tednih bodo aktivno spremljali potek dogodkov ter procese ustrezno prilagajali nastalim razmeram tako, da bodo končnim uporabnikom zagotavljali kakovostno in neprekinjeno napajanje z električno energijo.

SMS pojavno okno slika

Vas obvestimo o izklopu?

Izpolnite spletni obrazec in o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu vas bomo brezplačno obveščali preko elektronske pošte ali sporočil SMS.

Prijavite se
Izredne razmere pojavno okno slika

Omejevanje porabe

Spoštovani uporabniki, obveščamo vas, da bo v skladu z razglašenimi izrednimi razmerami, prekinjena dobava električne energije uporabnikom na območju Elektra Ljubljana. Ure izklopov bodo objavljene na naši spletni strani, vsak dan od 21. ure dalje za naslednji dan. Prosimo vas, da spremljate spletno stran, kjer bodo objavljene tudi vse morebitne spremembe terminov odklopov, ki lahko nastanejo zaradi sprememb razmer v omrežju. Lahko pa se prijavite na brezplačno obveščanje o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu preko SMS sporočil ali elektronske pošte. V času izklopa ravnajte z električnimi napravami kot, da so pod napetostjo.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje

Elektro Ljubljana

Več informacij