• Kontakt
Hitri kontakt ikona
HITRI
KONTAKT

SPOROČANJE OKVAR
(24 na dan)

01 230 40 02

NAČRTOVANI IZKLOPI

Vsi načrtovani izklopi

VSI KONTAKTI

SPLOŠNE INFORMACIJE
(PON-PET med 6.00 in 18.00)
(01) 230 40 03
info@elektro-ljubljana.si

SPOROČANJE OKVAR
(24 ur na dan)
(01) 230 40 02

INFORMACIJSKE PISARNE

OSTALI KONTAKTI

VSE OBJAVE

Oto, Lola in Čarli na poti v Afriko

petek, 28. avgust 2020

Naravovarstveni projekt Leti, leti štorklja, ki ga izvajamo v sodelovanju z Društvom za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije (DOPPS), se z letošnjim poletjem nadaljuje. S telemetrijskimi napravami smo opremili tri mladiče štorkelj, ki so v tem tednu že poleteli iz gnezda.

Mladiči, ki jim bomo sledili letos, prihajajo iz istega gnezda na Barju. Tako bomo prvič lahko spremljali selitev celega zaroda. Poimenovali smo jih Lola, Oto in Čarli. Njihovo prvo potovanje, največji izziv v življenju štorklje, lahko vsak dan spremljate na interaktivnem zemljevidu.

Lola in Oto sta že začela potovanje, trenutno letita proti Bolgariji. Zanimivo je, da sta mladiča iz istega gnezda poletela skupaj, nato pa sta se ločila in Lola leti pred Otom. Tretji mladič, Čarli, je trenutno še v Sloveniji. Najverjetneje zbira svojo skupino ptic, s katerimi se bo podal na pot.

Tudi Belo, ki smo jo z napravo GPS opremili lansko leto, še vedno spremljamo. Za njo je že več kot 13 000 kilometrov poti. Trenutno se nahaja v vzhodni Afriki, kjer je že daljši čas na območju brez signala, zato njena točna lokacija ni znana. Držimo pesti, da se nam kmalu oglasi.

SMS pojavno okno slika

Vas obvestimo o izklopu?

Izpolnite spletni obrazec in o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu vas bomo brezplačno obveščali preko elektronske pošte ali sporočil SMS.

Prijavite se
Izredne razmere pojavno okno slika

Omejevanje porabe

Spoštovani uporabniki, obveščamo vas, da bo v skladu z razglašenimi izrednimi razmerami, prekinjena dobava električne energije uporabnikom na območju Elektra Ljubljana. Ure izklopov bodo objavljene na naši spletni strani, vsak dan od 21. ure dalje za naslednji dan. Prosimo vas, da spremljate spletno stran, kjer bodo objavljene tudi vse morebitne spremembe terminov odklopov, ki lahko nastanejo zaradi sprememb razmer v omrežju. Lahko pa se prijavite na brezplačno obveščanje o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu preko SMS sporočil ali elektronske pošte. V času izklopa ravnajte z električnimi napravami kot, da so pod napetostjo.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje

Elektro Ljubljana

Več informacij