• Kontakt
Hitri kontakt ikona
HITRI
KONTAKT

SPOROČANJE OKVAR
(24 na dan)

01 230 40 02

NAČRTOVANI IZKLOPI

Vsi načrtovani izklopi

VSI KONTAKTI

SPLOŠNE INFORMACIJE
(PON-PET med 6.00 in 18.00)
(01) 230 40 03
info@elektro-ljubljana.si

SPOROČANJE OKVAR
(24 ur na dan)
(01) 230 40 02

INFORMACIJSKE PISARNE

OSTALI KONTAKTI

VSE OBJAVE

SI-PASS za enostavnejši dostop do storitev na merilnem mestu

ponedeljek, 25. oktober 2021

Slovenska elektrodistribucijska podjetja smo v sodelovanju z Ministrstvom za javno upravo in družbo Informatika naredila korak naprej k poenostavitvi storitev za uporabnike na merilnem mestu. Uporabniki, tako pravne kot fizične osebe, ki imajo odprt SI-PASS račun in pri prijavi vanj uporabljajo kvalificirano digitalno potrdilo ali smsPASS, lahko odslej tako dostopajo tudi do storitev portala Moj elektro in ostalih portalov na Enotni vstopni točki nacionalnega podatkovnega vozlišča.

Portal Moj elektro med drugim omogoča dostop do merilnih in obračunskih podatkov električne energije na vseh merilnih mestih, kjer je registrirani uporabnik upravičen do vpogleda, ne glede na lokacijo merilnega mesta v Sloveniji. V okviru portala pa že vzpostavljamo tudi proces prijave storitev prilagajanja porabe ter oddajo spletnih vlog za priključitev in ostale storitve, podprte z elektronskim podpisovanjem dokumentov.

Tadej Šinkovec, skrbnik portala Moj elektro pri Gospodarskem interesnem združenju distribucije električne energije, je ob tem povedal: »Uvedba storitve SI-PASS pospešuje digitalizacijo elektrodistribucijskih podjetji, saj bo univerzalnost avtentikacije s SI-PASS-om pomembno vplivala tudi na razvoj e-poslovanja z uporabniki. Ocenjujemo namreč, da veliko oviro pri uvajanju e-poslovanja predstavljajo tudi kompleksni avtentikacijski sistemi. Zdaj pa smo vzpostavili tudi možnost povezave e-Uprave s portalom Moj elektro. Uporabnik lahko do svojih podatkov v okviru e-Uprave in portala Moj elektro vstopa z enim računom.«

Na Ministrstvu za javno upravo so izrazili zadovoljstvo ob sklenitvi dogovora o uporabi državne avtentikacijske storitve SI-PASS za dostop do storitev, ki jih nudi portal Moj elektro. »Vesel sem, da je s tem navedeni portal postal eden izmed 52 spletnih portalov, ki nudijo svoje spletne storitve in pri tem za identifikacijo uporabljajo avtentikacijsko storitev SI-PASS,« je ob tem dejal direktor direktorata za informatiko na Ministrstvu za javno upravo Peter Grum.

SMS pojavno okno slika

Vas obvestimo o izklopu?

Izpolnite spletni obrazec in o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu vas bomo brezplačno obveščali preko elektronske pošte ali sporočil SMS.

Prijavite se
Izredne razmere pojavno okno slika

Omejevanje porabe

Spoštovani uporabniki, obveščamo vas, da bo v skladu z razglašenimi izrednimi razmerami, prekinjena dobava električne energije uporabnikom na območju Elektra Ljubljana. Ure izklopov bodo objavljene na naši spletni strani, vsak dan od 21. ure dalje za naslednji dan. Prosimo vas, da spremljate spletno stran, kjer bodo objavljene tudi vse morebitne spremembe terminov odklopov, ki lahko nastanejo zaradi sprememb razmer v omrežju. Lahko pa se prijavite na brezplačno obveščanje o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu preko SMS sporočil ali elektronske pošte. V času izklopa ravnajte z električnimi napravami kot, da so pod napetostjo.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje

Elektro Ljubljana

Več informacij