• Kontakt
HITRI
KONTAKT

SPOROČANJE OKVAR
(24 na dan)

01 230 40 02

NAČRTOVANI IZKLOPI

Vsi načrtovani izklopi

VSI KONTAKTI

SPLOŠNE INFORMACIJE
(PON-PET med 6.00 in 18.00)
(01) 230 40 03
info@elektro-ljubljana.si

SPOROČANJE OKVAR
(24 ur na dan)
(01) 230 40 02

INFORMACIJSKE PISARNE

OSTALI KONTAKTI

VSE OBJAVE

Muskova mama lahko spet pride na obisk

torek, 08. marec 2022
Muskova mama lahko spet pride na obisk

Ob svetovnem dnevu varčevanja z energijo smo v Elektru Ljubljana v sodelovanju z Občino Vrhnika postavili šest novih polnilnih mest. V največji mreži električnih polnilnic v Sloveniji Gremo na elektriko je sedaj z vrhniškimi že 432 polnilnih mest.

Otvoritvi sta se pridružila župan Vrhnike Daniel Cukjati in predstavnik Elektra Ljubljana mag. Marjan Ravnikar.

Prva vrhniška polnilnica je ena najbolj slavnih v Sloveniji. Ne le zato, ker je bila postavljena kot pilotni projekt, pri katerem smo z Občino Vrhnika sodelovali kot partner, temveč tudi zaradi svoje najbolj znane obiskovalke, Maye Musk, matere Elona Muska. Izumiteljeva mati je svojo teslo napolnila na Vrhniki že leta 2015.

Predstavnik Elektra Ljubljana mag. Marjan Ravnikar je pohvalil sodelovanje z občino Vrhnika: »V veliko veselje nam je, da predajamo v uporabo tri nove polnilnice za električna vozila. Vrhnika je bila med prvimi slovenskimi kraji, kjer je Elektro Ljubljana začela projekt mreže električnih polnilnic.«

Župan Občine Vrhnika Daniel Cukjati je izrazil zadovoljstvo z novimi polnilnicami Elektra Ljubljana: »Zelo vesel sem, da smo skupaj premostili ovire in postavili nove polnilnice na mestu, kjer je že desetletje, kot ena prvih v Sloveniji, kraljevala polnilnica, ki nas je vedno znova opominjala, da so pred nami novi časi. Vrhnika je že od nekdaj zaradi svoje strateške lege izjemnega pomena za vse prometne povezave. Tukaj so si nabrali moči Jazon, kralji, cesarji, predsedniki in ne nazadnje mama Elona Muska. Vrhnika je tako čudovita, da jo bodo ljudje ob polnjenju imeli možnost še bolje spoznati. Če ne drugega, si lahko privoščijo najboljši krof v Sloveniji. Ali najboljšo skodelico kave. In napolnijo tudi svoje, človeške baterije.« 

V Elektru Ljubljana kot pionirji e-mobilnosti v Sloveniji že od leta 2010 skrbimo za razvoj polnilne infrastrukture za električna vozila. V prvih devetih letih smo za spodbujanje razvoja e-mobilnosti omogočili 90.000 brezplačnih polnjenj.

Na fotografiji: Daniel Cukjati, Marjan Ravnikar in Boštjan Koprivec

FOTO Gašper Tominc