• Kontakt
Hitri kontakt ikona
HITRI
KONTAKT

SPOROČANJE OKVAR
(24 na dan)

01 230 40 02

NAČRTOVANI IZKLOPI

Vsi načrtovani izklopi

VSI KONTAKTI

SPLOŠNE INFORMACIJE
(PON-PET med 6.00 in 18.00)
(01) 230 40 03
info@elektro-ljubljana.si

SPOROČANJE OKVAR
(24 ur na dan)
(01) 230 40 02

INFORMACIJSKE PISARNE

OSTALI KONTAKTI

VSE OBJAVE

Elektro Ljubljana med prejemniki priznanja MEGA 2022

četrtek, 07. april 2022
Elektro Ljubljana med prejemniki priznanja MEGA 2022

Družba Elektro Ljubljana je prejela priznanje MEGA pospešek 2022 za izjemne dosežke v medgeneracijskih aktivnostih, povezovanju in sodelovanju v delovnem okolju.

Natečaj za priznanja MEGA se izvaja v okviru projekta Vsi zmagujemo, ko sodelujemo, ki ga sofinancirata Republika Slovenija prek Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Podporniki projekta so Gospodarska zbornica Slovenije, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije in Slovenska kadrovska zveza. Elektro Ljubljana je s projektom ‘Izkušnje na eni in mladost na drugi strani’ dokazala celovit in strukturiran pristop k razvoju mentorstva pri praktičnem usposabljanju, ki ga uspešno povezujemo z mentorstvom pripravnikov. Medgeneracijsko sodelovanje v podjetju ni vprašanje izbire, ampak sestavni del delovanja poslovnega modela in tako kot socialni dialog sestavni del organizacijske kulture.

V sodobnem delovnem okolju se delodajalci in delavci srečujejo s pospešeno digitalizacijo, spremenjenimi delovnimi navadami in tudi staranjem populacije. Spodbujanje enakosti, raznolikosti in vključenosti je zato visoko na programu delodajalcev in kadrovskih strokovnjakov, ki prepoznavajo potencial starostno mešanih ekip. Priznanje MEGA je zasnovano kot priznanje za medgeneracijsko aktivne delodajalce. Na pomladanskem natečaju so lahko sodelovala vsa podjetja oz. organizacije iz gospodarstva, javnega in nevladnega sektorja, v katerih so v letu 2021 spodbujali sodelovanje različnih generacij sodelavcev ter uvajali dobre prakse v poslovne procese.

Če mlajši slovijo kot vir sveže energije, so starejši dragocena zakladnica znanja in izkušenj. Največ in najboljše pa ekipe dosežejo v sodelovanju. Tega se dobro zaveda osem letošnjih prejemnikov priznanj MEGA 2022. Priznanje MEGA pospešek 2022 pa so prejela tri podjetja med katerimi je tudi Elektro Ljubljana. Ta podjetja so v medgeneracijskih aktivnostih, povezovanju in sodelovanju v delovnem okolju stopila še korak dlje. Dosežki se kažejo v krepitvi medgeneracijskega sodelovanja, pripravljenosti za prevzemanje mentorske vloge, visokem zadovoljstvu udeleženih in usmerjenosti podjetja v dolgoročni razvoj kadrov. V sodelovanju s Sindikatom skupine Elektro Ljubljana smo s sklenjenim aneksom k Podjetniški kolektivni pogodbi uredili tudi plačilo mentorjem dijakom in študentom na praktičnem usposabljanju.

Elektro Ljubljana je eno najstarejših podjetij v Sloveniji s preko 125-letno tradicijo delovanja, zato se zavedamo naše odgovornosti do prenosa znanj in izkušenj med različnimi generacijami zaposlenih. Prejeta nagrada je priznanje in obveza, da medgeneracijsko sodelovanje krepimo ter nadgrajujemo tudi v prihodnje.