• Kontakt
Hitri kontakt ikona
HITRI
KONTAKT

SPOROČANJE OKVAR
(24 na dan)

01 230 40 02

NAČRTOVANI IZKLOPI

Vsi načrtovani izklopi

VSI KONTAKTI

SPLOŠNE INFORMACIJE
(PON-PET med 6.00 in 18.00)
(01) 230 40 03
info@elektro-ljubljana.si

SPOROČANJE OKVAR
(24 ur na dan)
(01) 230 40 02

INFORMACIJSKE PISARNE

OSTALI KONTAKTI

VSE OBJAVE

Ob 440 polnilnicah do konca leta še vsaj 50 novih polnilnic

torek, 06. september 2022
Ob 440 polnilnicah do konca leta še vsaj 50 novih polnilnic

V Elektru Ljubljana smo med vodilnimi ponudniki storitev polnjenja električnih vozil v Sloveniji, imamo približno 440 polnilnih mest po vsej državi na približno 200 različnih lokacijah. Do konca leta nameravamo postaviti še vsaj 50 novih polnilnic. »Naše vodilo, ki sloni na večletnem znanju in izkušnjah, je, da stremimo k nenehnemu izboljševanju storitev na področju e-mobilnosti. Zavedamo se, da je osnova za resen razvoj e-mobilnosti zelo obširna pokritost države z električnimi polnilnicami na izmenični tok, ki dajejo do 22  kilovatov električne moči. To pomeni od šibke do srednje moči, ki zadostuje za polnjenje. S široko mrežo polnilnic AC bi lahko dejansko avtomobile polnili vedno, ko stojite, in na ta način manj obremenjevali omrežje in se bili sposobni omrežju celo prilagajati. Prav zato želimo motivirati čim več podjetij, da postavijo svoje polnilne postaje. Eno od vprašanj je tudi možnost polnjenja v blokovskih naseljih, kar predstavlja večji izziv,« je izpostavil predsednik uprave Aleksander Zupančič in potrdil, da v Elektru Ljubljana spodbujamo trajnostni razvoj.

Na cesti imamo vedno več avtomobilov, vedno več pa je tudi povpraševanj po električnih avtomobilih. Po naših podatkih smo v obdobju desetih let imeli leta 2011 209 polnjenj, deset let pozneje pa izjemen porast na 102 555 polnjenj. Leta 2011 je bilo porabljeno 71 kWh električne energije, lani je ta številka znašala 1.396.158. S tem se povečuje tudi povpraševanje po električnih polnilnicah. Največ polnilnic na enem mestu je trenutno v parkirni hiši na Šubičevi, med nakupovalnimi središči pa v Aleji. »Porabnike večinoma zanima lokacija polnilnice ter cena in kakovost storitve. Na tem področju nenehno delamo in storitev nadgrajujemo. Uvedli smo nov zaledni sistem, preko katerega upravljamo polnilnice in nadziramo dogajanje,« še pojasnjuje prvi mož družbe.

V Elektru Ljubljana imamo urejeno tudi gostovanje naših uporabnikov v sosednjih državah in mnogih uporabnikov tujih sistemov na svojih polnilnicah. V načrtu pa imamo njihovo razširitev. Prav tako spodbujamo ponudnike električne energije in omrežne operaterje k raznim storitvam, ki bi olajšale prehod na e-mobilnost.

FOTO Miha Fras

SMS pojavno okno slika

Vas obvestimo o izklopu?

Izpolnite spletni obrazec in o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu vas bomo brezplačno obveščali preko elektronske pošte ali sporočil SMS.

Prijavite se
Izredne razmere pojavno okno slika

Omejevanje porabe

Spoštovani uporabniki, obveščamo vas, da bo v skladu z razglašenimi izrednimi razmerami, prekinjena dobava električne energije uporabnikom na območju Elektra Ljubljana. Ure izklopov bodo objavljene na naši spletni strani, vsak dan od 21. ure dalje za naslednji dan. Prosimo vas, da spremljate spletno stran, kjer bodo objavljene tudi vse morebitne spremembe terminov odklopov, ki lahko nastanejo zaradi sprememb razmer v omrežju. Lahko pa se prijavite na brezplačno obveščanje o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu preko SMS sporočil ali elektronske pošte. V času izklopa ravnajte z električnimi napravami kot, da so pod napetostjo.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje

Elektro Ljubljana

Več informacij