• Kontakt
Hitri kontakt ikona
HITRI
KONTAKT

SPOROČANJE OKVAR
(24 na dan)

01 230 40 02

NAČRTOVANI IZKLOPI

Vsi načrtovani izklopi

VSI KONTAKTI

SPLOŠNE INFORMACIJE
(PON-PET med 6.00 in 18.00)
(01) 230 40 03
info@elektro-ljubljana.si

SPOROČANJE OKVAR
(24 ur na dan)
(01) 230 40 02

INFORMACIJSKE PISARNE

OSTALI KONTAKTI

VSE OBJAVE

Elektro Ljubljana razvil orodje za hitrejšo obravnavo vlog za priklop na SE

torek, 25. oktober 2022
Elektro Ljubljana razvil orodje za hitrejšo obravnavo vlog za priklop na SE

Zaposleni v družbi Elektro Ljubljana so razvili lastno programsko analitično orodje, ki skrajša predviden čas za izvedbo tehnične analize, ki je nujna pri procesu izdaje soglasja za priklop sončne elektrarne na omrežje. Orodje omogoča hitro oceno, ali posamezni vlagatelj lahko priklopi sončno elektrarno predvidene moči na želeno merilno mesto. Za mejne primere je potrebna še vedno ocena ekspertnega strokovnjaka. »Če smo s predanim delom zaposlenih uspeli skrajšati čakalne dobe za soglasje na zgolj 14 dni, nam novo orodje pomaga, da bomo pri obravnavi lahko še bolj učinkoviti in bomo lažje obvladali vedno večje število vlog za priključitev sončnih elektrarn. Gre za primer dobre prakse, saj smo s tem orodjem dosegli velik dosežek tudi na področju pametnih rešitev in postopek izdaje soglasij za priključitev sončnih elektrarn dodatno izboljšali,« je dejal predsednik uprave Aleksander Zupančič.  

Orodje smo v Elektru Ljubljana razvili v pol leta. »Kljub temu, da se število vlog močno povečuje, bomo s pomočjo te tehnične rešitve lahko ažurno obdelali vse vloge. Vsa zahvala gre našim strokovnjakom na področju inovativnih tehnoloških rešitev, ki s takšnimi preboji dokazujejo, da gremo v elektro distribuciji odločno v korak s časom in da stremimo k nenehnemu razvoju tehnoloških rešitev ter napredku podjetja na vseh področjih,« je še dodal predsednik.   

Avtomatizirano, hitro, učinkovito in transparentno orodje

Orodje omogoča avtomatizirane, hitre, učinkovite in bolj transparentne analize. Postopek odločanja je bolj pregleden, natančen in poenoten. Z novim načinom shranjevanja obdelanih analiz je omogočena tudi ponovljivost. Novo orodje tako pomaga pri hitrejši obravnavi analiz, ki so ključne za izdajo soglasij.

Korak v prihodnost

Novo orodje za izračun možnosti priključitve samooskrbe na nizkonapetostno omrežje je izjemna pridobitev, saj predstavlja bistven vsebinski del odločanja pri izdaji soglasja. »V prihodnosti načrtujemo razvoj novih orodij še za več novih potreb, ki so se prav tako pokazale na trgu«, je sklenil Zupančič.

SMS pojavno okno slika

Vas obvestimo o izklopu?

Izpolnite spletni obrazec in o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu vas bomo brezplačno obveščali preko elektronske pošte ali sporočil SMS.

Prijavite se
Izredne razmere pojavno okno slika

Omejevanje porabe

Spoštovani uporabniki, obveščamo vas, da bo v skladu z razglašenimi izrednimi razmerami, prekinjena dobava električne energije uporabnikom na območju Elektra Ljubljana. Ure izklopov bodo objavljene na naši spletni strani, vsak dan od 21. ure dalje za naslednji dan. Prosimo vas, da spremljate spletno stran, kjer bodo objavljene tudi vse morebitne spremembe terminov odklopov, ki lahko nastanejo zaradi sprememb razmer v omrežju. Lahko pa se prijavite na brezplačno obveščanje o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu preko SMS sporočil ali elektronske pošte. V času izklopa ravnajte z električnimi napravami kot, da so pod napetostjo.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje

Elektro Ljubljana

Več informacij