• Kontakt
Hitri kontakt ikona
HITRI
KONTAKT

SPOROČANJE OKVAR
(24 na dan)

01 230 40 02

NAČRTOVANI IZKLOPI

Vsi načrtovani izklopi

VSI KONTAKTI

SPLOŠNE INFORMACIJE
(PON-PET med 6.00 in 18.00)
(01) 230 40 03
info@elektro-ljubljana.si

SPOROČANJE OKVAR
(24 ur na dan)
(01) 230 40 02

INFORMACIJSKE PISARNE

OSTALI KONTAKTI

VSE OBJAVE

Elektro Ljubljana s prožnostjo razbremenjuje omrežje

ponedeljek, 20. februar 2023
Elektro Ljubljana s prožnostjo razbremenjuje omrežje

Razogljičenje celotne družbe bo terjalo obsežno elektrifikacijo. Zato v Elektru Ljubljana pospešeno raziskujemo različne možnosti za zagotovitev zanesljive in cenovno vzdržne preskrbe z električno energijo. Uvajanje konceptov naprednih omrežij je ključno za optimalno izrabo sistema.

Kot prvo med takimi storitvami uvajamo v podjetju prožnost. Ta lahko prispeva k zmanjšanju preobremenjenosti omrežja, uporabnik omrežja pa lahko z njo celo zasluži. Namenjena je tistim, ki svoje domove ogrevajo z električno energijo, toplotnimi črpalkami, električnimi pečmi in lahko te za krajši čas izklopijo. Gre pa za uporabnike, pri katerih je znesek na položnici pozimi višji od 100 evrov. »Z novo storitvijo aktivnim uporabnikom omogočamo, da ob preobremenitvah omrežja z izklapljanjem naprav, oddajo kilovate in tako zaslužijo,« je pojasnil predsednik uprave Vekoslav Korošec.

Uporabniki, ki želijo postati ponudniki prožnosti, se lahko registrirajo na portalu Moj elektro, ostala navodila so na voljo na spletni strani Elektra Ljubljana.

 

SMS pojavno okno slika

Vas obvestimo o izklopu?

Izpolnite spletni obrazec in o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu vas bomo brezplačno obveščali preko elektronske pošte ali sporočil SMS.

Prijavite se
Izredne razmere pojavno okno slika

Omejevanje porabe

Spoštovani uporabniki, obveščamo vas, da bo v skladu z razglašenimi izrednimi razmerami, prekinjena dobava električne energije uporabnikom na območju Elektra Ljubljana. Ure izklopov bodo objavljene na naši spletni strani, vsak dan od 21. ure dalje za naslednji dan. Prosimo vas, da spremljate spletno stran, kjer bodo objavljene tudi vse morebitne spremembe terminov odklopov, ki lahko nastanejo zaradi sprememb razmer v omrežju. Lahko pa se prijavite na brezplačno obveščanje o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu preko SMS sporočil ali elektronske pošte. V času izklopa ravnajte z električnimi napravami kot, da so pod napetostjo.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje

Elektro Ljubljana

Več informacij