• Kontakt
Hitri kontakt ikona
HITRI
KONTAKT

SPOROČANJE OKVAR
(24 na dan)

01 230 40 02

NAČRTOVANI IZKLOPI

Vsi načrtovani izklopi

VSI KONTAKTI

SPLOŠNE INFORMACIJE
(PON-PET med 6.00 in 18.00)
(01) 230 40 03
info@elektro-ljubljana.si

SPOROČANJE OKVAR
(24 ur na dan)
(01) 230 40 02

INFORMACIJSKE PISARNE

OSTALI KONTAKTI

VSE OBJAVE

Elektro Ljubljana s projektom Digit Bela do digitalne prenove

torek, 16. maj 2023

Danes smo v  družbi Elektro Ljubljana v Hotelu Slon v Ljubljani predstavili projekt Digitalne preobrazbe ekosistema Elektra Ljubljana – Digit Bela. V projektu, ki ga vodi Elektro Ljubljana, sodelujejo konzorcijski partnerji Troia d.o.o., Informatika d.o.o. in Comland d.o.o. Projekt so predstavili izvršni direktor OE obratovanje in razvoj omrežja Matjaž Osvald,  vodja projekta Digit Bela Maja Savinek in predstavniki konzorcijskih partnerjev.

V družbi Elektro Ljubljana z inovativnimi rešitvami in naprednimi storitvami sledimo razvoju energetike. »Velik del sredstev namenjamo informacijskim storitvam. Pomemben dosežek na tem področju predstavlja digitalizacija sistema z najsodobnejšo programsko opremo, s katero smo v preteklem letu ustvarili digitalni dvojček našega VN, SN in NN omrežja. Projekt Digit Bela pomeni za podjetje digitalizacijo na področju vzdrževanja in investicij« je povedal Matjaž Osvald.

Namen projekta Digit Bela je digitalno preoblikovati ekosistem Elektra  Ljubljana, ki bo podpiral energetski prehod in izboljšal uporabniške izkušnje. »Tekom digitalne preobrazbe sledimo ciljem s katerimi želimo razviti digitalno strategijo, preoblikovati poslovne funkcije razvoja in vzdrževanja elektrodistribucijskega omrežja, izboljšati zanesljivost, prožnost ter pospešiti adopcijo obnovljivih virov energije, spodbuditi povezljivost, interoperabilnost in nemoteno izmenjavo podatkov med različnimi akterji. Vzpostaviti želimo digitalna orodja in jih integrirati s storitvami za uporabnike omrežja. Omogočila bodo učinkovitejšo komunikacijo, povečala aktivno udejstvovanje uporabnikov v elektroenergetskem ekosistemu in krepila kibernetsko varnost ter nenazadnje izboljšala digitalne kompetence zaposlenih« je povedala Maja Savinek.

Projekt vključuje sedem novih, inovativnih produktov, ki bodo z uspešno digitalno preobrazbo poslovnih funkcij in avtomatizacije procesov imeli trajnostni učinek na zagotavljanje stabilne in zanesljive oskrbe z obnovljivimi viri energije, podporo zelenemu prehodu z optimalnimi vlaganji v omrežje ter učinek na dinamično tarifiranje in trg prožnosti. Projekt se izvaja od začetka aprila 2022 in vse do konca marca 2024. Vrednost projekta znaša 2.870.557,00 EUR, 1.468.986,82 EUR sofinancira Evropska unija iz naslova Sklada za okrevanje in odpornost – NextGenerationEU.

Foto Miha Fras

SMS pojavno okno slika

Vas obvestimo o izklopu?

Izpolnite spletni obrazec in o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu vas bomo brezplačno obveščali preko elektronske pošte ali sporočil SMS.

Prijavite se
Izredne razmere pojavno okno slika

Omejevanje porabe

Spoštovani uporabniki, obveščamo vas, da bo v skladu z razglašenimi izrednimi razmerami, prekinjena dobava električne energije uporabnikom na območju Elektra Ljubljana. Ure izklopov bodo objavljene na naši spletni strani, vsak dan od 21. ure dalje za naslednji dan. Prosimo vas, da spremljate spletno stran, kjer bodo objavljene tudi vse morebitne spremembe terminov odklopov, ki lahko nastanejo zaradi sprememb razmer v omrežju. Lahko pa se prijavite na brezplačno obveščanje o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu preko SMS sporočil ali elektronske pošte. V času izklopa ravnajte z električnimi napravami kot, da so pod napetostjo.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje

Elektro Ljubljana

Več informacij