• Kontakt
Hitri kontakt ikona
HITRI
KONTAKT

SPOROČANJE OKVAR
(24 na dan)

01 230 40 02

NAČRTOVANI IZKLOPI

Vsi načrtovani izklopi

VSI KONTAKTI

SPLOŠNE INFORMACIJE
(PON-PET med 6.00 in 18.00)
(01) 230 40 03
info@elektro-ljubljana.si

SPOROČANJE OKVAR
(24 ur na dan)
(01) 230 40 02

INFORMACIJSKE PISARNE

OSTALI KONTAKTI

VSE OBJAVE

Obračun električne energije oškodovanim v poplavah

torek, 26. september 2023
Obračun električne energije oškodovanim v poplavah

Osnova, po kateri bodo lahko dobavitelji električne energije obračunali znižano ceno električne energije, so seznami upravičencev, ki so jih občinske komisije pripravljale v prizadetih občinah in jih do 25. 9. 2023 vnašale v spletno aplikacijo Ajda. Po zaključku vnosa podatkov v spletno aplikacijo Ajda, je distribucijski operater z električno energijo (SODO) včeraj, 25. 9., prejel omenjene sezname upravičencev. Te podatke mora SODO, skupaj z elektrodistribucijskimi podjetji, do 29. septembra 2023 povezati s številkami merilnih mest gospodinjstev, ki so bila prizadeta v poplavah. SODO bo podatke o teh gospodinjstvih in njihovih merilnih mestih do konca tega tedna (29. 9.) posredoval elektrodistribucijskim podjetjem in dobaviteljem električne energije za namen obračuna in poračuna električne energije za nazaj

Za mesec avgust, ko so se pripravljali redni mesečni obračuni električne energije, podatki o gospodinjstvih, ki so bila prizadeta v poplavah, še niso bili na voljo. Ta gospodinjstva bodo v oktobru prejela račun za električno energijo za september in poračun za avgust. V kolikor katero od teh gospodinjstev ne bo prejelo računa po nižji ceni električne energije, pa je na seznamu upravičencev, naj se obrne na SODO. V primeru, da gospodinjstvo ni na seznamu upravičencev pa se naj nemudoma obrne na občinsko komisijo v svojem kraju.

Vlada Republike Slovenije je prav tako za objekte, ki so popolnoma uničeni in odjem električne energije zaradi poškodb električnih instalacij sploh ni mogoč, od 4. avgusta 2023 do vzpostavitve vnovične oskrbe, predvidela oprostitev plačila računov za električno energijo v celoti (tako porabljene energije kot tudi omrežnine in prispevkov). Prav tako bo SODO podatke o teh oškodovancih, na podlagi evidence, ki jo vodi Uprave RS za zaščito in reševanje ter jih posredoval elektrodistribucijskim podjetjem  in dobaviteljem električne energije.

Vsa dodatna vprašanja pošljite na elektronski naslov: sodo@sodo.si.

SMS pojavno okno slika

Vas obvestimo o izklopu?

Izpolnite spletni obrazec in o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu vas bomo brezplačno obveščali preko elektronske pošte ali sporočil SMS.

Prijavite se
Izredne razmere pojavno okno slika

Omejevanje porabe

Spoštovani uporabniki, obveščamo vas, da bo v skladu z razglašenimi izrednimi razmerami, prekinjena dobava električne energije uporabnikom na območju Elektra Ljubljana. Ure izklopov bodo objavljene na naši spletni strani, vsak dan od 21. ure dalje za naslednji dan. Prosimo vas, da spremljate spletno stran, kjer bodo objavljene tudi vse morebitne spremembe terminov odklopov, ki lahko nastanejo zaradi sprememb razmer v omrežju. Lahko pa se prijavite na brezplačno obveščanje o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu preko SMS sporočil ali elektronske pošte. V času izklopa ravnajte z električnimi napravami kot, da so pod napetostjo.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje

Elektro Ljubljana

Več informacij