• Kontakt
Hitri kontakt ikona
HITRI
KONTAKT

SPOROČANJE OKVAR
(24 na dan)

01 230 40 02

NAČRTOVANI IZKLOPI

Vsi načrtovani izklopi

VSI KONTAKTI

SPLOŠNE INFORMACIJE
(PON-PET med 6.00 in 18.00)
(01) 230 40 03
info@elektro-ljubljana.si

SPOROČANJE OKVAR
(24 ur na dan)
(01) 230 40 02

INFORMACIJSKE PISARNE

OSTALI KONTAKTI

VSE OBJAVE

Prijava škode po poplavah do 14. novembra

četrtek, 09. november 2023
Prijava škode po poplavah do 14. novembra

Vlada je 27. oktobra sprejela sklep, da lahko občine posredujejo dodatne sezname oškodovancev, ki so bili prizadeti v poplavah in še niso prijavili škode ali pa je pri njih pri prejšnjem vpisu prišlo do morebitnih napak. Občine morajo sezname posredovati do vključno 14. 11. 2023. Dodaten seznam bo Uprava RS za zaščito in reševanje nato vnesla v aplikacijo AJDA. Vnos v aplikacijo bo podlaga za dobavitelje električne energije, da gospodinjstvom, prizadetim v poplavah, obračunajo znižano ceno električne energije. 

Na osnovi posredovanih podatkov s strani občin bo ELES, skupaj z elektrodistribucijskimi podjetji, v najkrajšem možnem času prejete sezname oškodovancev povezal s številkami merilnih mest gospodinjstev, ki so bila prizadeta v poplavah. Podatki o teh gospodinjstvih in njihovih merilnih mestih bodo nato posredovani dobaviteljem električne energije za obračun električne energije po znižani ceni. 

V zadnjem mesecu se je na nas obrnilo večje število posameznikov, ki niso prejeli znižanega računa električne energije. V nekaterih primerih je šlo za gospodinjstva, ki škode še niso prijavila, večji del primerov pa se je nanašal na to, da so bili njihovi podatki napačno vneseni oziroma sploh niso bili vneseni in zato niso prejeli obračuna električne energije po znižani ceni. Zato vsem tistim, ki škode še niso prijavili, a želijo biti upravičeni do obračuna električne energije po znižani ceni, svetujemo, naj škodo čim prej prijavijo v občini svojega bivanja, in sicer najkasneje do 14. novembra letos. Vsi tisti, ki so škodo že prijavili, a obračuna električne energije po znižani ceni kljub temu še niso prejeli, naj na občini bivanja preverijo, ali so njihovi podatki v aplikaciji AJDA pravilno in v celoti vneseni. Tudi to naj storijo čim prej, najkasneje do 14. novembra 2023.

SMS pojavno okno slika

Vas obvestimo o izklopu?

Izpolnite spletni obrazec in o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu vas bomo brezplačno obveščali preko elektronske pošte ali sporočil SMS.

Prijavite se
Izredne razmere pojavno okno slika

Omejevanje porabe

Spoštovani uporabniki, obveščamo vas, da bo v skladu z razglašenimi izrednimi razmerami, prekinjena dobava električne energije uporabnikom na območju Elektra Ljubljana. Ure izklopov bodo objavljene na naši spletni strani, vsak dan od 21. ure dalje za naslednji dan. Prosimo vas, da spremljate spletno stran, kjer bodo objavljene tudi vse morebitne spremembe terminov odklopov, ki lahko nastanejo zaradi sprememb razmer v omrežju. Lahko pa se prijavite na brezplačno obveščanje o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu preko SMS sporočil ali elektronske pošte. V času izklopa ravnajte z električnimi napravami kot, da so pod napetostjo.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje

Elektro Ljubljana

Več informacij