• Kontakt
Hitri kontakt ikona
HITRI
KONTAKT

SPOROČANJE OKVAR
(24 na dan)

01 230 40 02

NAČRTOVANI IZKLOPI

Vsi načrtovani izklopi

VSI KONTAKTI

SPLOŠNE INFORMACIJE
(PON-PET med 6.00 in 18.00)
(01) 230 40 03
info@elektro-ljubljana.si

SPOROČANJE OKVAR
(24 ur na dan)
(01) 230 40 02

INFORMACIJSKE PISARNE

OSTALI KONTAKTI

VSE OBJAVE

S prilagajanjem porabe do zaslužka

ponedeljek, 10. junij 2024
S prilagajanjem porabe do zaslužka

Velika poraba električne energije in priklopi obnovljivih virov na omrežje povzročajo čedalje več preobremenitev omrežja. Zato smo v Elektru Ljubljana s storitvijo prožnost preizkusili, kako lahko z aktivnim prilagajanjem porabe odjemalec pomaga razbremeniti omrežje. Letos maja smo uspešno zaključili prvo leto uporabe prožnosti uporabnikov za razbremenjevanje omrežja. Zaradi milejše zime je bilo sicer manj preobremenitev, s tem pa tudi manj omejevanj od pričakovanih. Na eni transformatorski postaji je bilo v štirih zimskih mesecih potrebnih 34 prilagajanj. Vsa so bila uspešno izpeljana, zato že pripravljamo nove razpise, pri katerih boste lahko uporabniki sodelovali. S prilagajanjem porabe ob točno določenem času boste pomagali ohranjati stabilno omrežje, hkrati pa boste tudi zaslužili.

Postanite aktivni uporabnik

Prožnost je storitev prilagajanja, ki jo uporabnik ponudi elektrodistributerju. Uporabnik za ceno, ki jo določi sam, zmanjša porabo v času večje obremenitve omrežja. Ko pride do preobremenitev, elektrodistributer uporabnika o tem obvesti, ta pa v roku 15 minut zniža porabo. Če mu to uspe, je nagrajen z izplačilom po dogovorjeni ceni za vsako kWh.

Kako lahko sodelujete?

Za sodelovanje je potrebna registracija v aplikacijo Moj elektro. Ta je dostopna preko spletne strani www.mojelektro.si ali mobilne aplikacije.

V aplikaciji se prijavite kot ponudnik prožnosti: izberite naslov (merilno mesto), na katerem lahko zmanjšate porabo v zimskem času, in določite moč prožnosti. To določite na podlagi nazivne moči naprave, ki jo boste izklopili, ko boste prejeli zahtevo za zmanjšanje porabe (npr. toplotna črpalka ali baterijski hranilnik).

Če bo na vaši transformatorski postaji registriranih več uporabnikov in na njej prihaja do občasnih preobremenitev, bomo objavili razpis. O tem vas bomo obvestili po e-pošti in SMS-sporočilu. Na razpis se prijavite preko aplikacije Moj elektro, kjer vnesete ceno v EUR za izklopljeno 1 kWh energije. Med ponudniki  bomo izbrali tiste z najugodnejšo ponudbo. Izbrani uporabniki boste prejeli pogodbo, na podlagi katere vam bomo za vsako uspešno izpeljano prilagajanje porabe ob obračunskih obdobjih nakazali nagrado.

Več informacij najdete na https://www.elektro-ljubljana.si/proznost ali nam pišete na proznost@elektro-ljubljana.si.

SMS pojavno okno slika

Vas obvestimo o izklopu?

Izpolnite spletni obrazec in o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu vas bomo brezplačno obveščali preko elektronske pošte ali sporočil SMS.

Prijavite se
Izredne razmere pojavno okno slika

Omejevanje porabe

Spoštovani uporabniki, obveščamo vas, da bo v skladu z razglašenimi izrednimi razmerami, prekinjena dobava električne energije uporabnikom na območju Elektra Ljubljana. Ure izklopov bodo objavljene na naši spletni strani, vsak dan od 21. ure dalje za naslednji dan. Prosimo vas, da spremljate spletno stran, kjer bodo objavljene tudi vse morebitne spremembe terminov odklopov, ki lahko nastanejo zaradi sprememb razmer v omrežju. Lahko pa se prijavite na brezplačno obveščanje o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu preko SMS sporočil ali elektronske pošte. V času izklopa ravnajte z električnimi napravami kot, da so pod napetostjo.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje

Elektro Ljubljana

Več informacij