• Kontakt
Hitri kontakt ikona
HITRI
KONTAKT

SPOROČANJE OKVAR
(24 na dan)

01 230 40 02

NAČRTOVANI IZKLOPI

Vsi načrtovani izklopi

VSI KONTAKTI

SPLOŠNE INFORMACIJE
(PON-PET med 6.00 in 18.00)
(01) 230 40 03
info@elektro-ljubljana.si

SPOROČANJE OKVAR
(24 ur na dan)
(01) 230 40 02

INFORMACIJSKE PISARNE

OSTALI KONTAKTI

OBVESTILA

 

Sto let elektrifikacije Dolenjske in Bele krajine 1909-2009

ponedeljek, 14. september 2009

Letos mineva natanko sto let od začetka elektrifikacije Novega mesta in okolice, ko je začel novomeški posestnik in trgovec Franc Seidl z električno energijo oskrbovati uporabnike v Novem mestu. 

 

Z elektrifikacijo Novega mesta se je v tistem času začel ukvarjati tudi ključavničarski mojster Josip Košiček. Odkupil je žago in mlin, ki sta stala ob potoku Prečna, v Luknji. Za elektrifikacijo žage in Novega mesta z okolico je iz svojega mlina in žage zgradil daljnovod 3 kV do Kandije pri Novem mestu. Leto 1909 tako štejemo kot mejnik pri razvoju oskrbe z električno energijo na Dolenjskem.

 
Visoki jubileji si zaslužijo, da jih primerno zaznamujemo. Tako svojim predhodnikom izkažemo spoštovanje do njihovega dela in izrazimo zahvalo. Hkrati vsem nam pomenijo zavezo, da s ponosom nadaljujemo delo začetnikov in graditeljev elektrifikacije do današnjih dni.
 
30. septembra bo potekal svečani dogodek skupaj z odprtjem rekonstruirane RTP Gotna vas. Ob tej priložnosti bo Elektro Ljubljana izdal tudi knjigo, ki bo ohranila dragocene spomine na preteklo obdobje in že prehojeno pot.
SMS pojavno okno slika

Vas obvestimo o izklopu?

Izpolnite spletni obrazec in o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu vas bomo brezplačno obveščali preko elektronske pošte ali sporočil SMS.

Prijavite se
Izredne razmere pojavno okno slika

Omejevanje porabe

Spoštovani uporabniki, obveščamo vas, da bo v skladu z razglašenimi izrednimi razmerami, prekinjena dobava električne energije uporabnikom na območju Elektra Ljubljana. Ure izklopov bodo objavljene na naši spletni strani, vsak dan od 21. ure dalje za naslednji dan. Prosimo vas, da spremljate spletno stran, kjer bodo objavljene tudi vse morebitne spremembe terminov odklopov, ki lahko nastanejo zaradi sprememb razmer v omrežju. Lahko pa se prijavite na brezplačno obveščanje o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu preko SMS sporočil ali elektronske pošte. V času izklopa ravnajte z električnimi napravami kot, da so pod napetostjo.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje

Elektro Ljubljana

Več informacij