• Kontakt
Hitri kontakt ikona
HITRI
KONTAKT

SPOROČANJE OKVAR
(24 na dan)

01 230 40 02

NAČRTOVANI IZKLOPI

Vsi načrtovani izklopi

VSI KONTAKTI

SPLOŠNE INFORMACIJE
(PON-PET med 6.00 in 18.00)
(01) 230 40 03
info@elektro-ljubljana.si

SPOROČANJE OKVAR
(24 ur na dan)
(01) 230 40 02

INFORMACIJSKE PISARNE

OSTALI KONTAKTI

OBVESTILA

 

Odjemalci niso bili oškodovani

sreda, 07. julij 2010

Z minimalno korekcijo cen v 2008 je Elektro Ljubljana samo delno uskladil cene elektrike z naraščajočimi nabavnimi cenami in jih tako dvignil zgolj na raven, ki je še omogočala normalno delovanje podjetja. Odjemalci  niso bili oškodovani in so imeli na račun subvencioniranih cen zgolj korist, saj je Elektro Ljubljana za en kilovat električne energije plačal največjemu slovenskemu proizvajalcu in dobavitelju HSE več, kot jo je zaračunal potrošnikom.

 Ponovno bi želeli opozoriti, da je bila višina dviga cen v "spornem obdobju", to je v obdobju med 1.1. do 31.10.2008, po našem mnenju, vsebinsko upravičena. Cene električne energije na nabavnem trgu so bile v času sklepanja nakupnih pogodb za leto 2008 veliko višje,  kot so znašale,  kljub podražitvi,  prodajne cene za gospodinjstva v obdobju 1.1.2008 - 31.10.2008. Elektro Ljubljana pa je januarja cene dvignil za samo nekaj odstotkov in še od tega je del dviga cene predstavljala višja cena za uporabo omrežij. Kljub temu dejstvu, so bile cene za gospodinjske odjemalce oblikovane tako, da  Elektru Ljubljana  niso prinašale dobička in so predstavljale le minimalno korekcijo, ki je v tistem času sploh še omogočala normalno poslovanje podjetja. Odjemalci tako sploh niso bili oškodovani, prej nasprotno - udeleženi so bili pri koristih preko (pre)nizke cene električne energije. Ob tem ni nepomembno dejstvo, da je naše podjetje na segmentu gospodinjskih odjemalcev ,  kljub podražitvi v letu 2008 ,  poslovalo z izgubo v višini 4,6 milijonov EUR.

Več informacij: Odziv na poziv Zveze potrošnikov Slovenije na novinarski konferenci (5. 10. 2009)

 

SMS pojavno okno slika

Vas obvestimo o izklopu?

Izpolnite spletni obrazec in o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu vas bomo brezplačno obveščali preko elektronske pošte ali sporočil SMS.

Prijavite se
Izredne razmere pojavno okno slika

Omejevanje porabe

Spoštovani uporabniki, obveščamo vas, da bo v skladu z razglašenimi izrednimi razmerami, prekinjena dobava električne energije uporabnikom na območju Elektra Ljubljana. Ure izklopov bodo objavljene na naši spletni strani, vsak dan od 21. ure dalje za naslednji dan. Prosimo vas, da spremljate spletno stran, kjer bodo objavljene tudi vse morebitne spremembe terminov odklopov, ki lahko nastanejo zaradi sprememb razmer v omrežju. Lahko pa se prijavite na brezplačno obveščanje o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu preko SMS sporočil ali elektronske pošte. V času izklopa ravnajte z električnimi napravami kot, da so pod napetostjo.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje

Elektro Ljubljana

Več informacij