• Kontakt
Hitri kontakt ikona
HITRI
KONTAKT

SPOROČANJE OKVAR
(24 na dan)

01 230 40 02

NAČRTOVANI IZKLOPI

Vsi načrtovani izklopi

VSI KONTAKTI

SPLOŠNE INFORMACIJE
(PON-PET med 6.00 in 18.00)
(01) 230 40 03
info@elektro-ljubljana.si

SPOROČANJE OKVAR
(24 ur na dan)
(01) 230 40 02

INFORMACIJSKE PISARNE

OSTALI KONTAKTI

OBVESTILA

 

Težave pri oskrbi z električno energijo zaradi vodne ujme

ponedeljek, 20. september 2010

Vodna ujma je v veliki meri prizadela tudi področje, ki ga z električno energijo oskrbuje Elektro Ljubljana. Zaradi naraščajoče vode je Elektro Ljubljana izvajal na poziv odjemalcev in gasilskih enot preventivne izklope nizkonapetostnih izvodov in transformatorskih postaj. Izklopi so se izvajali na izvodih, kjer je voda dosegala nivo razdelilnih omaric in nizkonapetostnih priključkov.

Elektro Ljubljana je organiziral dežurne ekipe, ki so pregledovale in izklapljale transformatorske postaje in nizkonapetostne priključke na prizadetih področjih. Elektro Ljubljana je od sobote dalje sproti posredoval obvestila medijem. Stanje se je poslabševalo iz ure v uro.

Kratek povzetek:
 
Sobota: 18. 09. 2010 - 17:00
Izklopljeno je bilo 14  transformatorskih postaj, prekinjeno dobavo električne energije je imelo okoli 3000 odjemalcev.
 
Nedelja: 19. 09. 2010 - 01:10 do 03:40
S terenskim vozilom Defender - Land Rover je bil opravljen obhod poplavljenega območja na področju Viča. Stanje se je poslabšalo, voda pa je hitro naraščala.
Izklopljeno je bilo 18  transformatorskih postaj, prekinjeno dobavo električne energije je imelo okoli 3600 odjemalcev.
 
V dopoldanskih urah je bil organiziran krizni štab, ki je koordiniral delo ekip in na vsaki dve uri o stanju na terenu obveščal medije. Zaradi velikega obsega prizadetih področij so bile na terenu vse razpoložljive ekipe, ki so pričele s postopnim priklapljanjem odjemalcev na področjih, kjer se je nivo vode znižal pod nivo električnih naprav, razdelilnih omaric in nizkonapetostnih priključkov.
 
12:00
Skupno je bilo izklopljenih 30 transformatorskih postaj, od tega: 23 na področju Viča, ena v Kočevju, ene na področju Žirov, tri na področju Logatca, dve na področju Trojan, prekinjeno dobavo električne energije je imelo okoli 2900 odjemalcev.
 
14:00
Skupno je bilo izklopljenih 29 transformatorskih postaj, od tega:  23 na področju Viča, ena v Kočevju, tri na področju Logatca, dve na področju Trojan, prekinjeno dobavo električne energije je imelo okoli 2800 odjemalcev.
 
16:00
Skupno je bilo izklopljenih 36 transformatorskih postaj, od tega:  23 na področju Viča, šest v Kočevju, tri na področju Logatca, ena na področju Vrhnike ter dve na področju Trojan, prekinjeno dobavo električne energije je imelo okoli 3000 odjemalcev.
 
18:00
Skupno je bilo izklopljenih 29 transformatorskih postaj, od tega:  17 na področju Viča, 6 v Kočevju, 2 na področju Logatca, 1 na področju Vrhnike ter 2 na področju Trojan, prekinjeno dobavo električne energije je imelo okoli 2000 odjemalcev.
 
20:00
Skupno je bilo izklopljenih 24 transformatorskih postaj, od tega:  13 na področju Viča, 6 v Kočevju, 2 na področju Logatca, 1 na področju Vrhnike ter 2 na področju Trojan, prekinjeno dobavo električne energije je imelo okoli 1600 odjemalcev.
 
22:00
Skupno je bilo izklopljenih 15 transformatorskih postaj, od tega:  2 na področju Viča, 6 v Kočevju, 1 na področju Vrhnike ter 6 na področju Novega mesta, kjer so se težave pojavile šele v večernih urah, prekinjeno dobavo električne energije je imelo okoli 600 odjemalcev.
 
Ponedeljek: 20. 09. 2010 - 05:00
Skupno je bilo izklopljenih 15 transformatorskih postaj, od tega:  2 na področju Viča, 6 v Kočevju, 1 na področju Vrhnike ter 6 na področju Novega mesta, prekinjeno dobavo električne energije je imelo okoli 600 odjemalcev.
 
07:00
Skupno je bilo izklopljenih 15 transformatorskih postaj, od tega: 2 na področju Viča, 6 v Kočevju, 1 na področju Vrhnike ter 6 na področju Novega mesta, prekinjeno dobavo električne energije je imelo okoli 600 odjemalcev.
 
09:00
Skupno je bilo izklopljenih 11 transformatorskih postaj, od tega: 6 v Kočevju, 1 na področju Vrhnike ter 4 na področju Novega mesta, prekinjeno dobavo električne energije je imelo okoli 400 odjemalcev.
 
Na področju Viča so naše ekipe že očistile in osušile transformatorske postaje ter priklopile odjemalce, kjer je bilo mogoče. Nepriklopljeni so ostali le posamezni nizkonapetostni izvodi, kjer so električne naprave še vedno delno zalite z vodo.
 
11:00
Skupno je bilo izklopljenih 7 transformatorskih postaj, od tega: 6 v Kočevju in 1 na področju Vrhnike, prekinjeno dobavo električne energije je imelo okoli 200 odjemalcev.
 
13:00
Skupno je bilo izklopljenih 7 transformatorskih postaj, od tega: 5 v Kočevju, 1 na področju Žužemberka in 1 na področju Vrhnike, prekinjeno dobavo električne energije je imelo okoli 150 odjemalcev.
 
15:00
Skupno je izklopljenih 7 transformatorskih postaj, od tega: 5 v Kočevju, 1 na področju Žužemberka in 1 na področju Vrhnike, prekinjeno dobavo električne energije je imelo okoli 150 odjemalcev.
 
Trenutne razmere na terenu:
 
Zaradi poplav na širšem področju Elektro Ljubljana izvajamo sanacijo transformatorskih postaj in nizkonapetostnega omrežja. Na terenu so vse razpoložljive ekipe, ki izvajajo sanacijska dela.
 
Izklopljeni ostajajo posamezni nizkonapetostni izvodi na, kjer so električne naprave še vedno delno zalite z vodo. Poleg tega se prihaja do odklopov odjemalcev zaradi izvajanja dodatnih preventivnih pregledov in odprave okvar na kablovodih.
 
Odjemalce, ki še nimajo elektrike obveščamo, da bo dobava električne energije vzpostavljena takoj, ko bodo to dovoljevale razmere na terenu in bodo priklopi varni tako za naše ekipe kot tudi odjemalce.
 
Na področju Kočevja voda še vedno narašča in ni pričakovati, da bi do večera upadla, zato na tem področju priklop ne bo možen. Pri ostalih dveh transformatorskih postajah voda počasi upada, priklop prav tako danes še ne bo možen.
 
Ker do večernih ur ni pričakovati bistvenih sprememb bo naslednje sporočilo za javnost posredovano predvidoma 21.9.2010 ob 7 uri.
 
PODROBNEJŠE INFORMACIJE O IZKLOPJENIH TP NA PODROČJU ELEKTRA LJUBLJANA
 
NA PODROČJU DE KOČEVJE:
TP Pri cerkvi Struge
TP Raplovo
TP Raplovo Sever
TP Tržič
TP Podtabor

NA PODROČJU DE LJUBLJANA OKOLICA:
TP Podpeč GTP Hoja-Vrhnika
TP Dvor Novoles

 

SMS pojavno okno slika

Vas obvestimo o izklopu?

Izpolnite spletni obrazec in o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu vas bomo brezplačno obveščali preko elektronske pošte ali sporočil SMS.

Prijavite se
Izredne razmere pojavno okno slika

Omejevanje porabe

Spoštovani uporabniki, obveščamo vas, da bo v skladu z razglašenimi izrednimi razmerami, prekinjena dobava električne energije uporabnikom na območju Elektra Ljubljana. Ure izklopov bodo objavljene na naši spletni strani, vsak dan od 21. ure dalje za naslednji dan. Prosimo vas, da spremljate spletno stran, kjer bodo objavljene tudi vse morebitne spremembe terminov odklopov, ki lahko nastanejo zaradi sprememb razmer v omrežju. Lahko pa se prijavite na brezplačno obveščanje o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu preko SMS sporočil ali elektronske pošte. V času izklopa ravnajte z električnimi napravami kot, da so pod napetostjo.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje

Elektro Ljubljana

Več informacij