• Kontakt
Hitri kontakt ikona
HITRI
KONTAKT

SPOROČANJE OKVAR
(24 na dan)

01 230 40 02

NAČRTOVANI IZKLOPI

Vsi načrtovani izklopi

VSI KONTAKTI

SPLOŠNE INFORMACIJE
(PON-PET med 6.00 in 18.00)
(01) 230 40 03
info@elektro-ljubljana.si

SPOROČANJE OKVAR
(24 ur na dan)
(01) 230 40 02

INFORMACIJSKE PISARNE

OSTALI KONTAKTI

OBVESTILA

 

Mesto Ljubljana, Elektro Ljubljana in Interenergo ustvarjalci »zelene« električne polnilnice

četrtek, 23. september 2010

Mestna občina Ljubljana, Elektro Ljubljana in Interenergo, del Skupine RWE, so partnerji projekta postavitve nove električne polnilnice za električna vozila na Miklošičevi ulici pri Grand Hotelu Union. Polnilna enota, ki jo je doniral Interenergo, se bo napajala iz Zelene energije, Elektra Ljubljana, ki je proizvedena izključno iz obnovljivih virov energije. Polnjenje bo zaenkrat brezplačno. Električna polnilnica, ki sodi v sistem prvih šestih električnih polnilnic, Elektra Ljubljana, v mestu Ljubljana, predstavlja priložnost za zmanjševanje emisij toplogrednih plinov, zmanjševanje hrupa v mestu in prinaša energetske prihranke. Postavitev električne polnilnice je povezana z mednarodnim projektom Popotovanje Tesla, ki spodbuja električno mobilnost po Evropi.

Partnerji projekta so ponosni na novo pridobitev v mestu. Električna polnilnica je rezultat prizadevanja in dobrega sodelovanja vseh partnerjev. Interenergo je zagotovil električni stebriček, mesto je zagotovilo prostor, medtem ko je Elektro Ljubljana poskrbel za priključitev na distribucijsko omrežje, zagotovil električno energijo ter bo skrbel za nemoteno delovanje električne polnilnice. Polnjene bo v začetku brezplačno. Polnilnica, ki sodi v sistem šestih polnilnic Elektra Ljubljana z napajanjem na Zeleno energijo, ki je proizvedena izključno iz obnovljivih virov energije, in sicer iz majhnih hidroelektrarn in sončnih elektrarn. Zato še dodatno predstavlja pomembno pridobitev ne samo za mesto, ampak tudi za prebivalce in obiskovalce mesta.

Partnerji projekta si prizadevajo za čim večjo osveščenost javnosti glede električnih polnilnic, saj predstavljajo eno izmed možnosti za zmanjšanje emisij toplogrednih plinov v ozračju in zmanjševanje hrupa v mestnih središčih. Z električno polnilnico želijo začeti vzpostavljati pogoje, v katerih bodo lahko posamezniki v čim večji meri prispevali k varovanju okolja in hkrati prihraniti pri stroških za vožnjo.

S postavitvijo električne polnilnice je bilo omogočeno, da se je mednarodni projekt Popotovanje Tesla ustavil tudi v Ljubljani. Zavedanje o ohranjanju narave in okolja nas povezuje tudi z mednarodnim zavedanjem in prizadevanjem za našo skupno vrednoto. Ta predstavlja tudi glavni cilj in namen projekta, ki spodbuja električno mobilnost po Evropi. V sklopu projekta Potovanje Tesla bo v 13 dneh električno vozilo prepotovalo 4.000 kilometrov med evropskimi prestolnicami.

Dodatna gradiva na FTP strežniku:

  • username: otvoritevelpolnilnice
  • password: G2SH55uB

link: ftp://otvoritevelpolnilnice:G2SH55uB@ftp.pristop.si

 

SMS pojavno okno slika

Vas obvestimo o izklopu?

Izpolnite spletni obrazec in o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu vas bomo brezplačno obveščali preko elektronske pošte ali sporočil SMS.

Prijavite se
Izredne razmere pojavno okno slika

Omejevanje porabe

Spoštovani uporabniki, obveščamo vas, da bo v skladu z razglašenimi izrednimi razmerami, prekinjena dobava električne energije uporabnikom na območju Elektra Ljubljana. Ure izklopov bodo objavljene na naši spletni strani, vsak dan od 21. ure dalje za naslednji dan. Prosimo vas, da spremljate spletno stran, kjer bodo objavljene tudi vse morebitne spremembe terminov odklopov, ki lahko nastanejo zaradi sprememb razmer v omrežju. Lahko pa se prijavite na brezplačno obveščanje o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu preko SMS sporočil ali elektronske pošte. V času izklopa ravnajte z električnimi napravami kot, da so pod napetostjo.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje

Elektro Ljubljana

Več informacij