• Kontakt
Hitri kontakt ikona
HITRI
KONTAKT

SPOROČANJE OKVAR
(24 na dan)

01 230 40 02

NAČRTOVANI IZKLOPI

Vsi načrtovani izklopi

VSI KONTAKTI

SPLOŠNE INFORMACIJE
(PON-PET med 6.00 in 18.00)
(01) 230 40 03
info@elektro-ljubljana.si

SPOROČANJE OKVAR
(24 ur na dan)
(01) 230 40 02

INFORMACIJSKE PISARNE

OSTALI KONTAKTI

OBVESTILA

 

Poenostavljeno plačevanje električne energije

ponedeljek, 21. marec 2011

Elektro Ljubljana od danes naprej svojim uporabnikom - odjemalcem električne energije omogoča dostop do bančne storitve e-račun za preprostejše plačevanje električne energije.

Elektro Ljubljana je nadgradil lastni sistem elektronskega poslovanja z odjemalci z uvedbo bančne storitve e-račun. Tako je odjemalcem električne energije Elektro Ljubljana od danes omogočena preprosta prijava na prejemanje in plačevanje e-računa v bankah, ki imajo vzpostavljen sistem za prejemanje elektronskega računa. Prejemanje elektronskega računa za plačevanje električne energije za fizične in pravne osebe je trenutno omogočeno komitentom NLB, Abanke, Hypo, Sparkasse in Raiffeisen banke, medtem, ko Unicredit in Probanka zaenkrat omogočata prejemanje in plačevanje e-računa le pravnim osebam. Postopek prehoda na e-račun je za uporabnike izjemno preprost. Odjemalec električne energije Elektro Ljubljana se v svoji banki prijavi na prejemanje e-računa, pri čemer pri svojih osebnih podatkih navede le še številko odjemnega mesta. Prejemanje in plačevanje električne energije preko e-računa je enostavno in prinaša odjemalcu vrsto prednosti, saj zmanjša možnost napak pri ročnem vnosu podatkov iz plačilnega dokumenta, potrditev in plačilo računa pa se izvede le, če se odjemalec s prejetim računom strinja. In nenazadnje vsak odjemalec, ki se odloči za plačevanje preko e-računa prispeva k skrbi za okolju, saj računa ne prejema več v papirni obliki.

V Elektru Ljubljana d.d. so z razvojem elektronskega poslovanja pričeli že leta 2005 in izdelali lasten sistem elektronskih storitev, v okviru katerega od leta 2008 svojim uporabnikom nudijo možnost prejemanja računa v elektronski obliki, in sicer preko elektronske pošte. Banke so med tem razvile sistem, ki uporabnikom sodobnih bančnih poti omogoča preprosto prijavo na prejemanje e-računa in njegovo plačevanje iz bančnega računa. Da bi se izognili dvojnemu prijavljanju na storitev e-račun so v Elektru Ljubljana svoj sistem elektronskega poslovanja z uporabniki nadgradili in omogočili prijave na e-račun izključno v e-banki.
 
Elektro Ljubljana v okviru elektronskih storitev svojim odjemalcem sicer omogoča tudi oddajanje dejanskega števčnega stanja in tako plačevanje električne energije po dejanski mesečni porabi, spremljanje izstavljenih računov in plačil, dostopanje do arhiva bremenitev in plačil, spremljanje porabe električne energije na posameznem merilnem mestu, dostopanje do tehničnih podatkov merilnega mesta, arhiva e-računov ipd.
SMS pojavno okno slika

Vas obvestimo o izklopu?

Izpolnite spletni obrazec in o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu vas bomo brezplačno obveščali preko elektronske pošte ali sporočil SMS.

Prijavite se
Izredne razmere pojavno okno slika

Omejevanje porabe

Spoštovani uporabniki, obveščamo vas, da bo v skladu z razglašenimi izrednimi razmerami, prekinjena dobava električne energije uporabnikom na območju Elektra Ljubljana. Ure izklopov bodo objavljene na naši spletni strani, vsak dan od 21. ure dalje za naslednji dan. Prosimo vas, da spremljate spletno stran, kjer bodo objavljene tudi vse morebitne spremembe terminov odklopov, ki lahko nastanejo zaradi sprememb razmer v omrežju. Lahko pa se prijavite na brezplačno obveščanje o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu preko SMS sporočil ali elektronske pošte. V času izklopa ravnajte z električnimi napravami kot, da so pod napetostjo.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje

Elektro Ljubljana

Več informacij