• Kontakt
Hitri kontakt ikona
HITRI
KONTAKT

SPOROČANJE OKVAR
(24 na dan)

01 230 40 02

NAČRTOVANI IZKLOPI

Vsi načrtovani izklopi

VSI KONTAKTI

SPLOŠNE INFORMACIJE
(PON-PET med 6.00 in 18.00)
(01) 230 40 03
info@elektro-ljubljana.si

SPOROČANJE OKVAR
(24 ur na dan)
(01) 230 40 02

INFORMACIJSKE PISARNE

OSTALI KONTAKTI

OBVESTILA

 

Elektro Ljubljana bo s 1. marcem 2009 uveljavil nove cene električne energije za gospodinjske odjemalce

sreda, 29. april 2009
Nakupna cena električne energije za gospodinjstva v letu 2009 višja za kar 17 %. S 1. marcem bo povprečni končni račun za elektriko za gospodinjstva višji za 0,9 EUR.

CENE ELEKTRIČNE ENERGIJE ZA GOSPODINJSTVA NE POKRIVAJO STROŠKOV NAKUPA 


Elektro Ljubljana bo s 1. marcem 2009 uveljavil nove cene električne energije za gospodinjske odjemalce. S tem bo račun za električno energijo za gospodinjstva povprečno višji za 2,2 odstotka. Povprečni končni račun za gospodinjskega odjemalca se bo mesečno povečal za 0,9 evra - iz 41,74 evra na 42,64 evrov. Razlog za dvig cen so nove, skorajda za petino višje nabavne cene električne energije. Podražitev ne bo pokrila celotnih stroškov poslovanja na segmentu nakupa in prodaje električne energije gospodinjskim odjemalcem v letu 2009, razliko bo Elektro Ljubljana pokril iz drugih delov poslovanja.  


Elektro Ljubljana je za leto 2009 od svojih dobaviteljev električne energije oz. od slovenskih proizvajalcev dobil nove pogoje za nakup električne energije za gospodinjske odjemalce. Novi pogoji nakupa električne energije za gospodinjske odjemalce pomenijo 17 % višjo nakupno ceno v primerjavi z letom 2008. Nova nakupna cena električne energije za Elektro Ljubljana predstavlja glavni vzrok za spremembo prodajnih cen električne energije s 1.marcem 2009. 


Ker se v Elektru Ljubljana zavedajo družbene in socialne odgovornosti pri povečanju cen električne energije, bodo količine električne energije za pokrivanje osnovne porabe pri odjemalcih zagotavljali po najbolj ugodnih možnih pogojih na podlagi uvedenega novega progresivnega obračunavanja električne energije novembra 2008. Pogoje za dodatne količine porabe električne energije, kjer je mogoče zagotoviti nadomestni vir energije, pa prilagajajo razmeram na trgu električne energije in trgu ostalih energentov. Cena električne energije v prvem in drugem razredu porabe se s 1. marcem 2009 poveča za 8 % z namenom postopnega približevanja ceni nakupa električne energije in tržni ceni električne energije. Cena električne energije v zgornjih treh razredih porabe se zaradi znižanih faktorjev cene energije poceni kot posledica nižje razlike med nakupno ceno Elektra Ljubljana in tržno ceno električne energije, ki sledi gibanju cen ostalih energentov. 


Kljub temu, da so dobavitelji dvignili cene za skorajda petino, pa nakupna cena za leto 2009 še vedno zaostaja za 30 % za tržno ceno, ki so jo ponudili drugi trgovci na debelo, ki so prisotni na trgu z električno energijo v Sloveniji. 


S progresivnim načinom obračunavanja porabljene električne energije za gospodinjstva Elektro Ljubljana sledi načelom družbene in okoljske odgovornosti, ki vzpodbujajo učinkovito in varčno rabo električne energije. Pri manjši povprečni dnevni porabi bo končna cena za kWh električne energije nižja in obratno. Za gos

SMS pojavno okno slika

Vas obvestimo o izklopu?

Izpolnite spletni obrazec in o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu vas bomo brezplačno obveščali preko elektronske pošte ali sporočil SMS.

Prijavite se
Izredne razmere pojavno okno slika

Omejevanje porabe

Spoštovani uporabniki, obveščamo vas, da bo v skladu z razglašenimi izrednimi razmerami, prekinjena dobava električne energije uporabnikom na območju Elektra Ljubljana. Ure izklopov bodo objavljene na naši spletni strani, vsak dan od 21. ure dalje za naslednji dan. Prosimo vas, da spremljate spletno stran, kjer bodo objavljene tudi vse morebitne spremembe terminov odklopov, ki lahko nastanejo zaradi sprememb razmer v omrežju. Lahko pa se prijavite na brezplačno obveščanje o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu preko SMS sporočil ali elektronske pošte. V času izklopa ravnajte z električnimi napravami kot, da so pod napetostjo.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje

Elektro Ljubljana

Več informacij