• Kontakt
Hitri kontakt ikona
HITRI
KONTAKT

SPOROČANJE OKVAR
(24 na dan)

01 230 40 02

NAČRTOVANI IZKLOPI

Vsi načrtovani izklopi

VSI KONTAKTI

SPLOŠNE INFORMACIJE
(PON-PET med 6.00 in 18.00)
(01) 230 40 03
info@elektro-ljubljana.si

SPOROČANJE OKVAR
(24 ur na dan)
(01) 230 40 02

INFORMACIJSKE PISARNE

OSTALI KONTAKTI

OBVESTILA

 

Napajanje odročnih krajev z električno energijo

sreda, 29. april 2009
V začetku julija je Elektro Ljubljana zgradil manjšo otočno sončno elektrarno za napajanje stanovanjske hiše v kraju Primča vas v Suhi krajini.

Zgraditev avtonomne elektrarne za napajanje objekta, ki je zelo oddaljen od obstoječega distribucijskega omrežja, se je izkazala za enostavno, cenovno ugodno in hitro rešitev za oskrbo takega objekta z električno energijo. Prav tako je poseg okolju prijazen. Na strehi objekta so postavljeni štirje kosi polikristalnih solarnih modulov Kyocera KC 65T-1 skupne moči 250 Wp, ki napajajo solarne baterije 200 Ah, ta pa prek razsmernika 24/230 V omogoča napajanje varčnih žarnic ter porabnikov, kot so radijski in TV-sprejemnik, črpalka za vodo. V primeru slabega sončnega obsevanja ali v primeru preobremenjenosti zaradi večjega števila porabnikov, na solarnih baterijah pade napetost pod spodnjo dovoljeno mejo 22,5 V in se avtomatsko vključi bencinski sinhronski generator moči 2,5 W, ki poskrbi za napajanje solarnih baterij. Tako je doseženo nemoteno napajanje porabnikov v objektu.


Napajanje omenjenega objekta s sončnimi celicami je le začasna rešitev, saj Elektro Ljubljana intenzivno išče rešitve problematike elektrifikacije celotnega območja. Postavljena otočna sončna elektrarna se je pokazala kot odlična rešitev za hitro odpravljanje problemov napajanja z električno energijo, poleg tega pa je mogoče tako postavljeno sončno elektrarno potem, ko ni več potrebna, demontirati in postaviti na drugo mesto.

SMS pojavno okno slika

Vas obvestimo o izklopu?

Izpolnite spletni obrazec in o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu vas bomo brezplačno obveščali preko elektronske pošte ali sporočil SMS.

Prijavite se
Izredne razmere pojavno okno slika

Omejevanje porabe

Spoštovani uporabniki, obveščamo vas, da bo v skladu z razglašenimi izrednimi razmerami, prekinjena dobava električne energije uporabnikom na območju Elektra Ljubljana. Ure izklopov bodo objavljene na naši spletni strani, vsak dan od 21. ure dalje za naslednji dan. Prosimo vas, da spremljate spletno stran, kjer bodo objavljene tudi vse morebitne spremembe terminov odklopov, ki lahko nastanejo zaradi sprememb razmer v omrežju. Lahko pa se prijavite na brezplačno obveščanje o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu preko SMS sporočil ali elektronske pošte. V času izklopa ravnajte z električnimi napravami kot, da so pod napetostjo.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje

Elektro Ljubljana

Več informacij