• Kontakt
Hitri kontakt ikona
HITRI
KONTAKT

SPOROČANJE OKVAR
(24 na dan)

01 230 40 02

NAČRTOVANI IZKLOPI

Vsi načrtovani izklopi

VSI KONTAKTI

SPLOŠNE INFORMACIJE
(PON-PET med 6.00 in 18.00)
(01) 230 40 03
info@elektro-ljubljana.si

SPOROČANJE OKVAR
(24 ur na dan)
(01) 230 40 02

INFORMACIJSKE PISARNE

OSTALI KONTAKTI

OBVESTILA

 

Napoved otvoritve Sončna elektrarna Elektro Kočevje

sreda, 29. april 2009
Generalni direktor Direktorata za energijo, Igor Šalamun, predsednik uprave Elektra Ljubljana d.d. Mirko Marinčič in direktorica podjetja Trimo, d.d. Tatjana Fink bodo na jutrišnji svečanosti simbolično odprli novo Sončno elektrarno Elektro Kočevje. Nova sončna elektrarna pomeni pomemben korak pri uresničevanju začrtane strategije povečanja deleža primarne energije iz obnovljivih virov. Proizvedena električna energija zadošča potrebam 66 gospodinjskih odjemalcev.

V letošnjem letu je bila sprejeta odločitev za postavitev sončne elektrarne na strehi skladišča (delavnice in garaža) na dvorišču stavbe distribucijske enote Kočevje v Kočevju. Površina strehe, ki je opremljena s strešno kritino Trimo EcoSolar PV z integriranimi fotovoltaičnimi elementi, meri nekaj čez 1000 m2. Zaradi neoptimalne lege in tudi same oblike objekta je le polovica strehe prekrita s sončnimi celicami, kar predstavlja 20,4 kW inštalirane moči. Predvideva se letna proizvodnja električne energije v višini 20500 kWh, kljub majhnemu naklonu strehe in neidealni legi objekta. Omenjena proizvedena električna energija zadošča za potrebe 66 gospodinjskih odjemalcev. 

Elektro Ljubljana želi, tudi v prihodnje, povečevati aktivnosti na področju izgradnje sončnih elektrarn, z upoštevanjem vseh novih trendov v fotovoltaiki.

SMS pojavno okno slika

Vas obvestimo o izklopu?

Izpolnite spletni obrazec in o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu vas bomo brezplačno obveščali preko elektronske pošte ali sporočil SMS.

Prijavite se
Izredne razmere pojavno okno slika

Omejevanje porabe

Spoštovani uporabniki, obveščamo vas, da bo v skladu z razglašenimi izrednimi razmerami, prekinjena dobava električne energije uporabnikom na območju Elektra Ljubljana. Ure izklopov bodo objavljene na naši spletni strani, vsak dan od 21. ure dalje za naslednji dan. Prosimo vas, da spremljate spletno stran, kjer bodo objavljene tudi vse morebitne spremembe terminov odklopov, ki lahko nastanejo zaradi sprememb razmer v omrežju. Lahko pa se prijavite na brezplačno obveščanje o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu preko SMS sporočil ali elektronske pošte. V času izklopa ravnajte z električnimi napravami kot, da so pod napetostjo.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje

Elektro Ljubljana

Več informacij