• Kontakt
Hitri kontakt ikona
HITRI
KONTAKT

SPOROČANJE OKVAR
(24 na dan)

01 230 40 02

NAČRTOVANI IZKLOPI

Vsi načrtovani izklopi

VSI KONTAKTI

SPLOŠNE INFORMACIJE
(PON-PET med 6.00 in 18.00)
(01) 230 40 03
info@elektro-ljubljana.si

SPOROČANJE OKVAR
(24 ur na dan)
(01) 230 40 02

INFORMACIJSKE PISARNE

OSTALI KONTAKTI

OBVESTILA

 

Trošarina na porabljeno električno energijo

sreda, 29. april 2009
S 1. marcem 2007 se uvaja trošarina na porabljeno električno energijo. Ker smo zavezanci za plačilo trošarine dobavitelji, ki dobavljamo električno energijo končnim odjemalcem, se bo trošarina obračunavala na računih za električno energijo. Trošarina se obračunava glede na porabo v MWh in se šteje v osnovo za obračun davka na dodano vrednost (DDV). Cene trošarine znašajo za gospodinjstava 1 EUR/MWh oziroma 0,001 EUR/kWh in za poslovno rabo 0,5 EUR/MWh. Pri letnem obračunu se trošarina obračunava na podlagi predvidene mesečne dobave enkrat na leto pa se ne podlagi dejansko dobavljenih količin naredi tudi poračun trošarine.Primer: uvedba trošarine bo vplivala na podražitev končne cene oskrbe z električno energijo za povprečno gospodinjstvo v višini 1,05 % s priključno močjo 7kW in povprečno porabo 280 kWh na mesec po enotni tarifi. Uvedba trošarine za povprečnega poslovnega odjemalca bo pomenila dvig končne cene oskrbe z električno energijo v višini 0,63 %.
SMS pojavno okno slika

Vas obvestimo o izklopu?

Izpolnite spletni obrazec in o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu vas bomo brezplačno obveščali preko elektronske pošte ali sporočil SMS.

Prijavite se
Izredne razmere pojavno okno slika

Omejevanje porabe

Spoštovani uporabniki, obveščamo vas, da bo v skladu z razglašenimi izrednimi razmerami, prekinjena dobava električne energije uporabnikom na območju Elektra Ljubljana. Ure izklopov bodo objavljene na naši spletni strani, vsak dan od 21. ure dalje za naslednji dan. Prosimo vas, da spremljate spletno stran, kjer bodo objavljene tudi vse morebitne spremembe terminov odklopov, ki lahko nastanejo zaradi sprememb razmer v omrežju. Lahko pa se prijavite na brezplačno obveščanje o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu preko SMS sporočil ali elektronske pošte. V času izklopa ravnajte z električnimi napravami kot, da so pod napetostjo.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje

Elektro Ljubljana

Več informacij