• Kontakt
Hitri kontakt ikona
HITRI
KONTAKT

SPOROČANJE OKVAR
(24 na dan)

01 230 40 02

NAČRTOVANI IZKLOPI

Vsi načrtovani izklopi

VSI KONTAKTI

SPLOŠNE INFORMACIJE
(PON-PET med 6.00 in 18.00)
(01) 230 40 03
info@elektro-ljubljana.si

SPOROČANJE OKVAR
(24 ur na dan)
(01) 230 40 02

INFORMACIJSKE PISARNE

OSTALI KONTAKTI

OBVESTILA

 

Odkritje doprsnega kipa prof. dr. Marjanu Plaperju

sreda, 29. april 2009
V sredo 29. avgusta 2007 ob 15 uri se je z odkritjem doprsnega kipa prof. dr. Marjanu Plaperju pričelo obeleževanje 90-letnice rojstva uglednega znanstvenika in raziskovalca s področja elektroenergetskih omrežij.

Doprsni kip je pred upravno stavbo DE Elektro Novo mesto na pobudo Elektrotehniškega društva Dolenjske postavila družba Elektro Ljubljana, d.d..

Doprsni kip, delo Mihaela Kača, postavljen pred upravno stavbo DE Elektro Novo mesto so odkrili: dr. Jure Zupan, Minister za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo, prof. Maks Babuder iz Elektroinštituta Milan Vidmar, Andrej Sever, predsednik elektrotehniškega Društva Dolenjske in Posavja in mag. Mirko Marinčič, predsednik uprave Elektra Ljubljana, d.d.. Slovesne otvoritve se je udeležilo lepo število strokovnjakov iz področja elektroenergetike iz Novega mesta in ostalih krajev Slovenije. Med gosti naj še posebno omenimo soprogo prof. dr. Marjana Plaperja in njegovi hčeri z družinami, župane dolenjskih občin in predstavnike dolenjskega gospodarstva.

Postavitev doprsnega kipa pred upravno stavbo DE Elektro Novo mesto ni naklučje, saj so bili prvi delovni koraki dr. Marjana Plaperja ravno v Novem mestu, kjer se je že v letu 1942 zaposlil in delal na področju elektrifikacije v takratnem podjetju za distribucijo električne energije v Novem mestu.
 

SMS pojavno okno slika

Vas obvestimo o izklopu?

Izpolnite spletni obrazec in o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu vas bomo brezplačno obveščali preko elektronske pošte ali sporočil SMS.

Prijavite se
Izredne razmere pojavno okno slika

Omejevanje porabe

Spoštovani uporabniki, obveščamo vas, da bo v skladu z razglašenimi izrednimi razmerami, prekinjena dobava električne energije uporabnikom na območju Elektra Ljubljana. Ure izklopov bodo objavljene na naši spletni strani, vsak dan od 21. ure dalje za naslednji dan. Prosimo vas, da spremljate spletno stran, kjer bodo objavljene tudi vse morebitne spremembe terminov odklopov, ki lahko nastanejo zaradi sprememb razmer v omrežju. Lahko pa se prijavite na brezplačno obveščanje o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu preko SMS sporočil ali elektronske pošte. V času izklopa ravnajte z električnimi napravami kot, da so pod napetostjo.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje

Elektro Ljubljana

Več informacij