• Kontakt
HITRI
KONTAKT

SPOROČANJE OKVAR
(24 na dan)

01 230 40 02

NAČRTOVANI IZKLOPI

Vsi načrtovani izklopi

VSI KONTAKTI

SPLOŠNE INFORMACIJE
(PON-PET med 6.00 in 18.00)
(01) 230 40 03
info@elektro-ljubljana.si

SPOROČANJE OKVAR
(24 ur na dan)
(01) 230 40 02

INFORMACIJSKE PISARNE

OSTALI KONTAKTI

OBVESTILA

 

Odkritje doprsnega kipa prof. dr. Marjanu Plaperju

29. april 2009
V sredo 29. avgusta 2007 ob 15 uri se je z odkritjem doprsnega kipa prof. dr. Marjanu Plaperju pričelo obeleževanje 90-letnice rojstva uglednega znanstvenika in raziskovalca s področja elektroenergetskih omrežij.

Doprsni kip je pred upravno stavbo DE Elektro Novo mesto na pobudo Elektrotehniškega društva Dolenjske postavila družba Elektro Ljubljana, d.d..

Doprsni kip, delo Mihaela Kača, postavljen pred upravno stavbo DE Elektro Novo mesto so odkrili: dr. Jure Zupan, Minister za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo, prof. Maks Babuder iz Elektroinštituta Milan Vidmar, Andrej Sever, predsednik elektrotehniškega Društva Dolenjske in Posavja in mag. Mirko Marinčič, predsednik uprave Elektra Ljubljana, d.d.. Slovesne otvoritve se je udeležilo lepo število strokovnjakov iz področja elektroenergetike iz Novega mesta in ostalih krajev Slovenije. Med gosti naj še posebno omenimo soprogo prof. dr. Marjana Plaperja in njegovi hčeri z družinami, župane dolenjskih občin in predstavnike dolenjskega gospodarstva.

Postavitev doprsnega kipa pred upravno stavbo DE Elektro Novo mesto ni naklučje, saj so bili prvi delovni koraki dr. Marjana Plaperja ravno v Novem mestu, kjer se je že v letu 1942 zaposlil in delal na področju elektrifikacije v takratnem podjetju za distribucijo električne energije v Novem mestu.