• Kontakt
Hitri kontakt ikona
HITRI
KONTAKT

SPOROČANJE OKVAR
(24 na dan)

01 230 40 02

NAČRTOVANI IZKLOPI

Vsi načrtovani izklopi

VSI KONTAKTI

SPLOŠNE INFORMACIJE
(PON-PET med 6.00 in 18.00)
(01) 230 40 03
info@elektro-ljubljana.si

SPOROČANJE OKVAR
(24 ur na dan)
(01) 230 40 02

INFORMACIJSKE PISARNE

OSTALI KONTAKTI

OBVESTILA

 

31.12.2006 - ukinitev blagajniškega poslovanja

sreda, 29. april 2009
Elektro Ljubljana bo z dne 31.12.2006 ukinil blagajniško poslovanje na Upravi v Ljubljani, v Novem mestu, Kočevju in Trbovljah. Od 1.1.2007 na blagajniških mestih Elektra Ljubljana tako ne bo več mogoče plačevati računov za električno energijo in ostale storitve (soglasja, prispevki ipd.).

Za takšno spremembo se je Elektro Ljubljana odločil predvsem z namenom racionalizacije poslovanja. Naj navedemo nekaj razlogov:

- stroški blagajniškega poslovanja znašajo 54 mio SIT letno,
- blagajne koristi le približno 11 % gospodinjstev,
- dosedanje poslovne prostore namenjene blagajnam potrebujemo za širitev dejavnosti na segment dela  - z upravičenimi odjemalci, svetovanje za racionalno rabo električne energije, izdajo elektroenergetskih
  soglasij itd.

Pri tem je potrebno poudariti tudi:

- stroški blagajniškega poslovanja niso upoštevani v stroških dobaviteljev električne energije,
- dodatni stroški pri plačilih s plačilnimi karticami znašajo 1,25 % vrednosti fakture,
- v ceni blagajniškega mesta niso upoštevani stroški dodatnega varovanja,
- strankam se ti stroški ne zaračunavajo.

Naše odjemalce smo o ukinitvi blagajniškega poslovanja in novih nadomestnih načinih plačevanja pravočasno obvestili.

Da ta sprememba v poslovanju ne bi pomembneje vplivala na naše prihodnje medsebojno sodelovanje, vam predlagamo nekaj načinov, kako čimbolj enostavno preiti na druge oblike plačevanja:

- Najpreprostejši način plačevanja računov za električno energijo je plačilo preko trajnega naloga (trajnika). Banka, pri kateri imate odprt osebni (transakcijski) račun, bo 18. v mesecu izvedla prenos sredstev z vašega osebnega (transakcijskega) računa na račun za poplačilo električne energije. Ta način plačila je tudi najcenejši, saj se stroški, ki vam jih zaračunava banka, gibljejo od 0,00 SIT do 69,00 SIT, za vplačila na bančnem okencu pa so ti stroški najmanj 225,00 SIT.

Da bi vam prihranili pot na enoto banke, vas vabimo, da naročilo za odprtje trajnega naloga (trajnika) izpolnite na enem izmed naših informacijskih mest, za kar vas bomo še dodatno obdarili z varčno žarnico. Vse ostale formalnosti v zvezi s trajnikom pa bomo za vas uredili na Elektru Ljubljana. Banka bo z vašega računa poravnala obveznosti za električno energijo že za naslednji mesec. naročilo za trajnik lahko na našem okencu izpolnijo komitenti Nove Ljubljanske banke, Banke Celje, Gorenjske banke, Banke Domžale, Koroške banke, Poštne banke Slovenije in Abanke Vipe. Z ostalimi bankami takšnega dogovora žal nismo uspeli skleniti.


· Druge možnosti pa so:

spletno, elektronsko, mobilno in telefonsko plačevanje ter plačevanje preko bančnega avtomata;
obiščete eno izmed enot banke, hranilnice ali pošte in tam poravnate svoje obveznosti.

Hkrati vas obveščamo, da je najbližja pošta oziroma banka oddaljena:

- Slovenska cesta 58, Ljubljana – pošta 50m, banka 200m;

- DE Trbovlje – pošta 50, banka 1km;

- DE Novo mesto – pošta 1km, banka 800m;

- De Kočevje – pošta 460m.

Kljub ukinitvi blagajniškega poslovanja vam bomo tudi po 1. januarju 2007 na vseh naših informacijskih mestih na upravi v Ljubljani ter upravi in nadzorništvih DE Ljubljana okolica, DE Novo mesto, DE Kočevje in DE Trbovlje še vedno na voljo za ureditev spremembe plačnika, lastnika ali naslova, naročanje odklopa in priklopa odjemnega mesta, zmanjšanje moči glavnih varovalk, za reklamacije in uskladitve računov ter svetovanje.

Hvala za vaše razumevanje!

SMS pojavno okno slika

Vas obvestimo o izklopu?

Izpolnite spletni obrazec in o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu vas bomo brezplačno obveščali preko elektronske pošte ali sporočil SMS.

Prijavite se
Izredne razmere pojavno okno slika

Omejevanje porabe

Spoštovani uporabniki, obveščamo vas, da bo v skladu z razglašenimi izrednimi razmerami, prekinjena dobava električne energije uporabnikom na območju Elektra Ljubljana. Ure izklopov bodo objavljene na naši spletni strani, vsak dan od 21. ure dalje za naslednji dan. Prosimo vas, da spremljate spletno stran, kjer bodo objavljene tudi vse morebitne spremembe terminov odklopov, ki lahko nastanejo zaradi sprememb razmer v omrežju. Lahko pa se prijavite na brezplačno obveščanje o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu preko SMS sporočil ali elektronske pošte. V času izklopa ravnajte z električnimi napravami kot, da so pod napetostjo.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje

Elektro Ljubljana

Več informacij