• Kontakt
Hitri kontakt ikona
HITRI
KONTAKT

SPOROČANJE OKVAR
(24 na dan)

01 230 40 02

NAČRTOVANI IZKLOPI

Vsi načrtovani izklopi

VSI KONTAKTI

SPLOŠNE INFORMACIJE
(PON-PET med 6.00 in 18.00)
(01) 230 40 03
info@elektro-ljubljana.si

SPOROČANJE OKVAR
(24 ur na dan)
(01) 230 40 02

INFORMACIJSKE PISARNE

OSTALI KONTAKTI

OBVESTILA

 

ZELENA ENERGIJA – prvo leto blagovne znamke

sreda, 29. april 2009
V Elektru Ljubljana smo pred dobrim letom dni začeli ponujati ZELENO ENERGIJO. Ta, sedaj že več kot leto dni stara blagovna znamka, predstavlja električno energijo, proizvedeno iz obnovljivih in okolju prijaznih energetskih virov, desetih lastnih malih hidroelektrarnah.

V podjetju verjamemo, da lahko s svojim ekološko ozaveščenim ravnanjem prispevamo k varovanju in ohranjanju čistega in zdravega okolja. To sta tudi eni od naših pomembnih poslovnih usmeritev. ZELENO ENERGIJO smo namenili tistim svojim gospodinjskim odjemalcem, ki jim ni vseeno, v kakšnem okolju živijo.

ZELENO ENERGIJO prodajamo že leto dni. Da bi se produkt tudi naprej kvalitetno razvijal, še posebej v zadnjih mesecih posebno intenzivno pripravljamo njegovo prenovo. Aktivnosti se izvajajo v okviru projektne skupine: Razvoj produkta zelena energija.

Glavni namen izvajanja našega projekta je širjenje ekološke ozaveščenosti med našimi odjemalci in preko sredstev, zbranih na posebnem računu, podpirati projekte vzdrževanja obstoječih in izgradnje novih proizvodnih kapacitet ter pospeševati racionalno rabo energije. O porabi zbranih sredstev na tem računu bomo javnost redno obveščali.

Ena izmed temeljnih aktivnosti projektne skupine je zagotoviti transparentnost kvalitete produkta preko uvedbe certifikatov oziroma potrdil o izvoru energije.

Naslednja pomembna naloga skupine je pridobiti kupce, ki razmišljajo podobno kot mi in ki želijo prispevati k ohranjanju okolja v katerem živimo. Da bi svojo nadaljnjo vizijo laže načrtovali, smo v mesecu februarju med bralci našega internega glasila izvedli anketo, ki je pokazala, da morebitne nove kupce moti predvsem cena ZELENE ENERGIJE. Bralci so nam preko ankete sporočili, da je bila prvotna cena nekoliko previsoka. Njihovo mnenje smo upoštevali ter spremenili višino in strukturo cene. Od 01. junija 2005 dalje je cena ZELENE ENERGIJE tako enaka ceni električne energije za tarifne odjemalce, povečana za 1,00 SIT/kWh, ki predstavlja dodatek za ZELENO ENERGIJO. Sredstva, zbrana s tem dodatkom, bodo nakazana na poseben račun podjetja Male hidroelektrarne Elektro Ljubljana d.o.o. in se bodo uporabljala izključno za različne okoljske projekte.

V prenovljenih pogodbah smo upoštevali tudi dejstvo, da je okolju prijazna električna energija, proizvedena v kvalificiranih elektrarnah do 1 MW nazivne moči, namenjena tarifnim odjemalcem. Le-ti pa skladno z veljavno zakonodajo ob pristopu k nakupu tako proizvedene električne energije postanejo upravičeni odjemalci. Prav zato se nakup in prodaja ZELENE ENERGIJE izvajata v okviru OE Prodaja električne energije upravičenim odjemalcem.

Ob prenovi produkta ZELENA ENERGIJA smo za naše kupce pripravili tudi nekaj prijetnih presenečenj, in sicer: osebnega svetovalca, nalepke in diplome za izkazovanje ekološke ozaveščenosti, organiziranje okroglih miz, in podobno.

Dodatne informacije o ZELENI ENERGIJI pa dobite:

- pri osebnem svetovalcu na telefonski številki 01/230-43-76, vsak delavnik med 9.00 in 10.00 uro;
- klicnem centru na telefonski številki 01/430-42-70, vsak delavnik med 7.30 in 14.30 uro;
- na elektronskem naslovu: zelena.energija@elektro-ljubljana.si;
- na spletni strani Elektra Ljubljana www.elektro-ljubljana.si in
- na vseh informacijskih mestih na upravi in posameznih distribucijskih enotah v času njihovih ur

SMS pojavno okno slika

Vas obvestimo o izklopu?

Izpolnite spletni obrazec in o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu vas bomo brezplačno obveščali preko elektronske pošte ali sporočil SMS.

Prijavite se
Izredne razmere pojavno okno slika

Omejevanje porabe

Spoštovani uporabniki, obveščamo vas, da bo v skladu z razglašenimi izrednimi razmerami, prekinjena dobava električne energije uporabnikom na območju Elektra Ljubljana. Ure izklopov bodo objavljene na naši spletni strani, vsak dan od 21. ure dalje za naslednji dan. Prosimo vas, da spremljate spletno stran, kjer bodo objavljene tudi vse morebitne spremembe terminov odklopov, ki lahko nastanejo zaradi sprememb razmer v omrežju. Lahko pa se prijavite na brezplačno obveščanje o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu preko SMS sporočil ali elektronske pošte. V času izklopa ravnajte z električnimi napravami kot, da so pod napetostjo.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje

Elektro Ljubljana

Več informacij