• Kontakt
Hitri kontakt ikona
HITRI
KONTAKT

SPOROČANJE OKVAR
(24 na dan)

01 230 40 02

NAČRTOVANI IZKLOPI

Vsi načrtovani izklopi

VSI KONTAKTI

SPLOŠNE INFORMACIJE
(PON-PET med 6.00 in 18.00)
(01) 230 40 03
info@elektro-ljubljana.si

SPOROČANJE OKVAR
(24 ur na dan)
(01) 230 40 02

INFORMACIJSKE PISARNE

OSTALI KONTAKTI

OBVESTILA

 

Večja zanesljivost dobave električne energije na območju Zagorja in Izlak

sreda, 29. april 2009
Na današnji krajši svečanosti so predstavniki Elektra Ljubljana d.d. in župan Zagorja g. Matjaž Švagan z rezanjem slavnostnega traku zaznamovali zaključek rekonstrukcije razdelilne transformatorske postaje (RTP) 110/35/20 kV Potoška vas.

S ciljema zanesljive, stroškovno učinkovite in kakovostne oskrbe odjemalcev z električno energijo in enakomernega razvoja celotnega oskrbovalnega območja Elektro Ljubljana d.d. vlaga  dodatna finančna sredstva v elektrodistribucijsko omrežje na področju Zasavja. Glavni namen investicij je postopno opuščanje in zamenjava tristopenjske transformacije  napetosti 110/35/10 kV z optimalnejšo direktno transformacijo 110/20 kV. S prehodom srednje napetosti na 20 kV na področju Zagorja in Izlak je bila dokončana v letošnjem letu tudi rekonstrukcija RTP 110/35/10 kV Potoška vas za napetostni nivo 110/35/20 kV.

S prehodom RTP Potoška vas na napetostni nivo 20 kV, z rekonstrukcijo zastarelih naprav ter z vgradnjo modernejših naprav za daljinsko vodenje za celoten objekt je bila dosežena večja zanesljivost dobave električne energije na območju Zagorja in Izlak, izboljšala se je kakovost dobavljene električne energije, predvsem v smislu izboljšanja napetostnih razmer, na omenjenem območju, prav tako pa so se zaradi manjših tokov v distribucijskem srednjenapetostnem (SN) omrežju, kar je posledica višje obratovalne napetosti 20 kV, zmanjšale tudi izgube električne energije v distribucijskem omrežju na tem območju.

Rekonstrukcija se je izvajala na podlagi gradbenega dovoljenja izdanega s strani Ministrstva za okolje in prostor dne 20. 4. 1999. Vrednost investicije pa je  znašala  280 mio SIT.

Prehod SN omrežja na območju Zagorja in Izlak iz napetostnega nivoja 10 kV na napetostni nivo 20 kV je bil najobsežnejši projekt na distribucijskem omrežju srednje napetosti in  nizke napetosti (NN) v letu 2002 in to predvsem v organizacijskem in izvedbenem pogledu. Prehod je pokril območje s 6400 odjemalci in je bil izveden na 142 distribucijskih in industrijskih transformatorskih postajah, ki jih napaja 140 km povezovalnih in priključnih vodov k transformatorskim postajam. Za projekt izvedbe prehoda na 20 kV je bilo potrebnih še dodatnih 61 mio SIT.

Rekonstruirana RTP Potoška vas bo omogočala tudi energetske 20 kV povezave s sosednjim območjem Litije, Moravč in Trojan.

SMS pojavno okno slika

Vas obvestimo o izklopu?

Izpolnite spletni obrazec in o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu vas bomo brezplačno obveščali preko elektronske pošte ali sporočil SMS.

Prijavite se
Izredne razmere pojavno okno slika

Omejevanje porabe

Spoštovani uporabniki, obveščamo vas, da bo v skladu z razglašenimi izrednimi razmerami, prekinjena dobava električne energije uporabnikom na območju Elektra Ljubljana. Ure izklopov bodo objavljene na naši spletni strani, vsak dan od 21. ure dalje za naslednji dan. Prosimo vas, da spremljate spletno stran, kjer bodo objavljene tudi vse morebitne spremembe terminov odklopov, ki lahko nastanejo zaradi sprememb razmer v omrežju. Lahko pa se prijavite na brezplačno obveščanje o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu preko SMS sporočil ali elektronske pošte. V času izklopa ravnajte z električnimi napravami kot, da so pod napetostjo.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje

Elektro Ljubljana

Več informacij