• Kontakt
Hitri kontakt ikona
HITRI
KONTAKT

SPOROČANJE OKVAR
(24 na dan)

01 230 40 02

NAČRTOVANI IZKLOPI

Vsi načrtovani izklopi

VSI KONTAKTI

SPLOŠNE INFORMACIJE
(PON-PET med 6.00 in 18.00)
(01) 230 40 03
info@elektro-ljubljana.si

SPOROČANJE OKVAR
(24 ur na dan)
(01) 230 40 02

INFORMACIJSKE PISARNE

OSTALI KONTAKTI

OBVESTILA

 

Prehod na 20 kV napetostni nivo na območju Izlak in Zagorja

sreda, 29. april 2009
V skladu z opuščanjem 35 kV in 10 kV napetosti na področju Elektra Ljubljana, d.d., distribucijska enota Elektro Trbovlje, bomo v juniju 2002 začeli s prehodom distribucijskega srednjenapetostnega omrežja na 20 kV napetostni nivo. V prehod bo vključeno srednjenapetostno distribucijsko omrežje, ki napaja transformatorske postaje na širšem območju Izlak in Zagorja.

Srednjenapetostno distribucijsko omrežje, to je povezovalni daljnovodi in priključni daljnovodi k transformatorskim postajam, je bilo že v preteklih letih zgrajeno ali preurejeno za delovanje na 20 kV napetosti. Tako se bodo ob samem prehodu na 20 kV na transformatorskih postajah izvedle le prevezave transformatorjev in zamenjali obstoječi 10 kV elementi kot so prenapetostni odvodniki in varovalke.

Za potrebe prehoda na 20 kV napetostni nivo je bilo že v letu 2000 v razdelilni transformatorski postaji (RTP) Potoška vas kompletirano 110 kV transformatorsko polje TR3 z vso potrebno opremo. V obstoječih 35 kV in 10 kV stikališčih RTP Potoška vas je bila v prvi polovici letošnjega leta  dograjena prva etapa izgradnje novega 20 kV stikališča z 20 kV oklopljenimi celicami z vakumskimi stikali s pripadajočo opremo za zaščito, zamenjana pa je bila tudi dotrajana in zastarela naprava za daljinsko vodenje. Prav tako za potrebe prehoda na 20 kV napetostni nivo je bila zgrajena 20 kV razdelilna postaja (RP) Izlake. To je neposredno iz RTP Potoška vas napajana in daljinsko vodena RP, ki bo po prehodu na 20 kV napetostni nivo zagotovila učinkovitejšo, zanesljivejšo in kvalitetnejšo distribucijo električne energije na širšem območju Izlak vse do Trojan.

Prehod na 20 kV napetostni nivo na območju Izlak in Zagorja pomeni zmanjšanje padcev napetosti in posledično zmanjšanje izgub v distribucijskem srednjenapetostnem omrežju, možnost dobave večjih količin električne energije do odjemalcev v distribucijskem omrežju, predvsem pa učinkovitejšo, zanesljivejšo in kvalitetnejšo dobavo električne energije vsem odjemalcem v distribucijskem omrežju.

SMS pojavno okno slika

Vas obvestimo o izklopu?

Izpolnite spletni obrazec in o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu vas bomo brezplačno obveščali preko elektronske pošte ali sporočil SMS.

Prijavite se
Izredne razmere pojavno okno slika

Omejevanje porabe

Spoštovani uporabniki, obveščamo vas, da bo v skladu z razglašenimi izrednimi razmerami, prekinjena dobava električne energije uporabnikom na območju Elektra Ljubljana. Ure izklopov bodo objavljene na naši spletni strani, vsak dan od 21. ure dalje za naslednji dan. Prosimo vas, da spremljate spletno stran, kjer bodo objavljene tudi vse morebitne spremembe terminov odklopov, ki lahko nastanejo zaradi sprememb razmer v omrežju. Lahko pa se prijavite na brezplačno obveščanje o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu preko SMS sporočil ali elektronske pošte. V času izklopa ravnajte z električnimi napravami kot, da so pod napetostjo.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje

Elektro Ljubljana

Več informacij