• Kontakt
Hitri kontakt ikona
HITRI
KONTAKT

SPOROČANJE OKVAR
(24 na dan)

01 230 40 02

NAČRTOVANI IZKLOPI

Vsi načrtovani izklopi

VSI KONTAKTI

SPLOŠNE INFORMACIJE
(PON-PET med 6.00 in 18.00)
(01) 230 40 03
info@elektro-ljubljana.si

SPOROČANJE OKVAR
(24 ur na dan)
(01) 230 40 02

INFORMACIJSKE PISARNE

OSTALI KONTAKTI

OBVESTILA

 

Izpadi dobave Električne energije zaradi izrednih vremenskih razmer

sreda, 29. april 2009
V času od 9. do 10. novembra 2001 je prišlo zaradi okvar na distribucijskih elektroenergetskih postrojih do velikega izpada dobave električne energije na VN, SN in NN omrežju kot posledica izrednih vremenskih razmer na določenih območjih na preskrbovalnem območju Elektra Ljubljana, d.d.

Obilno sneženje je povzročilo tvorjenje snežnih oblog na še listnatem drevju in na elektroenergetskih napravah na nekaterih območjih Elektra Ljubljana, d.d. Težišče okvar je bilo na področju Dolenjske, Kočevja, Notranjske, Gorenjske in Litije. Snežne obloge so povzročale sproščanje vodnikov na VN in SN omrežju ter trganje vodnikov in rušenje dreves in drogov na SN in NN omrežje in s tem večje poškodbe vodov.


V celotnem času v dneh od 9. do 10. novembra je bilo prizadetih okoli 50. 000 odjemalcev s krajšimi ali daljšimi prekinitvami v dobavi električne energije. Nedobavljena energija na srednje napetostnem omrežju znaša okrog 110. 200 kWh. Skupna nedobavljena energija pa znaša okrog 112 000 kWh. (Milan Švajger)

SMS pojavno okno slika

Vas obvestimo o izklopu?

Izpolnite spletni obrazec in o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu vas bomo brezplačno obveščali preko elektronske pošte ali sporočil SMS.

Prijavite se
Izredne razmere pojavno okno slika

Omejevanje porabe

Spoštovani uporabniki, obveščamo vas, da bo v skladu z razglašenimi izrednimi razmerami, prekinjena dobava električne energije uporabnikom na območju Elektra Ljubljana. Ure izklopov bodo objavljene na naši spletni strani, vsak dan od 21. ure dalje za naslednji dan. Prosimo vas, da spremljate spletno stran, kjer bodo objavljene tudi vse morebitne spremembe terminov odklopov, ki lahko nastanejo zaradi sprememb razmer v omrežju. Lahko pa se prijavite na brezplačno obveščanje o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu preko SMS sporočil ali elektronske pošte. V času izklopa ravnajte z električnimi napravami kot, da so pod napetostjo.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje

Elektro Ljubljana

Več informacij