• Kontakt
Hitri kontakt ikona
HITRI
KONTAKT

SPOROČANJE OKVAR
(24 na dan)

01 230 40 02

NAČRTOVANI IZKLOPI

Vsi načrtovani izklopi

VSI KONTAKTI

SPLOŠNE INFORMACIJE
(PON-PET med 6.00 in 18.00)
(01) 230 40 03
info@elektro-ljubljana.si

SPOROČANJE OKVAR
(24 ur na dan)
(01) 230 40 02

INFORMACIJSKE PISARNE

OSTALI KONTAKTI

OBVESTILA

 

Obnova omrežja bo trajala več kot eno leto

sreda, 29. april 2009
V nedeljo, 13. julija, je prišlo do izpadov električne energije, na področju Elektra Ljubljana, distribucijska enota (DE) Ljubljana okolica, DE Kočevje in DE Novo mesto. Medtem, ko so bile na področju DE Kočevja in DE Novega mesta le posamezne okvare, je prišlo na področju DE Ljubljana okolica – področje Kamnika in Domžal do večjih trajnih okvar na SN omrežju.

Okvare so bile posledica izredno hudega neurja, ki se je razbesnelo na predgorju Kamniško-Savinjskih Alp. Najbolj so bila prizadete vasi v Tuhinjski dolini in dolini potoka Drete. Še posebej hudo razdejanje pa je vihar povzročil v vaseh na pobočju Črnivca.

Nevihta je bila razmeroma kratkotrajna, zato pa toliko bolj silovita. Delavci Elektro Ljubljane so takoj pristopili k odpravi okvare, takrat pa so iz terena tudi že pričele prihajate prve informacije, da ne gre za običajno poletno nevihto, temveč da gre za lokalno havarijo. Orkanski veter je popolnoma opustošil gozdove, hiše in seveda električno infrastrukturo. Tako so bili na posameznih področjih popolnoma »izbrisani« celotni odseki srednje-napetostnih daljnovodov, medtem, ko je bilo nizko-napetostno omrežje v posameznih vaseh popolnoma porušeno.

Distribucijska enota Ljubljana okolica je takoj na odpravo okvar poslala vse razpoložljive delavce, pomoč v delavcih in materialu pa so nudile tudi vse sosednje DE. Tako je na odpravi okvar v ponedeljek delalo preko 80 delavcev Elektro Ljubljane. Kljub temu vseh okvar ni bilo možno odpravit vse do srede 16. julija, ko so bili na električno energijo priklopljeni še zadnji odjemalci. V večini primerov gre za začasne priklope, saj bo obnova omrežja trajala več kot eno leto.

Z dolgotrajnimi izpadi je bilo prizadetih okoli 3.000 odjemalcev, s kratkotrajnimi izpadi pa okoli 15.000 odjemalcev. Ocena škode na omrežju znaša več kot 710.000 EUR.
SMS pojavno okno slika

Vas obvestimo o izklopu?

Izpolnite spletni obrazec in o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu vas bomo brezplačno obveščali preko elektronske pošte ali sporočil SMS.

Prijavite se
Izredne razmere pojavno okno slika

Omejevanje porabe

Spoštovani uporabniki, obveščamo vas, da bo v skladu z razglašenimi izrednimi razmerami, prekinjena dobava električne energije uporabnikom na območju Elektra Ljubljana. Ure izklopov bodo objavljene na naši spletni strani, vsak dan od 21. ure dalje za naslednji dan. Prosimo vas, da spremljate spletno stran, kjer bodo objavljene tudi vse morebitne spremembe terminov odklopov, ki lahko nastanejo zaradi sprememb razmer v omrežju. Lahko pa se prijavite na brezplačno obveščanje o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu preko SMS sporočil ali elektronske pošte. V času izklopa ravnajte z električnimi napravami kot, da so pod napetostjo.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje

Elektro Ljubljana

Več informacij