• Kontakt
Hitri kontakt ikona
HITRI
KONTAKT

SPOROČANJE OKVAR
(24 na dan)

01 230 40 02

NAČRTOVANI IZKLOPI

Vsi načrtovani izklopi

VSI KONTAKTI

SPLOŠNE INFORMACIJE
(PON-PET med 6.00 in 18.00)
(01) 230 40 03
info@elektro-ljubljana.si

SPOROČANJE OKVAR
(24 ur na dan)
(01) 230 40 02

INFORMACIJSKE PISARNE

OSTALI KONTAKTI

OBVESTILA

 

Okvara na 110 kV daljnovodu (DV) Hudo - Kočevje

sreda, 29. april 2009
Včerajšnje neurje, ki se je razbesnelo nad Dolenjsko je pri vasi Lipovec nad Dvorom pri Žužemberku močneje poškodovalo DV 110 kV Hudo – Kočevje.

Daljnovod je elektronska zaščita prvič izklopila ob 14:13 uri. Dispečer je po predpisanem postopku po nekaj minutah izvedel poskusni vklop, vendar je bil neuspešen, saj je bila napaka še prisotna.

Ob pregledu skoraj 36 km dolgega daljnovoda po nevihti so dežurni delavci našli napako: dva jeklena stebra sta močno poškodovana, ukrivljene konzole in poškodovani izolatorji.

Izpad tega daljnovoda ni povzročil izpada dobave električne energije odjemalcem.

Ker popravilo poškodovanih jeklenih stebrov ali celo zamenjava ni mogoča preje kot v nekaj dneh, bo zanesljivost dobave širšemu območju Kočevja in Ribnice za čas odprave okvare zmanjšana.

Ob neurju je bilo na širšem dolenjskem poškodovanih tudi več 20 kilovoltnih daljnovodov in nizkonapetostnih omrežij, okvare že od včeraj odpravljamo, vsi odjemalci pa so z električno energijo primerno oskrbovani.

SMS pojavno okno slika

Vas obvestimo o izklopu?

Izpolnite spletni obrazec in o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu vas bomo brezplačno obveščali preko elektronske pošte ali sporočil SMS.

Prijavite se
Izredne razmere pojavno okno slika

Omejevanje porabe

Spoštovani uporabniki, obveščamo vas, da bo v skladu z razglašenimi izrednimi razmerami, prekinjena dobava električne energije uporabnikom na območju Elektra Ljubljana. Ure izklopov bodo objavljene na naši spletni strani, vsak dan od 21. ure dalje za naslednji dan. Prosimo vas, da spremljate spletno stran, kjer bodo objavljene tudi vse morebitne spremembe terminov odklopov, ki lahko nastanejo zaradi sprememb razmer v omrežju. Lahko pa se prijavite na brezplačno obveščanje o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu preko SMS sporočil ali elektronske pošte. V času izklopa ravnajte z električnimi napravami kot, da so pod napetostjo.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje

Elektro Ljubljana

Več informacij