• Kontakt
Hitri kontakt ikona
HITRI
KONTAKT

SPOROČANJE OKVAR
(24 na dan)

01 230 40 02

NAČRTOVANI IZKLOPI

Vsi načrtovani izklopi

VSI KONTAKTI

SPLOŠNE INFORMACIJE
(PON-PET med 6.00 in 18.00)
(01) 230 40 03
info@elektro-ljubljana.si

SPOROČANJE OKVAR
(24 ur na dan)
(01) 230 40 02

INFORMACIJSKE PISARNE

OSTALI KONTAKTI

OBVESTILA

 

Slavnostno odprta sončna elektrarna

sreda, 29. april 2009
V prostorih Srednje šole tehniških strok Šiška je bila svečano odprta sončna elektrarna, zgrajena v sodelovanju med Elektrom Ljubljana in Srednjo šolo tehniških strok. Elektrarno so odprli direktor Direktorata za energijo Igor Šalamun, predsednik uprave Elektra Ljubljana Mirko Marinčič in ravnatelj srednje šole Zdravko Žalar.

Elektro Ljubljana se zaveda svojega poslanstva na poslovnem, pa tudi na širšem družbenem področju. Že več let sledi prizadevanjem ohranitve okolja s proizvodnjo in učinkovito rabo električne energije iz obnovljivih virov. Podjetje je kot prvo med slovenskimi distribucijskimi podjetji pričelo aktivno sodelovati na področju izgradnje sončnih elektrarn.

Leta 2001 je podjetje finančno in tehnično podprlo izgradnjo prve sončne elektrarne v Sloveniji, priključene na distribucijsko omrežje. Elektrarna uspešno obratuje že šest let. Elektro Ljubljana je v letu 2004 sofinanciralo tudi manjšo otočno sončno elektrarno moči 300 W za napajanje planinske koče v Kočevju.

Na podlagi pridobljenih izkušenj in opravljenih analiz je bilo aprila 2007 podpisano pismo o nameri med Elektrom Ljubljana in Srednjo šolo tehniških strok za zgraditev sončne elektrarne. Elektrarna, s konično močjo 25 kW, je pričela obratovati 31 . avgusta 2007 in bo omogočala dijakom šole ter drugim udeležencem praktično delo in usposabljanje na področju sončne energije. Srednja šola v Šiški uvaja nov poklic solarnega tehnika, in si je s pomočjo Elektra Ljubljana, pridobila najsodobnejši učni pripomoček v Sloveniji. 

SMS pojavno okno slika

Vas obvestimo o izklopu?

Izpolnite spletni obrazec in o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu vas bomo brezplačno obveščali preko elektronske pošte ali sporočil SMS.

Prijavite se
Izredne razmere pojavno okno slika

Omejevanje porabe

Spoštovani uporabniki, obveščamo vas, da bo v skladu z razglašenimi izrednimi razmerami, prekinjena dobava električne energije uporabnikom na območju Elektra Ljubljana. Ure izklopov bodo objavljene na naši spletni strani, vsak dan od 21. ure dalje za naslednji dan. Prosimo vas, da spremljate spletno stran, kjer bodo objavljene tudi vse morebitne spremembe terminov odklopov, ki lahko nastanejo zaradi sprememb razmer v omrežju. Lahko pa se prijavite na brezplačno obveščanje o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu preko SMS sporočil ali elektronske pošte. V času izklopa ravnajte z električnimi napravami kot, da so pod napetostjo.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje

Elektro Ljubljana

Več informacij