• Kontakt
HITRI
KONTAKT

SPOROČANJE OKVAR
(24 na dan)

01 230 40 02

NAČRTOVANI IZKLOPI

Vsi načrtovani izklopi

VSI KONTAKTI

SPLOŠNE INFORMACIJE
(PON-PET med 6.00 in 18.00)
(01) 230 40 03
info@elektro-ljubljana.si

SPOROČANJE OKVAR
(24 ur na dan)
(01) 230 40 02

INFORMACIJSKE PISARNE

OSTALI KONTAKTI

OBVESTILA

 

Slavnostno odprta sončna elektrarna

29. april 2009
V prostorih Srednje šole tehniških strok Šiška je bila svečano odprta sončna elektrarna, zgrajena v sodelovanju med Elektrom Ljubljana in Srednjo šolo tehniških strok. Elektrarno so odprli direktor Direktorata za energijo Igor Šalamun, predsednik uprave Elektra Ljubljana Mirko Marinčič in ravnatelj srednje šole Zdravko Žalar.

Elektro Ljubljana se zaveda svojega poslanstva na poslovnem, pa tudi na širšem družbenem področju. Že več let sledi prizadevanjem ohranitve okolja s proizvodnjo in učinkovito rabo električne energije iz obnovljivih virov. Podjetje je kot prvo med slovenskimi distribucijskimi podjetji pričelo aktivno sodelovati na področju izgradnje sončnih elektrarn.

Leta 2001 je podjetje finančno in tehnično podprlo izgradnjo prve sončne elektrarne v Sloveniji, priključene na distribucijsko omrežje. Elektrarna uspešno obratuje že šest let. Elektro Ljubljana je v letu 2004 sofinanciralo tudi manjšo otočno sončno elektrarno moči 300 W za napajanje planinske koče v Kočevju.

Na podlagi pridobljenih izkušenj in opravljenih analiz je bilo aprila 2007 podpisano pismo o nameri med Elektrom Ljubljana in Srednjo šolo tehniških strok za zgraditev sončne elektrarne. Elektrarna, s konično močjo 25 kW, je pričela obratovati 31 . avgusta 2007 in bo omogočala dijakom šole ter drugim udeležencem praktično delo in usposabljanje na področju sončne energije. Srednja šola v Šiški uvaja nov poklic solarnega tehnika, in si je s pomočjo Elektra Ljubljana, pridobila najsodobnejši učni pripomoček v Sloveniji.