• Kontakt
Hitri kontakt ikona
HITRI
KONTAKT

SPOROČANJE OKVAR
(24 na dan)

01 230 40 02

NAČRTOVANI IZKLOPI

Vsi načrtovani izklopi

VSI KONTAKTI

SPLOŠNE INFORMACIJE
(PON-PET med 6.00 in 18.00)
(01) 230 40 03
info@elektro-ljubljana.si

SPOROČANJE OKVAR
(24 ur na dan)
(01) 230 40 02

INFORMACIJSKE PISARNE

OSTALI KONTAKTI

OBVESTILA

 

Gradnja dalnjovoda 2 x 20 kV Zidani most - Radeče

sreda, 29. april 2009
Podjetje Elektro Ljubljana, d.d. je investitor izgradnje daljnovoda 2 x 20 kV Zidani most - Radeče. Težak teren trase daljnovoda je bil glavni razlog, da se je podjetje skupaj z izvajalcem montažnih del, Elektroservisi,d.d.iz Ljubljane, tokrat odločilo postavljati jeklene konstrukcuje stebrov s pomočjo helikopterja.

Vsak steber je bil na deponiji sestavljen v treh kosih. Predhodno so bili na terenu že postavljeni nožni deli stebrov. Teža posameznega kosa konstrukcije ni smela presegati 700 kg, (teža, ki jo naenkrat lahko dvigne helikopter). Dela so bila izvedena 27. junija 2001 v roku štirih ur in pol, ko je bilo prepeljano oziroma postavljeno dvanajst ton konstrukcij. Skupaj je bilo v tem času postavljeno sedem dvosistemskih stebrov.

Dela so potekala v lepem vremenu, kar je pogoj za hitro postavljanje s pomočjo helikopterja. Zanimivo je poudariti, da bi za omenjena dela v primeru klasičnega postavljanja potrebovali pet dni. Helikopterska dela je izvajal Stroj, s.p. iz Begunj na Gorenjskem s helikopterjem tip Eurocopter MBB 105. Cena ure letenja helikopterja tega tipa je 230.000 SIT. (Zoran Zajc)

SMS pojavno okno slika

Vas obvestimo o izklopu?

Izpolnite spletni obrazec in o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu vas bomo brezplačno obveščali preko elektronske pošte ali sporočil SMS.

Prijavite se
Izredne razmere pojavno okno slika

Omejevanje porabe

Spoštovani uporabniki, obveščamo vas, da bo v skladu z razglašenimi izrednimi razmerami, prekinjena dobava električne energije uporabnikom na območju Elektra Ljubljana. Ure izklopov bodo objavljene na naši spletni strani, vsak dan od 21. ure dalje za naslednji dan. Prosimo vas, da spremljate spletno stran, kjer bodo objavljene tudi vse morebitne spremembe terminov odklopov, ki lahko nastanejo zaradi sprememb razmer v omrežju. Lahko pa se prijavite na brezplačno obveščanje o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu preko SMS sporočil ali elektronske pošte. V času izklopa ravnajte z električnimi napravami kot, da so pod napetostjo.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje

Elektro Ljubljana

Več informacij