• Kontakt
HITRI
KONTAKT

SPOROČANJE OKVAR
(24 na dan)

01 230 40 02

NAČRTOVANI IZKLOPI

Vsi načrtovani izklopi

VSI KONTAKTI

SPLOŠNE INFORMACIJE
(PON-PET med 6.00 in 18.00)
(01) 230 40 03
info@elektro-ljubljana.si

SPOROČANJE OKVAR
(24 ur na dan)
(01) 230 40 02

INFORMACIJSKE PISARNE

OSTALI KONTAKTI

OBVESTILA

 

Obisk predstavnikov podjetja Rätia Energie

29. april 2009
V četrtek 6. septembra 2001 so nas obiskali predstavniki švicarskega podjetja Rätia Energie. Podjetje s skoraj stoletno tradicijo ima 200 zaposlenih in oskrbuje z električno energijo približno 30.000 kupcev v kantonu Graubünden.

Gospod Franco Milani, vodja marketinga in gospod Franco Liver, vodja trgovanja, sta prisotne seznanila z izvirnimi prijemi pri zadovoljevanju različnih skupin kupcev. Tržne raziskave so pokazale, da obstaja določen procent ekološko osveščenih kupcev, ki so pripravljeni za tako imenovano zeleno energijo odšteti tudi do 20% višjo ceno. Ugotovili so, da so za tovrstno ponudbo zainteresirani ljudje, ki so bolje izobraženi, imajo dobre osebne dohodke, imajo malo prostega časa, kupujejo bio hrano, ali pa so pripadniki ekoloških gibanj oziroma drugače ekološko osveščeni.

V oddelku za marketing so razvili močno blagovno znamko Pure St. Moritz Power, upoštevajoč lokalne posebnosti območja, ki ga pokrivajo. Odziv kupcev je bil velik, prejeli pa so tudi ponudbe za odkup franšize drugih ponudnikov električne energije. Del sredstev, pridobljenih na ta način namenjajo investiranju v izgradnjo zelenih elektrarn.

Ponudba zelene energije bi bila lahko zanimiva tudi v slovenskem prostoru in priložnost za naše podjetje, da zapolnimo sicer majhno, vendar z vidika skrbi za okolje in poudarjanja sožitja z naravo, pomembno tržno nišo. (Stanka Krušič)