• Kontakt
Hitri kontakt ikona
HITRI
KONTAKT

SPOROČANJE OKVAR
(24 na dan)

01 230 40 02

NAČRTOVANI IZKLOPI

Vsi načrtovani izklopi

VSI KONTAKTI

SPLOŠNE INFORMACIJE
(PON-PET med 6.00 in 18.00)
(01) 230 40 03
info@elektro-ljubljana.si

SPOROČANJE OKVAR
(24 ur na dan)
(01) 230 40 02

INFORMACIJSKE PISARNE

OSTALI KONTAKTI

OBVESTILA

 

Podpis pogodbe med Elektrom Ljubljana, d.d. in Tegradom, d.d.

sreda, 29. april 2009
V torek, 18. septembra sta v prostorih Elektra Ljubljana, d.d. Direktor podjetja Vincenc Janša in direktor podjetja Tegrad Štefan Oblak podpisala pogodbo o inženiringu projekta optične povezave med Kočevjem in Črnomljem med Elektrom Ljubljana, d.d. in Tegradom, d.d.

Po besedah mag. Janeza Hostnika, vodje projekta za izgradnjo optike je predmet pogodbe izgradnja optične povezave med Kočevjem in Črnomljem. Optična povezava bo izvedena z ADSS optičnim kablom obešenim na DV ZOKV RTP Kočevje - RTP Črnomelj. Vrednost investicije je 135 milijonov sit in je prva tovrstna investicija kot celota od projektne dokumentacije do same izvedbe speljana skozi javno naročilo.

Izvajalec podjetje Tegrad, d.d. je bil izbran na javnem razpisu predvsem na podlagi številnih referenc uspešno izpeljanih projektov optičnih povezav, izvedbe telekomunikacijskih omrežij in kabelskih sistemov. Namestili so namreč že več kot 600 kilometrov nadzemnih optičnih kablov. Med omenjenimi referencami so velika podjetja kot Slovenske železnice, Telekom in nekatera elektrogospodarska podjetja. Kot je povedal direktor podjetja Tegrad Štefan Oblak je podjetje že več kot 45 let prisotno na domačem trgu in je z materialnimi in človeškimi viri usposobljeno za izvedbo tovrstnih projektov. Opremljeni so tudi z vso potrebno merilno opremo, ter mehanizacijo in orodji za izvajanje del.

Izbrani optični kabel je po kvaliteti nadstandardne kakovosti glede električnih in mehanskih lastnosti znanega proizvajalca FOCAS iz Velike Britanjie. Projekt, ki ga je podjetje Tegrad Ljubljana uspelo dobiti na javnem razpisu je za zaposlene velika obveza in izziv, ker lahko pomeni tudi pomembno referenco pri izpeljavi tovrstnih projektov pri drugih slovenskih elektoenergetskih podjetjih.

Omenjena investicije je po besedah direktorja podjetja Vincenca Janše strateškega pomena predvsem zarad zaključitve optične povezave med Novim mestom in Ljubljano in se priblžuje južni meji. Optična povezava bo omogočila izvedbo poslovnih procesov, tehničnih procesov in vodenja elektroenergetskega sistema. Elektro Ljubljana, d.d. pa poleg tega omogoča tudi prodajo tržnih viškov TK storitev.

Dela so stekla takoj po podpisu pogodbe in bodo zaključena še v letošnjem letu.
(mag. Violeta Irgl)

SMS pojavno okno slika

Vas obvestimo o izklopu?

Izpolnite spletni obrazec in o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu vas bomo brezplačno obveščali preko elektronske pošte ali sporočil SMS.

Prijavite se
Izredne razmere pojavno okno slika

Omejevanje porabe

Spoštovani uporabniki, obveščamo vas, da bo v skladu z razglašenimi izrednimi razmerami, prekinjena dobava električne energije uporabnikom na območju Elektra Ljubljana. Ure izklopov bodo objavljene na naši spletni strani, vsak dan od 21. ure dalje za naslednji dan. Prosimo vas, da spremljate spletno stran, kjer bodo objavljene tudi vse morebitne spremembe terminov odklopov, ki lahko nastanejo zaradi sprememb razmer v omrežju. Lahko pa se prijavite na brezplačno obveščanje o načrtovanih prekinitvah dobave elektrike na vašem merilnem mestu preko SMS sporočil ali elektronske pošte. V času izklopa ravnajte z električnimi napravami kot, da so pod napetostjo.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje

Elektro Ljubljana

Več informacij